BK MLADA BOLESLAV
25. 1. 2022 | Jitka Čechová

Ve Zlíně se Bruslaři našli, vyhráli 7:2

42., úterý 25. 1. 2022
PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav ZLN - MBL
M l. B o l. – Dostali sedmičku, dali sedmičku. Do Zlína vyjížděli Bruslaři po nedělní porážce v Třinci nepochybně s trochu rozporuplnými pocity, na ledě Beranů si ale spravili chuť. Už samotný začátek byl z jejich strany velmi dobrý, celkem záhy se trefili Kelemen, Kotala a Šťastný a domácí tak už v deváté minutě střídali brankáře. Mírný nádech se Zlínu sice podařil, ještě před polovinou zápasu ale Středočeši vedli už 5:2. Zničení domácí se posléze na nic nezmohli, zatímco Bruslaři přidali ve třetí dvacetiminutovce své poslední dva góly a završili tak vítězství 7:2.
PSG Berani Zlín: Kašík (10. Huf) – Mamčics, Gazda, Němec (A), Suhrada, Žižka, Ferenc, Novotný – Honejsek, Claireaux, Mallet – Okál, Veselý, Makarenko – Kubiš (C), Hejcman, Vopelka – Köhler, Sedláček (A), Karafiát
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Bernad, Hanousek – Lunter, Fořt, Šťastný – Pospíšil, Kotala, Kelemen – Flynn, Najman, Kousal – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 11. Žižka, 19. Claireaux – 5. Kelemen (Pospíšil), 8. Kotala (Ševc, Šťastný), 10. Šťastný (Pospíšil, Pláněk), 14. Kousal, 28. Najman (Pýcha, Stránský), 46. Najman (Kousal), 48. Kotala (Pospíšil, Kelemen). Rozhodčí: Obadal, Ondráček – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:3. V oslabení: 1:1. Diváci: 1 000. Střely na branku: 23:32. Zblokované střely: 22:10. Hity: 8:2. Vhazování: 34:32. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:7.

Komentář

O něco aktivněji vstoupili do utkání domácí, úvodních několik minut se hrálo především v prostoru kolem Gašpera Krošelje a boleslavský brankář musel hned dvakrát výrazněji zasáhnout proti Köhlerovi s Gazdou. O otevírací branku se ovšem postaral boleslavský útočník Miloš Kelemen. Domácí následně faulovali a Jakub Kotala v přesilové hře navýšil vedení Bruslařského klubu. A během dalších dvou minut přišla kombinace zakončená Davidem Šťastným. To znamenalo konec působení Libora Kašíka v brance Zlína, kam nově nastoupil Daniel Huf.

Domácí to nejspíš povzbudilo, neboť se celkem záhy podařilo prosadit Tomáši Žižkovi. Veškeré radosti domácích ale téměř okamžitě uťal Pavel Kousal. Zlínští následně opět faulovali, tentokrát jim to ale přineslo úspěch. Krošeljovi za záda propadlo nahození z ostrého úhlu v podání jeho ještě minulý týden parťáka Valentina Claireauxe. A Bruslaři se posléze orosili ještě jednou, třetí branka domácích ale nakonec nebyla uznána pro vysokou hůl.

Do druhé třetiny nastoupili domácí opět snaživě, nicméně už taky s citelně svěšenými rameny. A tak Makarenko nedokázal využít svého úniku a Malleta zase zablokoval hostující obránce. A začali znovu úřadovat Bruslaři. Ondřej Najman na Hufa vyslal nechytatelnou dělovku a navýšil vedení Středočechů už na 5:2.

Claireaux byl proti svému bývalému týmu očividně při chuti, po křižné přihrávce od spoluhráče se už ale tentokrát neprosadil. Nevyužité zůstaly i dvě přesilové hry, na které ještě v prostřední dvacetiminutovce došlo – na jedné i druhé straně.

Třetí část začali Boleslavští vyloučením Pospíšila, Zlín, který je v extraligové tabulce na posledním místě, už ale síly ke zvratu hledal jen marně. Ve 46. minutě pak v parádní souhře dvou proti jednomu zakončoval přesně Ondřej Najman. Potrestal tak domácí, kteří nedokázali využit ani čtyři minuty dlouhou přesilovku. Další branka Bruslařů tak docela jejich brankou nebyla, neboť puk si do vlastní sítě nešťastně poslal Gazda. Do statistik si jej ovšem zapíše Jakub Kotala.

Bylo jasné, že zbytek zápasu se už jen takříkajíc dohraje. Mladoboleslavští už nevyužili vyloučení domácího Honejska, nicméně zápas v poklidu dotáhli do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (PSG Berani Zlín): Prvních pět minut jsme měli slušných, bohužel gól nedáme a z první střely inkasujeme. Dá se říci, že celkově na nás bylo asi sedm střel a dostali jsme čtyři góly. To se pak velmi těžce hraje.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Do utkání jsme vstoupili dobře, byli jsme hodně produktivní. Dali jsme rychle tři góly a to určilo ráz zápasu. Zlín pak vždy snížil, ale se podařilo vždy výsledkově odskočit, což bylo velmi důležité. Ve třetí třetině už jsme si zápas pohlídali.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.