BK MLADA BOLESLAV
1. 2. 2022 | Lukáš Zrotal, Jitka Čechová, foto: Vít Godla

Brno rozhodlo už v první třetině, Boleslavští dotahovali marně

48., úterý 1. 2. 2022
HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav KOM - MBL
B r n o – Zase nic. Hokejistům BK Mladá Boleslav se opět nepodařilo navázat na předchozí vítězství, a tak znovu zůstávají jen u jedné jediné výhry následované další prohrou. Kometa Brno se ujala vedení 2:0 už v první třetině, kdy se dvěma slepenými góly trefili Zaťovič a Šik. Bruslaři hledali odpovědi marně, litovat mohou především nevyužitých přesilovek. Sedm minut před koncem na domácího Čiliaka konečně vyzrál alespoň Stránský, po vytouženém vyrovnání se ale Středočeši natahovali bezúspěšně.
HC Kometa Brno: Čiliak – Kučeřík, Roth, Ďaloga, Holland, Gulaši (A), Bartejs, Tansey – Zaťovič (C), Holík, Mueller (A) – Kollár, Zbořil, Horký – Meluzín, Malý, Šalé – Ostřížek, Rákos, Šik
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Jánošík, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Pýcha, Fillman, Bernad – Kantner, Fořt, Šťastný – Pospíšil, Kotala, Kelemen – Flynn, Najman, Kousal – Grim, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 17. Zaťovič (Roth, Horký), 18. Šik (Ostřížek, Rákos) – 53. Stránský (Bičevskis, Ševc). Rozhodčí: Lacina, Šindel – Malý, Pešek. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 23:33. Zblokované střely: 4:19. Hity: 14:5. Vhazování: 26:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Komentář

První výraznější příležitost zápasu nastala ve 4. minutě. Mueller vybídl Zaťoviče, ale proti jeho střele lapačkou Krošejl pohotově zasáhl. První brněnská formace se pak usadila v útočném pásmu, boleslavský brankář pokryl Holíkovu ránu z první i následnou dorážku Muellera. Ke slovu se dostali i hosté, Kotala nachystal puk pro Kelemena, ten ale nedokázal přihrávku ideálně zpracovat.

Hosté se v jedenácté minutě dostali do tlaku, Kantnerova střela skončila pouze na mantinelu, s pokusem Moravce si zase poradil Čiliak. Do dobré šance se pak dostala třetí formace domácích složená z mladíků, Malý našel Meluzína a Krošejl se musel ohánět. V 17. minutě už ale kapituloval. Roth si v přesilovce srovnal puk na modré, vystřelil a jeho ránu precizně tečoval Martin Zaťovič ‒ 1:0. Po pouhých 16 sekundách bylo v brněnské hale ještě veseleji. Po sérii odrazů se k puku dostal Otakar Šik a zvýšil na 2:0.

Hosté si do druhé třetiny přenesli závěr čtyřminutové přesilovky, v níž se do největší šance dostal Kelemen, ale na Čiliaka nevyzrál. Brňané se nakonec ubránili. Ve 26. minutě mohl Fořt potrestat obrovskou chybu v brněnské obraně, puk však napálil pouze do Čiliakovy výstroje. Boleslavští si pak zase zahráli přesilovku, k větší šanci se však nedostali. Třetí brněnský gól měl na hokejce Zaťovič, který se po Muellerově pasu ocitl sám před Krošejlem, ten však puk udržel.

Na druhé straně zahrozil Zbořil, po své střele ještě hledal Horkého, jeho nahrávka byla ale sražena. Tvrdou bombu od modré vyslal Pláněk, ale Čiliak zasahovat nemusel, boleslavský bek bránu netrefil. Kometa poté přežila další početní výhodu hostů, kterou precizně odbránila a Bruslaře do ničeho nepustila. V závěru periody schoval Mueller svoji střelu za obránce a Krošejl měl co dělat, aby puk vyrazil.

Kometa se na začátku třetí části zase musela bránit přesilovkovým formacím Boleslavi, ale ani tentokrát hosté recept na Čiliaka nenašli. Což se jim nepovedlo ani další výhodě a Brňané tak ubránili 31. oslabení v řadě! Chvíli po přesilovce se ale Bruslaři přeci jen dočkali branky. Bičevskis vybojoval puk, vyslal do úniku Jana Stránského a ten přesnou ranou na vzdálenější tyč snížil ‒ 2:1.

Bruslaři byli po gólu namlsaní a drželi se v útočném pásmu, brněnští beci je ale do větší šance nepustili. Nejvýrazněji se projevil Pláněk, ale jeho rána skončila na zadním mantinelu. Přesilovku rozhodčí dopřáli i domácím. Tvrdý projektil poslal na branku Roth, Krošejl ale zasáhl betonem. Ve zbytku přesilovky byli paradoxně aktivnější hosté a drželi puk daleko od své svatyně. Hosté vyzkoušeli v závěru hru bez gólmana. Z dorážky to zkoušel Pospíšil, naštěstí pro domácí minul. Kometa si však nenechala vítězství vzít a raduje se z tříbodové výhry.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (HC Kometa Brno): Z naší strany výborně odehraný zápas, velké nasazení, Boleslav hrála velmi aktivně. Ale myslím si, že pohybem a nasazením jsme se jim vyrovnali. Strašně důležité pro nás je, že jsme proměnili přesilovku a ubránili velký počet oslabení. To byl rozhodující prvek, díky tomu jsme bodovali.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Zápas rozhodl slepený gól na 2:0, který jsme inkasovali. Byla to situace, kterou bychom měli zvládnout. Celý zápas jsme se tlačili do soupeře, snažili jsme se dát gól, dali jsme jeden, soupeř dva, to rozhodlo. Nemůžu hráčům něco vyloženě vyčítat. Škoda té koncovky, musím ocenit gólmana Čiliaka, kterému to sedlo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.