BK MLADA BOLESLAV
6. 2. 2022 | Vojtěch Drbohlav

Bruslaři nestačili na Liberec, z derby vezou bod

50., neděle 6. 2. 2022
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c – Na ledě rivala z nedalekého krajského města se boleslavským hokejistům nepodařilo uspět. Celý zápas sice dotahovali vedení domácích, doplatili však na svou nedisciplinovanost i na vlastní špatné přesilovky. Dva góly inkasovali právě z přesilovek soupeře, jeden dokonce ve vlastní přesilovce. Z Liberce tak Středočeši vezou jeden bod za prohru v prodloužení.
Bílí Tygři Liberec: Pavelka – Šmíd (A), Šedivý, Aubrecht, Melancon, Ivan, Štibingr, Žůrek – Birner (A), Filippi, Měchura – Ordoš, Gríger, Zachar – Vlach, Jelínek (C), Klapka – Rychlovský, Šír, Faško-Rudáš
BK Mladá Boleslav: Růžička – Jánošík, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Lintuniemi – Raška, Fořt, Šťastný – Lunter, Kotala, Kantner – Flynn, Najman, Kousal – Závora, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 10. Ordoš (Gríger), 20. Zachar (Šír, Ivan), 33. Filippi (Gríger, Vlach), 64. Birner (Filippi, Vlach) – 5. Fillman (Kotala, Lunter), 26. Kotala (Kantner), 44. Lunter (Kantner). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 33:29. Zblokované střely: 19:18. Hity: 7:7. Vhazování: 44:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3 – 4:3.

Komentář

Bezbrankový stav netrval pod Ještědem dlouho. Do vedení šli jako první boleslavští hokejisté, kteří se prosadili po hezké souhře druhé formace. Mitchell Fillman vystřelil od modré čáry, přičemž liberecký Gríger si nešikovně puk sklepl do vlastní brány. V dalším průběhu však převzali iniciativu domácí a byli aktivnější. Bruslaři navíc hrubě chybovali v obranné činnosti. Soupeř si jednoduše vyměnil přihrávku přímo před brankářem a Jan Ordoš už měl lehkou práci - bezprostřední střelou nedal brankáři Růžičkovi šanci a srovnal na 1:1.

Poté se hra poněkud zklidnila a do dalších šancí se dostali znovu i Bruslaři. V 16. minutě z jednoho z protiútoků vystřelil od modré čáry Tomáš Fořt, který smolně trefil levou tyč liberecké branky. Krátce poté hráli boleslavští hokejisté přesilovku. V ní si však hosté nevytvořili téměř žádné šance, navíc skoro vůbec nebyli v útočném pásmu, Bílí Tygři pohodlně vyhazovali puky z vlastní obranné třetiny. Pro Bruslaře bylo navíc ještě hůř, protože inkasovali gól do šatny. Jen 16 sekund před sirénou se trefil Marek Zachar. Po 20 minutách tak Liberec poté, co otočil průběh utkání, vedl.

Po pěti odehraných minutách druhé třetiny se Bruslařům podařilo srovnat. Předcházela tomu neúspěšná akce Bílých Tygrů v útočném pásmu. Středočeši následně otočili hru a výbornou práci v rohu za libereckou brankou odvedl Matyáš Kantner. Prohrál předtím osobní souboj, jenže i v sedě dokázal na ledě zachytit hokejkou puk a nasměrovat ho před branku. Tam se jej ujal Jakub Kotala, který se v brankovišti nemýlil a puk výborně dorazil za Pavelkova záda. Liberečtí však byli v nadcházejících minutách dál nepříjemný soupeř. Z kruhu vystřelil Rychlovský, následovaly i další pokusy domácích.

Bruslaři se mohli dostat do vedení, když odváděli dobrou práci před brankářem Najman s Kousalem. Oba si však vylámali zuby na dobře chytajícím Pavelkovi. Podobně to bylo i během čtyřminutového vyloučení Martina Ševce. Středočeši byli v situaci dva na jednoho, Martin Pláněk se rozhodl vzít odpovědnost na sebe a mířil do horní části Pavelkovy brány. Liberecký brankář proti němu však předvedl ukázkový semafor a puk chytil do lapačky. Bílí Tygři si nicméně ve zbytku početní výhody počínali dobře, přesilovku hráli mnohem lépe než Bruslaři. Zpoza brány obdržel přihrávku Tomáš Filippi, který nekompromisně překonal Jana Růžičku střelou mezi betony. Po druhé třetině tak domácí opět vedli, konkrétně 3:2.

Na začátku další třetiny Mladá Boleslav opět vyrovnala. Bruslaři výborně vyšachovali libereckého brankáře a znovu u toho byla produktivní druhá formace. Puk se dostal na kruh k Máriu Lunterovi, který se z kruhu nemýlil a zakončil do horní části branky za již překonaného Pavelku. Po vyloučení Ondřeje Najmana si Liberec zahrál další přesilovku. Bruslaři však bojovali a také je podržel Jan Růžička, který vychytal hned několik soupeřových šancí.

Ve zbytku třetího dějství byla nadále znát bojovnost a také časté osobní souboje u mantinelů. Oba celky si však nadále vytvářely šance, většinou to však byla spíše příležitost pro brankáři, aby prokázali svůj um. Gól vak nepadl, zápas tak pokračoval pětiminutovým prodloužením hraným tři na tři.

V něm fauloval Jan Stránský, což Liberečtí patřičně potrestali. Po vyhraném vhazování si několikrát vyměnili puk a následně na 4:3 pro domácí skóroval do horní části boleslavské brány Michal Birner.

Bílí Tygři tak vyhráli, Mladá Boleslav znovu prohrála a z derby odváží jen jeden bod.


Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): Bylo to velice těžké a vyrovnané utkání. Jsme rádi, že jsme vyhráli. Měli jsme velice mladou obranu, která byla pod tlakem. Soupeři velmi dobře forčekovali a byli aktivní v našem pásmu. Jsem rád, že jsme si pomohli dvěma přesilovkovými góly a našli cestu k vítězství.

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): V první třetině jsme bohužel darovali soupeři dvě branky. Stálo nás to nastavení v utkání, i když jsme po dlouhé době dali první gól. Ve druhé třetině mužstvo ukázalo, že se dokáže dotáhnout do utkání a stali jsme se rovnocenným partnerem až do konce. Remíza je spravedlivá, jen mě mrzí vyloučení v prodloužení, které soupeř zužitkoval.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.