BK MLADA BOLESLAV
20. 2. 2022 | Vojtěch Drbohlav, Vojtěch Drbohlav, foto: Edvard Beneš

Potvrzení páteční výhry se nekoná, z Litvínova jedou Boleslavští bez bodu

54., neděle 20. 2. 2022
HC VERVA Litvínov - BK Mladá Boleslav LIT - MBL
L i t v í n o v – Vypadalo to nadějně. Bruslaři v Litvínově začali aktivně a už v páté minutě svou snahu korunovali brankou, když se až od modré čáry trefil obránce Adam Jánošík. Jenže pak se vesel chopili domácí a až do konce utkání už je nepustili z rukou. Litvínov postupně Mladoboleslavským nasázeli tři branky, za což si vysloužil tříbodové vítězství – mimochodem poprvé po deseti zápasech.
HC VERVA Litvínov: Godla – Balinskis, Irving, Demel, Stříteský, Hrbas, Strejček – Kudrna, Estephan, Zdráhal – Straka (A), Sukeľ, Jarůšek – Chalupa, Gerhát, Lukeš (A) – Svoboda, Hübl (C), Havelka
BK Mladá Boleslav: Růžička – Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Pláněk (C), Pýcha, Fillman, Moravec – Lunter, Kotala, Šťastný (A) – Kantner, Najman, Kousal – Raška, Fořt, Stránský (A) – Flynn, Bičevskis, Závora
Branky a nahrávky: 30. Zdráhal (Svoboda, Balinskis), 40. Irving (Estephan), 55. Balinskis (Irving, Estephan) – 5. Jánošík (Lintuniemi, Fořt). Rozhodčí: Horák, Kika – Kis, Malý. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 500. Střely na branku: 20:25. Zblokované střely: 13:14. Hity: 14:5. Vhazování: 28:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Komentář

Utkání začalo poměrně ofenzivně a obě mužstva se od počátku dostávala ke slibným střelám na branku. Sice zpočátku střílela častěji domácí VERVA, Boleslavští však využili situaci po zakázaném uvolnění. Litvínovští hráči nemohli vystřídat, Středočeši vyhráli buly a po střele Adama Jánošíka se puk o brankáře Godlu zbrzdil, přesto mu mezi betony doklouzal za brankovou čáru. Bruslaři tedy vedli od 5. minuty 1:0.

Po dalším icingu Litvínova si znovu hosté vytvořili velký tlak v pásmu. Boleslavští však zmatků v litvínovské obraně nevyužili, nikdo z nich nedokázal včas a efektivně puk dorazit za dezorientovaného Godlu. Zbytek prvního dějství už byl o něco poklidnější, obě mužstva hrála bojovně a snažila se důkladně bránit. Přesto bylo několik šancí na obou stranách, z litvínovských hráčů byl aktivní zejména nejproduktivnější hráč VERVY Giorgio Estephan, jeho střely však Jan Růžička zvládl vykrýt. Do kabin se tak po úvodních dvaceti minutách šlo za stavu 0:1 pro Mladou Boleslav.

Další minuty zápasu nabídly spíše než hezkou hokejovou podívanou urputné souboje o puk. Pozornost diváků rozčeřilo ve 28. minutě mladoboleslavské duo Najman-Kousal, které postupovalo dva na jednoho, při zakončení však trefili pouze pozorného gólmana Godlu. O několik chvil později byl před brankářem i Jan Stránský, který však nenamířil kotouč za gólmana. Ve 30. minutě utkání Litvínov zaslouženě srovnal. Obrana středočeského celku zcela zaspala a nechala dostatek prostoru Patriku Zdráhalovi, který z blízka s přehledem zakončil do horní části Růžičkovy brány. Na světelné tabuli tak svítilo skóre 1:1.

Hra se poté poněkud otevřela a oba týmy se dostávaly do slibných příležitostí. Ve 34. minutě byli domácí blízko tomu, aby se dostali do vedení, když vystřelil z blízka Estephan. Toho nicméně vychytal brankář Růžička.

