BK MLADA BOLESLAV
15. 3. 2022 | Zdena Bobková

Čtvrtý zápas série rozhodnutí nepřinesl, Plzni k výhře stačil jediný gól

PK4 (ČT), úterý 15. 3. 2022
BK Mladá Boleslav - HC ŠKODA PLZEŇ MBL - PLZ
M l. B o l. – Hosté pro utkání sáhli k jediné změně, a to poměrně stěžejní. Výměnou za Domonika Pavláta nastoupil v brankovišti Miroslav Svoboda. Západočeši v úvodní periodě vstřelili branku, po hezké kombinaci s Bulířem zaznamenal už ve čtvrté minutě přesný zásah Jan Dufek, který v průběhu sezóny zamířil od Středočechů právě do Plzně. A nakonec se branka ukázala jako vítěznou, ačkoli by to možná čekal málokdo. Bruslaři v úterý nenašli jediný recept na skvěle chytajícího Svobodu v brance indiánů, a série se tak vyrovnává. Rozhodující pátý duel se tak odehraje ve čtvrtek na plzeňském ledě.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman – Kantner, Kotala, Šťastný (A) – Flynn, Najman, Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Grim, Bičevskis, Eberle
HC ŠKODA PLZEŇ: Svoboda – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Malák, Budík, Kvasnička, Hamšík – Lang, Mertl (A), Dzierkals – Blomstrand, Bulíř, Dufek – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Malát, Thorell, Dvořák
Branky a nahrávky: 4. Dufek (Bulíř, Blomstrand). Rozhodčí: Kika, Stano – Gerát, Ganger. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 722. Střely na branku: 33:21. Zblokované střely: 29:15. Hity: 9:15. Vhazování: 25:32. Průběh utkání: 0:1.

Fotogalerie

Komentář

Plzeň sáhla před čtvrtým utkáním série k zásadní změně a v brankovišti, Dominika Pavláta vystřídal v brankovišti Miroslav Svoboda. Ten po pár vteřinách musel čelit slibné kombinaci Kelemena s Bičevskisem. Celkově se Boleslavi vstup do utkání povedl, nechyběla mu energie. První branka utkání přišla záhy, k nelibě domácích ale do vlastní sítě. Najíždějící Bulíř perfektně vystihl a přihrávkou z otočky nalezl Jana Dufka, který z blízka prostřelil Krošelje mezi betony. Hosté po úvodní brance uzavřeli přechod do své třetiny a srdnatě bránili.

Domácí se trochu osmělili až později, pořádný závar předvedl Kelemen s Fořtem, ale přetlačovaná před Svobodou gólem neskončila. Útočné choutky domácího týmu značně povzbudily i domácí tribuny. Na útočný výlet se posléze vydal Malát, o chvíli později šikovně vypálil Dzierkals. Z pěkné pozice na kruhu zamířil Flynn, ale střela mu úplně nesedla. Hra v úvodní periodě byla poměrně čistá, faul přišel ze strany hostí až v samém závěru úvodní třetiny. Boleslav přesilovku nesehrála špatně, ale gólem neskončila.

Úvod třetiny vyzněl lépe pro hosty, kdy přes Krošeljem nebezepčně operovali Schleiss a Dufek. Pořádný závar se však odehrál na protistraně. Kelemen se obtočil kolem branky a zasouval k tyči. Svoboda byl mimo pozici, ale Kaňák jej u tyče zastoupil a zabránil jisté brance. Po této šanci se poprvé v zápase provinili faulem i domácí a museli se bránit. V největší šanci se ale paradoxně ocitli domácí, konkrétně Šťastný, jež v úniku ale trefil tyčku.

Plzeňští dále pokračovali ve střežení středního pásma, útočných výpadů z jejich strany bylo méně. Více se zaskvěla Pláňkova ostrá rána z dojížďky a zvláště pohledné přečíslení Flynna s Najmanem, kdy druhý jmenovaný natrefil jen břevno. Za Svobodou tak už podruhé zacinkala branková konstrukce. Domácí tým se v této sérii zlepšil i co se týče sehrání přesilovek, po faulu Mertla se Západočeši museli vydat ze svých sil, v největší šanci byl Kotala, který zahrával z předbrankového prostoru, ale Svoboda proti jeho pokusu předvedl skvělý zákrok. V závěru třetiny přišel ještě pokus Bulíře, ale ten Krošelje nijak nepřekvapil.

Na začátku třetí periody se domácí, na místo očekávaného tlaku, oslabili. Krošelj musel likvidovat Bulířovu střelu zblízka. Navýšit vedení mohl po zavezení kotouče Bulířem Blomstrand, ale u tyče minul. Na druhé stran měl zřejmě největší šanci na vyrovnání měl v 51. minutě Kelemen, jež se snažil Svobodu propálit tváří v tvář. Šťastného dorážka už byla jen z nulového úhlu a cestu do brány si také nenašla.

Západočeši se spíše zaměřovali na obranu, přesto Krošelje prověřil Graňák s Blomstrandem, Krošelj ale zasáhl jistými zákroky. Jak se postupně zápas chýlil k 60. minutě, pokukoval Krošelj po střídačce. Jeho odvolání ale přišlo až dvacet vteřin před poslední sirénou. Nutno podotknout, že hosté svým dobrým napadáním znemožňovali odvolání boleslavského maskovaného muže. Závěrečný tlak byl krátký a neúspěšný. Boleslav tak musí kousnout druhou porážku v sérii a jelikož stav tohoto předkola je 2:2, rozhodne poslední duel. Ten oba celky sehrají ve čtvrtek odpoledne na plzeňském ledě.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Byl to bojovný zápas z obou dvou stran. O zápase rozhodl jeden gól. Samozřejmě nás mrzí, že to bylo do naší branky, ale hráčům se nedá nic moc vytknout. Nechali tam, co mohli. Určitě jsme měli i trochu smůly, ale tak to v tom hokeji je. S Plzní se pořád přetahujeme. Ten zápas z toho nevybočil.

Václav Baďouček (HC ŠKODA PLZEŇ): V tomto zápase se role trochu obrátily. Domácí měli lepší vstup do utkání. Byli hodně agresivní. My jsme toho využili a dali jsme gól na 1:0, který se nakonec ukázal jako ten rozhodující. Jsem hrozně rád, že se kluci tou předchozí nepřízní osudu nenechali zlomit. V zápase jsme byli my ti šťastnější. Boleslav tam měla tři tyčky, ale Míra (Miroslav Svoboda, pozn. red.) odchytal výborný zápas. Kluci to odbojovali. Jsem rád, že se to rozhodující utkání odehraje před našimi diváky.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.