BK MLADA BOLESLAV
12. 3. 2022 | Zdena Bobková

Druhý zápas předkola Bruslaři otočili, o výhře rozhodl Kelemen

PK2, sobota 12. 3. 2022
HC ŠKODA PLZEŇ - BK Mladá Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Sobotní odveta od úvodních minut vyznívala lépe pro domácí, kteří šli do vedení už po necelých čtyřech minutách hry. Domácím do dvojnásobného vedení pomohl dvougólový Tomáš Mertl a domácí šli po úvodních dvaceti minutách do kabin spokojenější. Bruslaři ve druhé třetině zlepšili pohyb a i díky využité přesilové hře se přesnou ranou mezi Pavlátovy betony blýskl Kotala. Závěrečná třetina byla opět plná osobních soubojů, stejně jako celý zápas. Plzeň mohla rozhodnout ve vlastním oslabení, ale Krošelj Bruslaře podržel. Místo toho vyrovnával Eberle a čtyři a půl minuty před koncem třetí třetiny otáčel skóre Kelemen. Série se tak stěhuje do Boleslavi za vyrovnaného stavu série 1:1. S jistotou tedy víme, že Bruslaři odehrají oba domácí duely, tedy v pondělí i v úterý.
HC ŠKODA PLZEŇ: Pavlát – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Kremláček, Budík, Kvasnička – Lang, Mertl (A), Dzierkals – Blomstrand, Bulíř, Přikryl – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Malát, Thorell, Dvořák
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Moravec, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Pýcha – Kantner, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 4. Mertl (Blomstrand, Čerešňák), 13. Mertl (Bulíř) – 34. Kotala (Lintuniemi, Flynn), 53. Eberle (Šťastný), 56. Kelemen. Rozhodčí: Pešina, Pilný – Gerát, Ganger. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 617. Střely na branku: 34:33. Zblokované střely: 12:21. Hity: 4:3. Vhazování: 30:38. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Fotogalerie

Komentář

Začátek duelu vyzněl lépe pro domácí, kteří vytvořili závar před Krošeljovou branku, pak se ale Bruslaři osmělili, Pavláta z kruhu překvapil Kousal. Jenže o svůj možný nápor hosté záhy přišli, když Dvořáka podrazil Kelemen. Na trestné vydržel necelou půlminutu. Plzeň před Krošeljem roztočila svůj kolotoč a Blomstrandovu ránu přesně tečoval Tomáš Mertl. Bruslaři po úvodní brance zvýšili aktivitu a Pavláta ostřeloval Lintuniemi, Kelemen i z předbrankového prostoru Šťastný. Se všemi střelami si ale plzeňský gólman poradil a nutno uznat, že Plzeň dobře bránila a nepouštěla svého soka do vyložených šancí. Z boleslavských holí šly špíše dalekonosné střely, ale k dorážkám se bílozelení dostávali jen stěží. Domácí prostor před svým gólmanem čistili skvěle.

Trend posledních dní, tedy střelu zpoza brány zkoušel Flynn, ale neuspěl. Pak už se slova opět ujali domácí. Přikryl nejprve nabral rychlost a najížděl si po křídle, ale byl rychle zpacifikován. Jenže Najman vyhodil kotouč mimo hrací plochu a domácí v přesilovce opět úřadovali. Bulířova střela z Krošelje vypadla a Tomáš Mertl se dorážkou nemýlil. Bruslaři měli v závěru třetiny dvě přesilové hry, ale obě zůstaly nevyužité a bez významnějšího tlaku na soupeřovu branku. Vypíchnout můžeme Lintuniemiho střelu z horního kruhu a následnou dorážku Davida Šťastného, která se o chlup nevešla ke vzdálenější tyči. Po první třetině tedy Plzeňští vedli 2:0.

