BK MLADA BOLESLAV
14. 3. 2022 | Zdena Bobková

Boleslav ve třetím zápase předkola předvedla strhující závěr a má mečbol

PK3 (O2), pondělí 14. 3. 2022
BK Mladá Boleslav - HC ŠKODA PLZEŇ MBL - PLZ
M l. B o l. – Domácí aréna zažila po téměř dvou letech tu pravou hokejovou atmosféru a domácím to, zdá se, prospělo. V první třetině dokázali soupeře dostat pod tlak a úvodní trefou se zaskvěl explzeňský Eberle. Na druhou branku fanoušci museli vydržet do druhé třetiny, kdy se do bývalých řad trefil i Kantner. Jenže Plzeň zvládla ještě ve druhé třetině snížit. Parádní obrat zvládli hosté v závěrečné periodě, kdy díky přesným trefám Bulíře a Langa obrátili vývoj utkání ve svůj prospěch. Ale o strhující finiš se postarali Bruslaři, kteří si během minuty vzali vedení zpět. Vyrovnával Kelemen, čtvrtou branku zajistil Kantner. Hosté sáhli po hře bez brankáře, ale ztratili kotouč a Kelemen střelou přes celé hřiště pojistil Bruslařům výhru 5:3 a druhé vítězství v sérii. Bruslaři mohou v úterý sérii ukončit, Plzeň bude bojovat o návrat do Plzně.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman – Kantner, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Eberle – Lunter, Fořt, Kelemen – Grim, Bičevskis, Stránský (A)
HC ŠKODA PLZEŇ: Pavlát – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Hamšík, Budík, Kvasnička, Malák – Lang, Kodýtek (A), Dzierkals – Suchý, Bulíř, Schleiss (A) – Blomstrand, Thorell, Dufek – Malát, Přikryl, Dvořák
Branky a nahrávky: 7. Eberle (Najman), 27. Kantner (Šťastný, Lintuniemi), 56. Lunter (Kelemen, Fořt), 57. Kantner (Jánošík, Pláněk), 60. Kelemen – 34. Thorell (Blomstrand), 50. Bulíř (Čerešňák, Blomstrand), 53. Lang (Dzierkals, Budík). Rozhodčí: Šír, Lacina – Komárek, Hynek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 983. Střely na branku: 33:31. Zblokované střely: 22:18. Hity: 15:13. Vhazování: 40:29. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3.

Fotogalerie

Komentář

Aktivnější vstup do zápasu měla Plzeň, která před Gašperem Krošeljem množila několik slibných pokusů. V nejslibnějších šancích byl se svými dorážkami Martin Lang. Za domácí se osmělil bekhendovou střelou k tyči David Šťastný. Boleslav postupem času stupňovala svůj tlak a vše padlo na úrodnou půdu se závěrem 7. minuty, kdy Boleslav vytvořila před Pavlátem pořádné zmatky a Jan Eberle dorazil kotouč za Pavláta. Pro hosty mohlo být ještě hůř, jelikož nedlouho poté špatně rozehrávali a Kelemen ani Fořt do odkryté brány nezacílili přesně. Zelenočerní působili po úvodní brance jako polití živou vodou a mladoboleslavská aréna se otřásala v základech. Plzeňští se museli dlouho jen bránit trvalému domácímu tlaku.

O vzrušení se postaral svým průnikem Šťastný, který pláchl až za hostující obranu, ale nastřelil jen boční síť. Postupem času se ke kotouči dostávali i hosté, Krošelj se musel vypořádat se střelou Blomstranda, k dorážce se už švédský útočník nedostal. Slovinský gólman si musel poradit i se zakončením Petra Kodýtka, který se před něj procpal v samostatném úniku a musel zpacifikovat i několik nepříjemných pokusů přímo po vhazování. V poslední minutě likvidoval na druhé straně nebezpečnou šanci Najmana Pavlát. Na závěr třetiny si Boleslav ještě odehrála část přesilovky, ale část si přenesla do druhé periody.

