BK MLADA BOLESLAV
4. 3. 2022 Jitka Čechová, foto: Roman Mareš

Boleslavští Rytíře přestříleli, jejich produktivita byla ovšem nulová

58., pátek 4. 3. 2022
Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav KLA - MBL
C h o m u t o v – Kde nic není, nelze nic brát. Jenže v zápase s Kladnem tomu tak nebylo, Bruslaři svého soka přestříleli výrazným poměrem 39:11. Jenže góly dávali Rytíři, střelecká produktivita Mladé Boleslavi se jako již poněkolikáté v této sezoně bohužel rovná nule. A to znamená také nulový přísun bodů do tabulky. V neděli budou Bruslaři bohužel jen nervózně čekat, neboť jsou liší. Máme jediné dvě jistoty – budeme nejlépe devátí a nejhůře dvanáctí.
Rytíři Kladno: Bow – Arzamastsev, Dotchin (A), Ticháček, Wood, Kehar, Baránek, Suchánek (A) – Kubík, Plekanec (C), Hlava – Melka, Zikmund, Pytlík – Beran, Indrák, Jágr – Babka, Kuťák, Donaghey
BK Mladá Boleslav: Růžička – Jánošík, Ševc (C), Pýcha, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Bernad – Lunter, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Raška, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 6. Hlava (Kubík, Plekanec), 35. Melka (Hlava). Rozhodčí: Obadal, Horák – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 965. Střely na branku: 11:39. Zblokované střely: 11:28. Hity: 5:7. Vhazování: 24:34. Průběh utkání: 2:0.

Komentář

Kladno vstoupilo do zápasu dobře a po první krásné souhře odskočilo do vedení. Nicolas Hlava si vyměnil puk s Kubíkem, zůstal osamocen před brankou a s přehledem poslal kotouč mezi Růžičkovy betony – 1:0. Krátce nato mohl navýšit ještě Beran, Keharova střela se však od jeho bruslí odrazila mimo. V přesilové hře to pak nebezpečně zkoušel Kubík i Plekanec, hostující brankář ale obstál i díky obětavosti svých spoluhráčů. Na druhé straně mohl srovnat Flynn, prudkou střelou z úhlu však trefil jen horní tyč.

A Flynn mohl udeřit i na začátku druhého dějství. Dostal se do úniku, trefil ale jen Bowa. Vzápětí prchl na druhé straně i Indrák a byl faulovaný. Trestného střílení se ujal Kubík, který Růžičku dobře vytáhl z branky, bekhendem však trefil jen tyč. V polovině utkání se pak pokoušel o vyrovnání z bezprostřední blízkosti Fořt, jenže ani on neuspěl. Z obrovského tlaku pak Bruslaři paradoxně inkasovali. Hlava sáhl do jejich rozehrávky, vyslal na zteč Antonína Melku a ten už únik proměnil – 2:0. V oslabení mohl přidat třetí gól Wood, trefil ale jen spojnici tyčí.

Ve třetí části se tlačili vpřed hlavně hosté. Flynn ale zblízka neuspěl a Kladno mohlo definitivně rozhodnout. Růžička rozehrál přímo na Berana, jenže ten ho propálit nedokázal. Pokračovaly mladoboleslavské nájezdy a Rytíři se dostávali do šancí jen zřídka. Hlava v jednu chvíli skvěle vybojoval puk, Kubík však pálil jen nad branku. Kladeňáci se pak museli bránit soupeřovým přesilovkám, gólman Bow byl ale jako zeď. O závěrečný tlak se hosté připravili zbytečným faulem a po jeho vypršení už na srovnání nedosáhli.

Ohlasy trenérů

Jiří Burger (Rytíři Kladno): První a třetí třetina byly poměrně vyrovnané, ve druhé jsme byli pod tlakem. Podržel nás Bow a nám se podařilo z brejku zvýšit na 2:0. Ve třetí třetině jsme si to pohlídali, takže u nás je velká spokojenost, že jsme získali tři body a pořád máme o co hrát. Pořád jsme ve hře o třinácté místo. Uvědomujeme si, že to nemáme jen ve svých rukách, ale na druhou stranu jsme byli 4. ledna tři body od (posledního) Zlína.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Byl to zvláštní zápas z pohledu, že my jsme po jeho většinu byli v držení puku. Poměr střel 39:11 a prohra 0:2... Kladno nám jezdilo samo na bránu. My jsme to neměli zajištěné, tlačili jsme se do nich a oni zápas odbránili a odbrejkovali. Z toho dali dvě branky, což rozhodlo. A naše neproduktivní přesilovka.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.