BK MLADA BOLESLAV
27. 2. 2022 | Zdena Bobková

Boleslav Zlín přestřílela a vyhrála 4:1. Pro Berany naděje na záchranu končí

57., neděle 27. 2. 2022
BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín MBL - ZLN
M l. B o l. – O favoritovi nedělního duelu mezi Boleslaví a Zlínem měly sázkové kanceláře jasno a byly více nakloněny Bruslařům. Ti také pozici favorita duelu potvrdili a Zlín porazili 4:1. Ale vítězství se rodilo postupně, Zlín ještě před tímto zápasem živil naději na záchranu. První šli do vedení domácí, ale Zlín záhy vyrovnal. Bruslařům pak vedení ještě před první sirénou vrátil Lintuniemi. O výhře Bruslaři rozhodli ve druhé třetině. Zlínští se tak domů vracejí bez bodů a navíc s jistotou posledního místa letošní extraligové tabulky, které zajišťuje sestup do 1. ligy.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi – Lunter, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Raška, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
PSG Berani Zlín: Kašík – Suhrada, Němec (A), Hamrlík, Ferenc, Riedl, Novotný – Honejsek, Claireaux, Zabusovs – Kubiš (C), Hejcman, Köhler – Sedláček (A), Makarenko, Okál – Karafiát, Veselý, Fryšara - Čechmánek
Branky a nahrávky: 13. Kotala (Pláněk, Fořt), 19. Lintuniemi (Raška), 27. Flynn, 40. Pláněk (Fořt, Šťastný) – 15. Köhler (Kubiš, Suhrada). Rozhodčí: Mrkva, Kika – Kajínek, Ondráček. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 977. Střely na branku: 51:14. Zblokované střely: 22:6. Hity: 4:2. Vhazování: 28:17. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Fotogalerie

Komentář

Úvod nedělního duelu byl vyrovnaný, oběma týmům šlo o hodně a vstřelení úvodní branky by jim přihráli klid na hokejky. V první větší šanci před Krošeljem byl Honejsek, který nezacílil kotouč do prázdné branky. O chvíli později byli v šanci domácí, jenže Raška branku přestřelil. V polovině třetiny šli Zlínští do čtyř a Boleslav v přesilovce stupňovala tlak. Šťastný v přesilovce mířil mezi Kašíkovy betony, ale zlínský gólman střelu dobře vytěsnil a hostující obrana odklidila kotouč mimo dostřel.

Boleslav postupně svůj tlak stupňovala a vybojovala si další přesilovku. Tu už zúročil Jakub Kotala, který tečoval Pláňkovo nahození z kruhu a Boleslav vedla. Jenže vyrovnání hostí přišlo velice záhy. Stránský se provinil hákováním a putoval za katr a také hosté se v přesilovce činili. Usadili se v útočném pásmu a ačkoli zahráli kotouč za bránu, nevadilo to. Bedřich Köhler se s pukem otočil podél tyče a zakončil naprosto přesně. Dvě minuty poté mohl vedení Bruslařům vrátit zpět Eberle, ale trefil jen tyč. Litovat nemusel. Tribuny rozjásala trefa Alexe Lintuniemiho. Finský obránce nadvakrát překonal Kašíka možná až florbalovým akrobatickým kouskem. O regulérnosti branky se pak ještě nechal přesvědčit i hlavní rozhodčí, který po přezkumu videa gól uznal.

Druhou třetinu začali hosté bojovně, ale domácí je do mnoho výrazných šancí nepustili. Naopak to byli domácí, kteří mohli navýšit skóre, ale mladíci z druhé formace nedokázali poskakující kotouč usměrnit do odkryté klece. Vše si ale vynahradili v dalším střídání. Hned po buly vystřelil Oscar Flynn a Kašík lovil puk ze sítě potřetí. Zlín bojoval, snaha se mu nedala upřít, ale domácí dobře bránili, takže přechod před Krošelje byl těžký.

Snížit mohl Kubiš, který se přeci jen před boleslavského gólmana procpal, o chvíli poté byl v brejku Okál, ale domácí obrana jej dostihla včas. Pokus Ondřeje Němce Krošelj vytěsnil lapačkou. Na konci druhé periody, konkrétně třináct vteřin před sirénou, fauloval Hamrlík. Bruslaři však na nic nečekali a dvě vteřiny před sirénou vypálil Martin Pláněk, jehož rána zaplula do Kašíkovy brány. Ta zřejmě Beranům zlomila vaz definitivně.

Třetí třetinu hosté dohráli se ctí, nebyli v ní žádné zákeřné fauly, nicméně na výkonu hostí byla znát i určitá rezignovanost, Krošelj likvidoval pouhé dvě střely. Domácí byli aktivnější a více na puku. Kotala s Kelemenem měli slibné šance, ale Kašík si jejich pokusy vždy dobře pohlídal. V polovině závěrečné periody se ve skvělé pozici ocitl David Moravec, který ale trestuhodně přestřelil.

Závěrečné minuty pak už patřili domácím, kteří kontrolovali kotouč a velice snadno se dostávali i před Kašíka. Hosté spíše jen odráželi pokusy domácích. Utkání tedy skončilo poměrem 4:1 ve prospěch Bruslařů, kteří si připisují důležité tři body. Zlín se domů vrací s prázdnou a bohužel také s jistotou sestupu do Chance ligy.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Je mi líto, že zrovna po zápase s námi Zlín spadne z této soutěže. Myslím si, že předvedli obětavou hru podpořenou výborným brankářem. Ale také bych rád pochválil naše hráče. Myslím, že jsme si za tím vítězstvím postupně šli. Hlavně ve druhé třetině jsme se dostali do spousty gólových šancí. Ve třetí třetině už asi bylo rozhodnuto a musím pogratulovat hráčům. Vítězství jsme potřebovali, chtěli jsme ho a zasloužili jsme si ho.

Luboš Rob (PSG Berani Zlín): Jeli jsme do Boleslavi s tím, že naše ztráta na baráž je maximální a že to bude hodně těžké. Boleslav hraje o play off a pro ně tyhle zápasy znamenají povinné body. První třetinu jsme nezačali vůbec zle, ale dál jsme se dvakrát nechali vyloučit a myslím, že Boleslav se dostala do správného rytmu a od určité chvíle byla lepším týmem. Gól na 2:1 byl z naší strany zbytečný. Od té doby Boleslav byla jasně lepší. Kaša (Libor Kašík, pozn. red.) nás pořád držel ve hře. V hlavách hráčů ty pocity na sestup byly jasně dané a Boleslav nás přehrávala. Výsledek 1:4 je pro nás ještě lichotivý.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.