BK MLADA BOLESLAV
18. 2. 2022 | Vojtěch Drbohlav

Černá série prolomena. Bruslaři porazili České Budějovice 4:1

53., pátek 18. 2. 2022
BK Mladá Boleslav - Banes Motor České Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Vypadalo to jako by nastoupila úplně jiná Mladá Boleslav. Bruslaři byli po většinu utkání s Motorem lepším týmem a již od druhé minuty vedli. Kromě jedné branky z trestného střílení navíc nepřipustili žádný zvrat a utkání dotáhli do zdárného tříbodového konce. Po dlouhé době si tak hokejisté mohli užít i vítěznou děkovačku s kotlem boleslavských fanoušků.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Jánošík, Ševc (C), Pýcha, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Bernad – Lunter, Kotala, Šťastný – Kantner, Najman, Kousal – Raška, Fořt, Stránský (A) – Flynn, Bičevskis, Závora
Banes Motor České Budějovice: Strmeň – Štencel, Vráblík, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Štich – Voženílek, Novotný, Valský – Holec, Koláček, Ondráček – Beránek, Hanzl, Karabáček – Abdul, Pech (A), Vondrka (C)
Branky a nahrávky: 2. Kantner, 13. Najman (Lintuniemi, Kousal), 34. Lunter (Ševc), 60. Šťastný – 40. Koláček z trestného střílení. Rozhodčí: Sýkora, Veselý – Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:7, navíc Jánošík (MBL) 5 min. za bitku, Voženílek 5 min. za bitku a Štich (oba CEB) 10 min. + trest do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 928. Střely na branku: 35:20. Zblokované střely: 10:8. Hity: 12:4. Vhazování: 22:33. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Fotogalerie

Komentář

Mladoboleslavští po pěti dnech zápasového volna vstoupili do utkání lépe než České Budějovice. Bylo to už v čase 1:14, kdy přesně k pravé tyči Strmeňovy branky namířil puk Matyáš Kantner. Domácí byli následně nadále aktivnější a byli častěji na kotouči. U pravé tyče nepříjemně tečoval kapitán mladoboleslavské juniorky Jan Závora, tentokrát však Jan Strmeň zasáhl pozorně.

Ve 13. minutě se boleslavští hokejisté trefili podruhé, když střelu z kruhu šikovně u levé tyče tečoval Ondřej Najman. Nedlouho poté došlo na první přesilovku utkání. Stalo se tak poté, co České Budějovice faulovaly. Domácí sice v početní výhodě drželi puk v útočném pásmu, jenže si příliš přihrávali a málo stříleli, Jihočeši se tedy bez problémů ubránili. Po první třetině tak domácí vedli 2:0. Českým Budějovicím tato dvacetiminutovka vůbec nevyšla, za celou dobu vystřelily na bránu jen dvakrát.

Zkraje další třetiny hráli přesilovku hosté. Jejich početní výhoda vypadala výrazně lépe než domácích. Jihočeši stříleli a také velmi dobře stínili brankáři. Dělovou ránu vyslal na boleslavského brankáře Petr Šenkeřík, Středočeši se však ubránil. V závěru oslabení se do úniku dostal Ondřej Najman, zakončení mu však vůbec nevyšlo.

Českým Budějovicím se nedařilo ani nadále a v dalších minutách byli opět průbojnější Středočeši, kteří přidali třetí branku zápasu. Z mezikruží překonal gólmana Mário Lunter. Obrovskou šanci měl ve 38. minutě při hře čtyři na čtyři Jakub Valský, který si najel do levého kruhu a vystřelil. Nechybělo mnoho, aby puk propadl kolem vyrážečky Jana Růžičky. Dosud nejdramatičtějších bylo zhruba posledních 90 sekund ve druhé třetině. Daniel Voženílek a Adam Jánošík se provokovali už delší dobu, ale až v tomto čase došlo k pořádnému pěstnímu souboji. Následovalo vyloučení. Po chvíli však nicméně neudržel emoce ani David Štich, který v minulosti působil i v Mladé Boleslavi. Nejprve dostal menší trest za krosček, poté ještě vyloučení až do konce zápasu za nesportovní chování.

Bruslaři hráli poté přesilovku pět na tři, jenže ani ta jim nevyšla. David Šťastný navíc podrazil unikajícího Lukáš Pecha a Josef Koláček následně proměnil nařízené trestné střílení, když našel místo pod Růžičkovým betonem. Do kabiny se tak odcházelo za stavu 3:1 pro domácí.

Mladoboleslavští hokejisté měli na startu třetí třetiny ještě poměrně dlouhou přesilovou hru pět na tři a posléze ještě i pět na čtyři, jenže jako by se to už stalo pravidlem – Bruslaři se znovu při přesilovce trápili, mnoho střel mířilo mimo a pokud už nějaké na branku, pak na puk Jan Strmeň většinou velmi dobře viděl a pohotově zasáhl.

Velkou šanci měl Motor ve 46. minutě, kdy po jedné ze střel zacinkala tyč boleslavské branky. Ani z následné dorážky se však Jihočeši neprosadili. Za domácí se z následného brejku řítil na bránu David Šťastný, Jan Strmeň kotouč vyrazil, ale žádný z Bruslařů nebyl připraven na případnou dorážku.

Budějovičtí hráči následně hráli přesilovku. Během ní vyslali na soupeřova brankáře několik velmi nepříjemných střel, ale domácí se dokázali ubránit. Motor však nic nevzdával a do posledních sil se snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat. Trenéři hostů si vybrali oddechový čas a zkusili více než dvě minuty před koncem základní hrací doby hru bez gólmana. Přesilovka Českých Budějovic vypadala velmi nadějně, hosté měli téměř celou dobu tlak a snažili se uspět, jenže domácí trpělivě bránili a 34 sekund před koncem skóre zápasu na 4:1 pečetil David Šťastný, který u mantinelu vybojoval puk a z levého kruhu zakončil do prázdné brány.

Motoru tak na boleslavském ledě skončila sedmizápasová série výher, Bruslaři naopak utnuli šňůru šesti po sobě jdoucích nezdarů v podobě proher.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Souhlasím s tím, že první třetina asi dala ráz celému zápasu. Já jenom musím všechny pochválit, protože jsme se dostávali chvílemi už i pod tlak. Jenom je škoda, že jsme si zase nepomohli v přesilovce, kdy jsme tam měli dlouhou pět na tři. Hráčům musím pogratulovat, to vítězství jsme potřebovali. Myslím si, že za ten začátek jsme si to trošku víc zasloužili.

Jaroslav Modrý (HC Motor České Budějovice): Měli jsme špatný vstup do zápasu. V první třetině nás přehrávali rychlostí, vyhrávali osobní souboje. Pak jsme vyrovnali fyzičnost, začali jsme dohrávat souboje i je vyhrávat, bruslit se soupeřem, ale odskočili nám a už jsme to nedotáhli. Hráli jsme dobré utkání dvě třetiny, ale začátek nebyl dobrý a stálo nás to utkání.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.