Druhou třetinu protkalo až neskutečné množství faulů na obou stranách. Hned v úvodu se provinili domácí. V nastalé přesilovce se ale paradoxně v největší šanci ocitl domácí Schleiss, který se po krásném úniku dostal až do zakončení. Jenže vzápětí fauloval a Boleslav měla rázem přesilovku dvojnásobnou. Ta ale nevydržela dlouho, jelikož na trestnou putoval znovu i Najman. Boleslav ani při hře 4 na 3 mnoho střel nevyprodukovala a při návratu Mertla na led se v úniku dva na jednoho ocitli Graňák s Langem, ale jejich zakončení postrádalo přesnost.

Po polovině duelu a další oboustranné várce přesilových her přišel znovu faul domácích, ze kterého už Bruslaři těžili. Bruslaři se rozestavěli v pásmu a Lintuniemiho ránu, která z Pavláta vypadla, přesně dorážel Jakub Kotala. Bruslaře branka evidentně nakopla, ale svou nedisciplinovaností se ke konci třetiny nechali vyloučit až do tří. Dvojnásobná přesilovka domácích trvala více jak minutu, ale domácí ji využít nedokázali, Krošelje v ní dělovkou prověřil Čerešňák. S posledními vteřinami mohl vyrovnat Fořt, ale kotouč mu v rozhodujícím okamžiku odskočil od hokejky.

Stejný hráč mohl vyrovnávat i v úvodu třetí třetiny, když tečoval Ševcovu střelu, ale znovu byl jeho pokus nepřesný. Na druhé straně se pumelenicí prezentoval Čerešňák, ale Krošelj jeho ránu schoval v rukavici. Šarvátky a potyčky na ledové ploše nebraly konce a rozhodčí vylučovali. Více prostoru na hřišti sice nabídlo atraktivní podívanou, ovšem beze změny skóre. Západočeši později opět faulovali a ačkoli první půlku strávili Bruslaři před Pavlátem, v té druhé se blýskla Plzeň, která ve třech ujela do přečíslení. Kaňák, který dostal puk jako poslední, nastřelil kotouč jen do Krošeljovy výstroje. To, jak se nakonec ukázalo, mohlo Západočechy mrzet.

Boleslavští totiž dotírali více a jejich snaha nesla kýžené ovoce v podobě vyrovnávací branky. Z mezikruží vypálil Šťastný. Pavlát při zákroku podklouzl a za již bezmocného gólmana propasíroval odražený kotouč Jan Eberle. Větší euforie v kotli hostí na plzeňském zimáku nastala po gólu Miloše Kelemena, který otočil skóre zápasu ve prospěch Středočechů. Slovenský forvard správně číhal na levé tyči Pavlátovy brány. V závěru třetiny se hosté opět museli bránit přesilovce domácích. Domácí svého tlaku nevyužili a v poslední minutě tak ještě stáhli Pavláta z brány. Ani to ale k vyrovnání nevedlo. Bruslaři tak z plzeňského ledu vezou důležitý bod a série je tak po druhém zápase předkola vyrovnaná 1:1. Další zápasy se odehrají v mladoboleslavské ŠKOENERGO Aréně v pondělí a v úterý.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC ŠKODA PLZEŇ): Měli jsme dobrý vstup do zápasu, využili jsme dvě přesilovky a vedli 2:0. V předešlém zápase žehral na produktivitu Radim (Rulík, pozn. red.), nyní na ni budu žehrat já. Za stavu 2:0 jsme měli během dalších čtyř minut minimálně tři gólové šance, na to abychom šli do většího vedení. Bohužel jsme pak inkasovali v oslabení. A pak přišla ta fatální chyba před vyrovnávacím gólem, která nás hodně poznamenala. Po ní pak byli šťastnější hosté. Jedna střela, která tam zapadla z velkého úhlu a rozhodla zápas. Série je 1:1 a jedeme dál.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Měli jsme špatný vstup do zápasu, první třetina byla hodně špatná – špatný pohyb, zbytečné fauly. Dostali jsme dva góly z přesilovky domácích. To určilo ráz první třetiny. Tam jsme byli jednoznačně horší a můžeme si jen děkovat, že rozdíl nebyl daleko větší. Od druhé třetiny se to začalo srovnávat. Hrozně nám pomohl kontaktní gól. Od té doby to bylo vyrovnané. V závěru jsme byli šťastnější.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.