BK MLADA BOLESLAV
2. 1. 2022 | Adéla Kvapilová

Nepovedený start pro Bruslaře. Na Spartě schytali debakl

36., neděle 2. 1. 2022
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav SPA - MBL
P r a h a – První utkání v novém roce mělo pro Bruslaře katastrofický scénář. Hrozivá úvodní třetina nabídla čtyři branky, všechny skončily v boleslavské kleci. V prostřední dvacetiminutovce demolice pokračovala, Sparťané přidali další dvě trefy. Bohužel pro Mladou Boleslav ani závěrečná dvacetiminutovka nepřinesla pozitivní pohled. Středočeši v ní ještě jednou inkasovali a na ledě Sparty padli 0:7.
HC Sparta Praha: Salák – Moravčík, Pavelka, Polášek (A), Mikliš, Dvořák, Jandus – Buchtele, Sobotka (A), Chlapík – Thorell, Horák, Řepík (C) – Voženílek, Kaše, Forman – Strnad, Vitouch, Dvořáček – Jandus
BK Mladá Boleslav: Krošelj (21. Růžička) – Pýcha, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad – Pospíšil, Fořt, Šťastný – Kantner, Najman, Kousal – Kelemen, Raška, Claireaux – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 4. Horák (Řepík, Mikliš), 10. Jandus (Sobotka), 17. Chlapík, 18. Moravčík (Kaše, Pavelka), 22. Thorell (Horák), 38. Horák (Thorell, Řepík), 44. Sobotka (Horák, Pavelka). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Pešek, Malý. Vyloučení: 5:3, navíc Chlapík (SPA) a Jánošík (MBL) 5 min. za bitku. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 38:22. Zblokované střely: 10:14. Hity: 8:4. Vhazování: 26:30. Průběh utkání: 7:0.

Komentář

Od úvodních minut měli více ze hry domácí hráči. Hned po počátečním vhazování se přesunuli do útočného pásma, kde ze všech možných pozic odstřelovali boleslavského Krošelje. Jejich snažení jim ve čtvrté minutě vyplatilo. Gólový účet otevřel bekhendovou střelou Roman Horák. Vstřelená branka domácí Pražany natolik, že i nadále působila aktivněji a Bruslaře nepouštěla do větších šancí.

Na sklonku desáté minuty se sparťané radovali podruhé. Vladimír Sobotka po vyhraném buly nasměroval kotouč na Martina Janduse, který rozvlnil boleslavskou síť. Ve 13. minutě se Bruslařům naskytla možnost na snížení. Jenže čtyřminutová početní výhoda se jim vůbec nezdařila, dokonce v jejím závěru inkasovali. Filip Chlapík přečetl hru boleslavských beků, ujal se puku a v plné rychlosti se vyřítil proti Krošeljovi, kterého prostřelil. O necelé dvě minuty později se skóre znovu změnilo a opět ve prospěch Sparty. Michal Moravčík využil nepřehledné situace před boleslavskou klecí a v 18. minutě navýšil na 4:0.

Po úvodní periodě došlo v týmu BK Mladá Boleslav k výměně gólmanů, Gašpera Krošelje nahradil Jan Růžička. Nicméně ani změna ve svatyni Bruslařů rozjeté Pražany nezastavila. V čase 21:20 se domácí prosadili už popáté. Erik Thorell přelstil ležící Růžičku a poslal puk do poloodkryté části klece. O chvíli později se domácí útočník znovu nachomýtl u svatyně Středočechů, ale tentokrát ze souboje odešel šťastněji hostující gólman.

Ve 28. minutě blýskla Mladé Boleslavi malá naděje na snížení, když Salák při snaze o zneškodnění letící touše škobrtnul, nicméně tohoto zaváhání hosté nevyužili. O minutu později byla na ledě k vidění bitka mezi Filipem Chlapíkem a Adamem Raškou, za kterou oba vyfasovali pětiminutový trest. Vyloučení obou soků ale hru nějak výrazně neovlivnilo. Sparta se i nadále držela více na kotouči a ve 38. minutě vstřelila již šestou branku. Postaral se o ni opět Román Horák, který se štěstím procpal kotouč za Růžičkova záda.

Ani závěrečné dějství nezačalo pro Mladou Boleslav podle představ. Ve 44. minutě vyskočili příznivci Sparty znovu na nohy. Pražanům k využití přesilové hry stačilo pouhých 15 vteřin a po jednorukém zakončení Vladimíra Sobotky se radovali ze sedmé trefy. Početní výhoda se naskytla i Středočechům, nicméně zůstala nevyužita. Slibná střela Davida Šťastného po bloku jednoho domácího hráče skončila v ochranné síti.

Bruslaři i přes ztracený zápas se pokoušeli vymyslet kombinaci, která by vedla k překonání Saláka. Nicméně Pražané i nadále měli utkání ve své režii a Mladou Boleslav drželi zkrátka. Dokonce si v 54. minutě střihli početní převahu, kterou ale nezužitkovali. Během ní ujel do protiakce Miloš Kelemen, avšak ránu vyslal mimo tři tyče. Žádná další branka nepadla, Mladá Boleslav zažila krutý start v novém roce a prohrála na sparťanském ledě 0:7.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (HC Sparta Praha): Nám se zápas podařil. Jsme rádi, že nám vstup do nového roku takhle vyšel. Věříme, že budeme pokračovat dál.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Nebylo to jednoduché. Sparta byla ve všech aspektech lepší a jednoznačně ovládla zápas. Utkání si samozřejmě rozebereme. Čekají nás zápasy v rychlém sledu, možná je to i lepší. Je potřeba, abychom se už soustředili na zápas, který nás v úterý čeká v Budějicích. Prospěje nám, když tento zápas hodíme za hlavu, protože, jak jsem řekl, Sparta byla ve všech aspektech lepší.


Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.