BK MLADA BOLESLAV
9. 1. 2022 | Adéla Kvapilová

Naděje na body krachla ve druhé části. Boleslav se vrací s prázdnou

40., neděle 9. 1. 2022
Mountfield HK - BK Mladá Boleslav MHK - MBL
H r. K r á l o v é – Souboj lvů ovládl Hradec. Domácí z důvodu marodky nasadili několik juniorů a hráče z Kolína. Přestože Bruslařům vyšla úvodní pasáž velmi dobře, prostřední dějství už se řídilo podle jiného scénáře a Mountfield třemi góly otočil vývoj utkání na svou stranu. Navíc v závěrečném dějství přidal ještě dvě trefy, kterými zapečetil výhru 5:2. Mladá Boleslav se po dobrém úvodu vrací bez bodu.
Mountfield HK: Kiviaho – Nedomlel, Blain, Piegl, Pavlík (A), Gaspar, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Kevin Klíma, Lalancette, Kelly Klíma – Pilař, Miškář, Lamper – Morong, Koukal, Pajer
BK Mladá Boleslav: Růžička – Bernad, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Šidlík, Lintuniemi – Kotala, Fořt, Šťastný – Kelemen, Raška, Pospíšil – Lunter, Najman, Kousal – Eberle, Bičevskis, Stránský (A) – Závora
Branky a nahrávky: 22. Oksanen (Blain, Smoleňák), 35. Lalancette (Pavlík, Kelly Klíma), 37. McCormack (Lalancette, Kevin Klíma), 57. Pavlík (Lev, Oksanen), 59. Lev (Pavlík) – 2. Raška, 11. Lintuniemi (Kelemen). Rozhodčí: Lacina, Úlehla – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. oslabení: 1:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 32:24. Zblokované střely: 11:14. Hity: 4:2. Vhazování: 39:34. Průběh utkání: 0:2, 5:2.

Komentář

Několik hodin před začátkem zápasu 40. kola extraligy informoval hradecký klub na svém webu o rozsáhlé marodce týmu. Testy na covid-19 ale nákazu nepotvrdily, okleštěnou sestavu doplnili junioři a hráči z Kolína.

Dravěji vstoupili do utkání domácí, kteří se po úvodním buly usídlili před Růžičkou. Radost ze vstřelené branky se ale nakonec slavila na opačné straně. Ve druhé minutě se Miloš Kelemen za hradeckou bránou chopil puku a poslal ho na Adama Rašku, který podél bližší tyče přelstil domácího gólmana. Následně se hra přesunula zpět do obranného pásma hostů, kde Růžička čelil několika slibným pokusům. Obzvlášť nebezpečná pak byla pro Bruslaře šestá minuta, během které vznikl poměrně velký závar před jejich strážcem. Obrovskou šanci měl o chvíli později Lalancette, jenže jeho teč se mezi tři tyče těsně nevešla.

Houževnatý Hradec své počínání nedokázal využít, kdežto Mladá Boleslav ano. V polovině počáteční periody ujeli hosté do přečíslení tři na dva. Pokus Miloše Kelemena skončil na tyči, avšak dorážka přijíždějícího Alexe Lintuniemiho už zaletěla za záda hradeckého muže v masce. Pár vteřin poté se málem Středočeši radovali potřetí, Najmanův pokus zastavilo břevno. Zbývající část už žádnou branku nepřinesla, a tak bylo skóre veselejší pro Bruslaře.

Na počátku druhé dvacetiminutovky usedl za katr Bičevskis, čímž nabídl početní výhodu domácím. Ti se jí chopili a v čase 21:36 snížili stav na rozdíl jedné trefy. Jeremie Blain poslal z levého kruhu přihrávku do předbrankového prostoru na Ahtiho Oksanena, který nezaváhal a Růžičku překonal. Vstřelený gól přinesl hráčům Mountfieldu novou mízu, a tak i následné minuty se hrálo více před hostujícím brankářem než před Kiviahem.

Ve 28. minutě se pro Hradec naskytla možnost na vyrovnání, když na trestnou lavici usedl Šidlík. Během jeho trestu si dobře počínal Kelly Klíma, jehož pokus zastavil až samotný Růžička připravenou lapačkou, stejně skončila i následná Lalancettova rána od modré. Po návratu boleslavského beka se na ledové ploše strhla mela, a tak Šidlík opět pykal. Jelikož došlo k vyloučení na obou stranách, hra pokračovala v nezměněném počtu. Početní převahu si později střihla i Mladá Boleslav, která ale neuspěla.

Co se nepovedlo Bruslařům, využili domácí ve 35. minutě. Christopher Lalancette skrytě číhal na černou pryž, kterou pohotově namířil do prázdné klece. Srovnání nakoplo domácí celek natolik, že o necelé tři minuty později dokonali obrat. Od pravého mantinelu se napřáhl Grame McCormack a prostřelil Růžičku skrz betony.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky hosté dohrávali půlminutovou výhodu, ale kombinaci končící v hradecké síti nezaznamenali. Avšak i nadále podnikali výpravy na Kiviaviho klec. Obrovskou šanci měl ve 44. minutě Jan Stránský, proti kterému se vyšvihla hradecká opora. Následně si slibně počínal David Šťastný, jenže jeho pokus zaletěl mimo vyhrazený prostor.

O slovo se zhruba v polovině přihlásili Hradečtí, kteří se pokoušeli navázat na parádní druhou třetinu a testovali Růžičku ze všech stran. Boleslavský gólman ale veškeré pokusy zneškodnil, čímž dával svému týmu naději. Ke změně ve skóre měla v 51. minutě nejblíže třetí hostující formace. Kousalovi utekl puk z hokejky, v následné akci Najmanovu střelu vytěsnil hradecký strážce na boční síť. Necelé čtyři minuty před závěrečným gongem se během početní výhody prosadil z levé strany Filip Pavlík a zvýšil tak na 4:2. Mountfield šel dvě minuty před koncem do čtyř, Bruslaři tak sáhli k odvolání gólmana a hráli 6 na 4. Tato hra ale přinesla branku Hradci. Do prázdné klece pečetil výhru Jakub Lev. Mladá Boleslav se tak vrací bez bodu a Východočeši se po výhře posouvají na nejvyšší extraligovou příčku.


Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): Do poslední chvíle jsme nevěděli, kdo nastoupí. To se projevilo v první třetině, kdy jsme měli přílišný respekt ze soupeře a udělali dvě chyby, které potrestal. Do zápasu nás dostala přesilovka ve druhé třetině, která nás polila živou vodou. Celou třetinu jsme odehráli fantasticky a třemi góly zvrátili výsledek. Ve třetí třetině už nám malinko docházely síly, Boleslav nás zatlačila, měla spoustu šancí a podržel nás brankář Kiviaho. Můžu jenom poděkovat týmu, že bojovným výkonem i v takovém složení dokázal porazit tak silného soupeře. Prvního místa si ceníme a jsme moc rádi, že se nám podařilo sezonu výborně rozjet a v polovině soutěže se držíme nahoře. Dobře ale víme, že nás čeká hodně práce, a to nejdůležitější je před námi.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Myslím, že zápas rozhodly přesilovky. Domácí v nich byli efektivnější, dali dvě branky, a to byl ten rozdíl. První a třetí třetinu jsme nehráli špatně, ale ve druhé jsme vypadli z role, domácí skóre otočili a třetí třetinu už ubránili.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.