Zajímavostí bylo, že se velmi dlouho hrálo bez jakýchkoli vyloučení. První trest přišel až ve 35. minutě a byla z toho čtyřminutová přesilovka pro Mladou Boleslav. Středočeši však v této přesilovce působili velmi špatně, prakticky stejně jako celou sezónu. Pokud už Boleslavští vystřelili, pak puk o několik metrů minul branku. Mladé Boleslavi se skutečně nedařilo, hráči si přihrávali a když už se Lintuniemi odhodlal ke střele od modré, smolně při tom zlomil hokejku. Bruslaři navíc ve vlastní přesilovce znovu, podobně jako v minulém utkání doma, faulovali. Trápení v početní výhodě tak bylo u konce a přesilovku si naopak zahrál Litvínov. Domácí ji odehráli mnohem lépe než soupeř. Častěji stříleli a dokázali vytvořit i několik zmatečných situací v brankovišti. Litvínovští hráli trpělivě, Bruslaře unavili. Po chybě, kdy jeden z bránících boleslavských hokejistů namazal puk přímo na hokejku protihráče, kotouč se následně dostal do levého kruhu k Jamesu Aaronu Irvingovi, který nedal Růžičkovi šanci . Domácí tak vstřelili Mladé Boleslavi gól do šatny a navíc otočili průběh utkání na průběžných 2:1.

Do třetí třetiny tak Boleslavští šli s tím, že musí. Lépe ale začali domácí, Estephan se Zdráhalem po vzájemné kombinaci minuli Růžičkovu branku jen těsně, a stejně tak prosvištěla kolem střela Straky. Na druhé straně poměrně nebezpečnou střelu Fillmana od modré tečoval Raška, Godla byl ale připraven. Obrovskou šanci o chvilku později propásl Jarůšek, který zůstal nehlídán před boleslavským gólmanem, jenže taktéž minul. Bruslaři se několikrát po sobě usadili v útočném pásmu, stále zřetelněji jim ale docházel střelný prach.

V 54. minutě pak usedl na trestnou lavici Adam Raška a Litvínovští toho večera už podruhé využili přesilovku. Irving dostal přihrávku na levý kruh od Estephana a nabil na modrou čáru, kde byl připravený Janis Uvis Balinskis, který následně doslova propálil Růžičku. Bruslaři se snažili, rozhodčí hned vzápětí vylučovali i na straně domácích a v početní převaze měl hodně blízko ke snížení Ondřej Najman, který si sice poradil s Godlou, odkrytou branku ale netrefil. Téměř tři minuty před koncem se boleslavští trenéři rozhodli odvolat gólmana a zkusit štěstí v šesti, jenže ono štěstí už nepřišlo. Dobře našlápnutého Lintuniemiho zastavil ofsajd a Šťastný pro změnu trefil jen boční síť. Bruslařům se tak nepovedlo navázat na předchozí vítězství proti Českým Budějovicím a z Litvínova jedou po prohře 1:3 bez bodu.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (HC VERVA Litvínov): Zápas byl v první třetině úplně vyrovnaný. Soupeř dal po buly gól, kde to tam Denisu Godlovi trochu propadlo, on to samozřejmě neviděl. Ve druhé třetině bych řekl, že to prvních deset minut bylo z naší strany pořád ještě takové vlažnější, ale druhá desetiminutovka ve druhé třetině byla z naší strany docela povedená, začali jsme bruslit, takže jsme se dostávali do šancí. Ve druhé třetině jsme to obrátili v náš prospěch. Šli jsme do třetí třetiny, které máme většinou špatný, ale jsem rád, že tentokrát kluci potvrdili opravdu to, co říkal Radim, že jsme lezli po čtyřech a chtěli chytit puky, já nevím, zubama. Uhráli jsme tři body, což je pro nás velmi důležité a doufám, že se kluci trochu uklidnili. Myslím, že jsme odehráli minule výborný zápas v Plzni, bohužel jsme to zase v prodloužení neuhráli. A chtěl bych poděkovat hráčům za obrovskou bojovnost, myslím si, že to nás může někam malinko posouvat.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Je to podobné jako minule, prostě jsme si to prohráli v oslabení. Nezačali jsme vůbec špatně, v první třetině jsme hráli, co jsme chtěli, a podařilo se nám vstřelit gól. Ve druhé třetině jsme to ztratili, v přesilovce to potom Litvínov potvrdil ve třetí třetině. Obě naše vyloučení v útočném pásmu byla úplně zbytečná. Kdybychom se tomu vyvarovali a hráli disciplinovaněji, tak bychom měli větší šanci, ale bohužel. Litvínov bojoval, nechal na tom ledě úplně všechno. To nemohu říct o našich hráčích.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.