Dělenou přesilovku Boleslav nevyužila ani ve druhé periodě. Po vypršení Čerešňákova trestu se ale na neoblíbenou lavici usadil ještě Suchý, ale i přes dvě velké Šťastného šance se Boleslav do většího brankového rozdílu nedostala. Za zmínku stál určitě i Pláňkův tvrdý projektil z křídla. Boleslavští pokračovali z tlaku, který si vypracovali v přesilovkách a udělali před Pavlátem pořádný závar. Nejprve to zkoušel znovu Šťastný, ale k odraženému kotouči se po objetí branky dostal nejrychleji Matyáš Kantner, který na hranici nulového úhlu nastřelil do prostoru mezi tyčí a přesouvajícím se Pavlátem, který si zády srazil kotouč do sítě.

Plzeň byla po druhé brance mírně opatřená, ke Krošeljovi si našla cestu Kodýtkova tvrdá rána z rohu, ale jinak byli na útoku čilí opět domácí. Fořt si sjel po křídle, ale Pavláta nepřekvapil. Z následného závaru těžil ještě Kelemen, ale jeho pokus Pavlát schoval v rukavici. Přesto hosté dokázali vyvinout tlak a vytvořit před Krošeljem závar, kterým ho vyvedli z míry. Před brankou se nejlépe zorientoval Gustaf Thorell, který zblízka propálil Krošelje.V závěrečných pasážích druhé periody zahrozil ještě Kantner a posléze i Pýcha, který projel útočným pásmem a poslal cílenou střelu k tyči, která se jen o pár milimetrů nevešla do brány. Hosté, povzbuzeni kontaktní brankou, odcházeli do šatny s jednogólovým mankem.

Začátek třetiny byl hodně emotivní, už v první minutě domácí rozjásali tribuny, ale rozhodčí rezolutně rozpažili. Najman sice dosáhl branky, ale současně bylo bráněno brankáři ve hře, takže by gól nemohl platit. Budík následně u mantinelu nevybíravě fauloval Flynna, který to Plzeňským mohl spočítat přesilovkovou brankou, ale jeho dělovka z vrcholu kruhu si cestu do branky nenašla. Sám Flynn se poté stal terčem útoku znovu, tentokrát ze strany Maláka. Ale ani další početní výhoda brankou v plzeňské síti neskončila. Co se nepodařilo domácím, to v přesilové hře zúročili hosté. O vyrovnání se zasloužil Michal Bulíř, který si sjel na hranici spodního kruhu a propálil Krošelje.

Výkon Bruslařů se postupem času nezdál tak přesvědčivý, jako ještě v polovině duelu. Vyrovnávací branka hostům hodně pomohla a najednou jich byl plný led. Jejich drzost nesla ovoce. Neopatrnou rozehrávku domácích skvěle vystihl Martin Lang, který střelou nad Krošeljovo rameno rozjásal hosty potřetí. Boleslavští předvedli během pár minut heroický výkon. O vyrovnání se nejprve postaral Mário Lunter, který z blízka usměrnil Kelemenovu ránu a kotouč zapadl za Pavláta. Chvíli později hala burácela znovu, když domácím vedení vrátil Matyáš Kantner, který střelou pod vyrážečku rozvlnil plzeňskou klec počtvrté. Prakticky rozhodnout mohl ještě Šťastný, který v úniku trestuhodně přestřelil. Hosté to minutu a půl před koncem třetí třetiny zkoušeli bez gólmana, ale střelou přes celé hřiště pečetil do prázdné plzeňské klece znovu Miloš Kelemen. Třetí zápas předkola tak domácí Bruslaři zvládli a v úterý večer mohou sérii uzavřít.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Zápas byl vyrovnaný, bojovný. Nasazení z obou stran bylo obrovské. Hráči tam nechali všechno. Myslím, že jsme byli šťastnější. Vedli jsme nejprve 2:0, ale pak jsme 2:3 prohrávali. Zejména ve třetí třetině to nebylo nic příjemného, protože to Plzeň překlopila na svou stranu. Dali jsme vše do závěru. Zápas byl ohromně vyrovnaný a my jsme byli šťastnější.

Václav Baďouček (HC ŠKODA PLZEŇ): Měli jsme dobrou první třetinu, dobře jsme bruslili, byli jsme aktivní. V závěru nás zbrzdili dvě po sobě jdoucí vyloučení, na začátku druhé třetiny ještě jedno. Dovolili jsme soupeřovi se zvednout. Nezbývá mi nic jiného než konstatovat, že jsme odehráli dobré utkání se špatným koncem.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.