BK MLADA BOLESLAV
11. 2. 2022 | Zdena Bobková

Boleslav proti Spartě deku neshodila, prohrála 1:4, prosadil se jen Ševc

51. (O2), pátek 11. 2. 2022
BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha MBL - SPA
M l. B o l. – Páteční duel Boleslavi s pražskou Spartou měl slibovat vyrovnané klání. Před zápasem na tom byly oba týmy bodově naprosto shodně. Hosté však k zisku tří bodů nakročili už v první třetině, ve které si vybudovali dvougólový náskok. Bruslaři na tom s produktivitou byli podobně bídně jako v předešlých zápasech, kdežto hosté ještě do poloviny duelu přidali další dva přesné zásahy a vedli už 4:0. Krošelje tedy v bráně střídal Růžička, který už zápas dochytal. Čisté konto Machovskému v závěru zápasu přesilovkovým gólem zkazil kapitán Martin Ševc. Boleslav prohrála už popáté v řadě, tentokrát 1:4.
BK Mladá Boleslav: Krošelj (28. Růžička) – Jánošík, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman – Raška, Fořt, Šťastný – Bernad, Kotala, Kantner – Flynn, Najman, Kousal – Závora, Bičevskis, Stránský (A) – Grim
HC Sparta Praha: Machovský – Matushkin, Němeček, Polášek (C), Pavelka, Dvořák, Moravčík, Jurčina – Thorell, Horák, Kaše – Doležal, Chlapík (A), Forman (A) – Prymula, Vitouch, Šmerha – Strnad, Stolyarov, Dvořáček
Branky a nahrávky: 60. Ševc (Pláněk, Bičevskis) – 11. Chlapík (Matushkin, Thorell), 18. Horák (Chlapík, Matushkin), 22. Dvořák, 28. Moravčík (Doležal, Forman). Rozhodčí: Kika, Šindel – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:4, navíc Jánošík (MBL) a Dvořáček (SPA) 5 min. za bitku. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000. Střely na branku: 27:25. Zblokované střely: 17:15. Hity: 5:9. Vhazování: 32:26. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Fotogalerie

Komentář

Souboj deváté Boleslavi s osmou Spartou byl od začátku vyrovnaný, plný svižného hokeje. Oba gólmani svůj tým drželi. V polovině první periody přišlo první vyloučení, když fauloval Stránský a Sparta se hozené rukavice chopila všemi deseti. Úvodní gól duelu trefil střelou z kruhu Filip Chlapík. Nedlouho poté hráli početní převahu i domácí, ale Machovského nikdo v zelenočerném nepřekonal.

Boleslav se semkla a tlačila se dál do útoku, ale zabrzdil ji další faul, který Sparta bleskurychle využila. Po Chlapíkově pasu z kruhu letěl kotouč přímo na hůl Romana Horáka a Sparťané vedli už 2:0. V největší šanci úvodní periody před Machovským hrozila třetí útočná formace Bruslařů, ale Najman s Kousalem puk do branky neprocedili.

Sparta se potřetí prosadila hned v úvodu prostřední periody, skóre navyšoval střelou z dálky Tomáš Dvořák. Po obdržené brance začali domácí fanoušci hromadně skandovat: „Bojujte za Bolku“. Ve slibné šanci si do útoku sjel Kantner s Bernadem, který pro tento mač nastupoval na pozici útočníka ve druhém útoku, nicméně v akci prvně jmenovaný sám nestřílel a přihrál na Bernada, kterému puk vypíchl bránící hráč a zakončit už nestihl. Zmar Boleslavi pak korunoval čtvrtý gól hostí, Krošelje prostřelil Michal Moravčík střelou z vrcholu kruhu. Tento moment poslal slovinského gólmana na střídačku a v brance jej střídal Jan Růžička. První zákrok si připsal proti pokusu Kašeho.

Boleslav se i přes děsivé skóre nevzdala, za chvíli bylo před Machovským pořádně dusno, ale Stránský ani Moravec kotouč přes brankovou čáru nedostrkali. Poté se před hostujícím gólmanem zjevil Kousal, ale i proti němu si Machovský připsal čistý zákrok. Pak přišel Šmarhův faul a další přesilovka domácích. V ní se zaskvěla Pláňkova bomba, která si ale místo za Machovského nenašla. Jistým kořením druhé třetiny pak byla parádní bitka mezi Jánošíkem a Dvořáčkem. Vyhrál ji domácí bek, Dvořáček po pěstním souboji odcházel na ošetření s krvavou stopou ve tváři. Konec třetiny se tím oddálil, do druhé sirény už se vešel jen pokus Thorella, který se otřel o tyčku Růžičkovy brány.

A tyčka zachránila Růžičku i v úvodu závěrečné periody. Domácí mohli hrát přesilovku, ale v signalizované výhodě Rulíkova družina špatně střídala a na chvíli hrála v sedmi. Rozhodčí si toho všimli a vyloučili shodně oba celky. Při hře čtyři na čtyři byl k vidění ofenzívní hokej, ale skóre se neměnilo.

Sparťané v závěrečné části měli ještě dvě přesilové hry a před Růžičkou to místy pěkně hořelo, ale svůj prostor si uhájil. Rozhodčí dokonce museli posuzovat situaci, při které kotouč propadl Růžičkovi za záda, ale na brankové čáře ho vyhrábl Závora a rozhodčí po prozkoumání videa rozpažil. Po Kousalově snažení u branky ho tvrdě fauloval Jurčina, který si šel posedět za katr. Z něj se po 27 vteřinách vrátil, jelikož Machovského prostřelil domácí kapitán Martin Ševc, který mu tak pokazil čisté konto. I tak to na prohře domácího celku nic nezměnilo, Sparta ze zápasu bere všechny tři body a odskakuje Boleslavi v tabulce.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Na soupeři bylo po těch dvou gólech vidět určité uklidnění. Nám se nepovedlo sehrát dobře oslabení. To nám určitě nepomohlo do zbytku utkání. Jsem rád, že hráči i ve třetí třetině měli snahu ten zápas dohrát. Nikdo nic nevypustil. Musím pogratulovat soupeři, jelikož byli jednoznačně lepší.

Josef Jandač (HC Sparta Praha): Pro nás bylo důležité, že jsme i po té menší herní pauze, kterou jsme měli, trochu potrénovali. První třetina nám vyšla, hlavně přesilovky, což položilo dobrý základ pro výsledek.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.