BK MLADA BOLESLAV
28. 1. 2022 | Vojtěch Balon

Bruslaři nestačili na Olomouc, rozhodla první třetina

46., pátek 28. 1. 2022
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. — Hokejisté Mladé Boleslavi nevyužili možnosti poposkočit do horní poloviny tabulky a po vysoké výhře ve Zlíně doma podlehli houževnaté Olomouci. Bruslaři zaspali začátek utkání a po celý zápas museli dohánět ztrátu, což se jim navzdory obrovské převaze ve třetí třetině nepodařilo. Mora zvítězila 3:2.
BK Mladá Boleslav: KrošeljPýcha, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Bernad, Hanousek, Fillman – Lunter, Fořt, Šťastný – Pospíšil, Kotala, Kelemen – Flynn, Najman, Kousal – Kantner, Bičevskis, Stránský (A)
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, Rutar – Káňa, Krejčí (A), Bambula – Olesz, Lichanec, Navrátil – Kusko, Knotek (A), Kunc – Burian, Nahodil
Branky a nahrávky: 32. Kotala (Šťastný, Pospíšil), 43. Kousal (Hanousek) – 3. Rašner, 13. Nahodil (Ondrušek, Knotek), 37. Navrátil (Olesz, Kusko). Rozhodčí: Pešina, Ondráček – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 909. Střely na branku: 32:21. Zblokované střely: 30:11. Hity: 13:13. Vhazování: 28:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Fotogalerie

Komentář

Ani jeden ze soupeřů se před úvodním buly nenacházel v ideální formě, znát to ale v úvodních minutách na předváděné hře nebylo. Oba týmy vstoupily do zápasu aktivně a po nevyužité šanci domácího Pavla Kousala se dostali do vedení hosté. Bruslaři předvedli minelu v rozehrávce, načež se ke kotouči dostal Alex Rašner a ve třetí minutě poslal kohouty do vedení.

Veškeré snahy Středočechů o vyrovnání vzaly za své vyloučeními Stránského a Luntera pár minut po sobě. Druhou početní výhodu navíc hosté využili, dorážkou Ondruškovy střely zvýšil v čase 12:58 na 2:0 pro Olomouc Lukáš Nahodil. Ve zbytku prvního dějství se toho mnoho dalšího už nestalo, o čemž značí i hubený počet střel po dvaceti minutách hry — 6:11.

Zdálo se, že Hanáci mají utkání zcela pod kontrolou, zhruba v jeho polovině se ale v rozmezí pár sekund nechali vyloučit hned dva hráči Olomouce. Bruslaři přesilovku pět na tři využili, když po pěkné přihrávce od Šťastného procedil puk za Konrádova záda Jakub Kotala. Zbytek přesilovky domácí nevyužili, ale byli i nadále aktivnější. Ve 35. minutě se k nebezpečné střele z mezikruží dostal Miloš Kelemen, na svého krajana Konráda ale nevyzrál.

Ani tentokrát herní převaha Středočechů vydržela jen pár minut. Navrátilec z hostování ze Zlína Oscar Flynn putoval na trestnou lavici za krosček a Olomoučtí v čele s Davidem Krejčím sehráli početní výhodu skvěle: několika přesnými pasy vyšachovali čtveřici Bruslařů a volný Jakub Navrátil střelou z voleje neměl problém překonat přesouvajícího se Krošelje. Olomouc tak po dvou třetinách vedla v Mladé Boleslavi 3:1.

Na domácích bylo v úvodu závěrečné periody znát, že svou kůži nedají lacino. Ve velké šanci se ve 42. minutě zjevil Miloš Kelemen, který z předbrankového prostoru vypálil těsně nad břevno. O střídání později už se ale Bruslaři dočkali, o kontaktní branku se po pěkné akci zakončené střelou z mezikruží postaral nejproduktivnější hráč Mladé Boleslavi v této sezóně Pavel Kousal. Domácí byli rázem na koni a na dobré dvě minuty v kuse se usadili před Branislavem Konrádem. Fořt ani Kantner ale své šance nevyužili.

Svěřenci Jana Tomajka se soustředili hlavně na defenzívu, i v závěrečné pasáži zápasu se ale musel mít Gašper Krošelj na pozoru. Šest minut před koncem se dostal do úniku Jan Káňa, tváří v tvář zkušenému Slovinci ale neuspěl. Krátce nato se sice nechal vyloučit Kousal, Bruslaři ale měli v početní nevýhodě paradoxně navrch a poté šli po zbytečném faulu Dujsíka do čtyř pro změnu Olomoučtí. Při této příležitosti to Mladoboleslavští zkusili bez brankáře, závěrečnou power play ale nevyužili.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Zápas ovlivnila první třetina, kdy jsme dostali dva zbytečné góly. To Olomouc potřebovala. Druhá a třetí třetina nebyla vůbec špatná, avšak ukázalo se, že vedení Olomouce 2:0 bylo pro nás moc. Ve třetí třetině jsme měli tlak a snažili jsme se udělat, co šlo, ale na vyrovnání to bohužel nestačilo.

Jan Tomajko (HC Olomouc): Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože z předchozích tří zápasů jsme měli jeden bod. Minulý zápas v Pardubicích jsme prohráli s nulou, byl to těžký zápas, nebyli jsme v pohodě. Tentokrát jsme začali dobře, vedli jsme 2:0, což se podepsalo na bojovnosti, která byla znát ve třetí třetině, když nás Boleslav zmáčkla. Měli velký tlak a my hráli oslabení, čímž jsme je dostali do hry. Kluci to ubojovali.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.