BK MLADA BOLESLAV
30. 1. 2022 | Zuzana Miřatská, Adéla Kvapilová

Bruslaři zaskočili favorita a čtyřmi góly ukončili vítěznou sérii Dynama

47., neděle 30. 1. 2022
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e – Nečekané tři body pro Bruslaře zařídila čtveřice hráčů s příjmením na písmeno K – Krošejl, Kantner, Kotala a Kousal. Mladoboleslavští hokejisté po páteční těsné porážce zavítali na led třetího Dynama. I když domácí byli už před počátkem považováni za favority, utkání zvládli lépe Středočeši, kteří postupem času navýšili na konečných 4:0. Výhrou ukončili Pardubicím vítěznou šňůru sedmi zápasů v řadě a poskočili na sedmou příčku extraligové tabulky.
HC Dynamo Pardubice: Frodl – Mikuš (A), Zdráhal, Robertson, Košťálek, Vála, Sergienko, Jelínek – Cienciala, Poulíček (C), Blümel – Kousal (A), Musil, Camara – Hecl, Paulovič, Rohlík – Anděl, Roman, Urban
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Jánošík, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Pýcha, Fillman, Bernad – Kantner, Fořt, Šťastný – Pospíšil, Kotala, Kelemen – Flynn, Najman, Kousal – Grim, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 9. Kantner, 31. Kousal (Flynn, Fillman), 41. Kotala (Moravec, Kantner), 55. Kousal (Najman, Ševc). Rozhodčí: Kika, Micka – Rampír, Špůr. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 35:27. Zblokované střely: 19:8. Hity: 9:9. Vhazování: 40:25. Průběh utkání: 0:4.

Komentář

Hned na začátku první třetiny se oba celky hnaly do útoku, nejdříve se boleslavský Kousal dostal do zakončení, ale Frodlův první zákrok byl úspěšný. Poté měl první velkou šanci na straně Pardubic Blümel, který se po přihrávce od Ciencialy ocitl sám před Krošeljem, ten ale jeho střelu zastavil. V osmé minutě se do samostatného úniku dostal Matyáš Kantner, který bekhendovým blafákem překonal Frodla. O pár minut později mohli jít hosté do dvoubrankového vedení, prostor na pravém kruhu dostal Kelemen, jeho střela ale minula pardubickou branku. Dynamo se pak usadilo v útočném pásmu, kde Robertson a Musil pálili na Krošelje, ani jeden z nich ale nedokázal boleslavského brankáře překonat.

Obrovskou šanci mělo Dynamo hned v úvodu druhé třetiny, Cienciala našel Blümela, který pálil z pravého kruhu na branku, jeho střelu ale Krošelje zastavil betony. Poté si Pardubice zahrály přesilovou hru, při které Robert Kousal nebezpečně vystřelil na hostujícího brankáře, střela ale jen minula pravou tyč branky. Ve 30. minutě si Pavel Kousal zpracoval puk a přesnou střelou na zadní tyč zvýšil vedení Mladé Boleslavi na 2:0. Potom se do mnoha šancí dostali domácí, jmenovitě Camara s Robertsonem, jejich střely ale byly pokaždé zlikvidovány. Mikuš pak střílel od modré, kdy zrovna Krošelje podklouzl ve svém brankovišti, ale slovenský obránce jen trefil tyčku.

Na začátku třetí třetiny šla Mladá Boleslav do tříbrankového vedení, Moravec vystřelil na Frodla, který puk vyrazil na Jakuba Kotalu, a ten se dokázal basebalově prosadit. Potom si Dynamo zahrálo druhou přesilovou hru v tomto zápase, při které pardubičtí hráči stříleli na Krošejle, ale ani jedna střela neskončila za jeho zády. Matěj Blümel si pak našel dobrou střeleckou pozici, avšak hostující brankář znovu zasáhl lapačkou. V 54. minutě Bruslaři přidali čtvrtý gól, Najman přesnou přihrávkou našel Pavla Kousla, který překonal Frodla. Středočeši i přes závěrečný tlak Pardubic udrželi čisté konto a z východu Čech si vezou důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Herně jsme neodehráli špatné utkání, měli jsme většinu zápasu více ze hry. Bohužel jsme dostali lekci z produktivity, Boleslav nás za každou chybu potrestala, a když jsme byli v největším tlaku, tak jsme špatně dobruslili jednoho hráče a dostali z toho druhý gól. Nedali bychom ani dalších šedesát minut gól, Krošelj chytal výborně. Některé situace jsme přehrávali a neměli kvalitu ve finální fázi a koncovce. Takové zápasy někdy jsou, musíme se oklepat a v úterý se připravit na Spartu.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Velmi nás podržel brankář. Měli jsme trochu štěstí, ve druhé třetině nás Pardubice výrazně zatlačily a měli jsme tam úsek, kdy jsme hráli jen v obranném pásmu, navíc daleko od střídačky. Naopak my jsme využili jeden protiútok, podařilo se nám dát gól. Třetí třetina byla z naší strany už lepší, ale celkově měly Pardubice více ze hry a více šancí. Na naší straně byl prostě skvělý gólman.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.