BK MLADA BOLESLAV
17. 3. 2022 | Adéla Kvapilová

Bruslaři po dramatickém konci slaví postup do čtvrtfinále

PK5, čtvrtek 17. 3. 2022
HC ŠKODA PLZEŇ - BK Mladá Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Pátý duel rozhodl, Mladá Boleslav míří do čtvrtfinále! Úvodní dějství vyšlo lépe Mladé Boleslavi, která z něj po trefě Jakuba Kotaly odešla s jednobrankovým náskokem. Do druhé části vjeli lépe hosté, kteří Bruslaře značně přestříleli a gólem Michala Bulíře srovnali na 1:1. Padesát vteřin před koncem prostřední periody se Bruslaři vrátili do vedení. Nervydrásající podívanou nabídla závěrečná perioda, ve které hosté navýšili na rozdíl dvou branek. Domácí ale ještě dokázali snížit, avšak veškeré další šance už brankář Krošelj pokryl. Středočeši po vyrovnaném utkání a výhře 3:2 míří do čtvrtfinále.
HC ŠKODA PLZEŇ: Svoboda – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Hamšík, Budík, Kvasnička – Lang, Mertl (A), Dzierkals – Blomstrand, Bulíř, Dufek – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Malát, Thorell, Dvořák
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman – Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 30. Bulíř (Čerešňák), 51. Schleiss (Čerešňák) – 15. Kotala (Šťastný), 40. Flynn (Bičevskis, Kotala), 47. Kelemen (Ševc). Rozhodčí: Lacina, Šír – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 167. Střely na branku: 32:24. Zblokované střely: 22:13. Hity: 8:10. Vhazování: 41:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Fotogalerie

Komentář

Do pátého utkání předkola nezasáhl z důvodu zdravotních problémů Matyáš Kantner, místo v první boleslavské útočné lajně tak přebral ústecký Jan Grim. Naopak Plzeň žádné nové ztráty nezaznamenala a nastoupila tak ve stejném složení jako v úvodním klání, akorát se Svobodou v bráně.

Utkání již od úvodního buly nabralo svižné tempo. Zajímavou šanci hned na počátku měl Tomáš Mertl, který svým nahozením lehce znejistil boleslavského strážce. Po něm se dral do útoku Michal Bulíř, jenže ztroskotal v zakončení. Plzeň si následně podmanila tempo hry. Ale ne na dlouho, v šesté minutě se hosté přesunuli ke Svobodovi a po střelách Martina Ševce a Pavla Pýchy od modré se musel ohánět i gólman indiánů.

Před polovinou počáteční pasáže si Bruslaři zahráli početní převahu, která ale nakonec branku nepřinesla, a to ani po slibné teči Martina Pláňka či dělovce Alexe Lintuniemiho od modré čáry. Ve 14. minutě mohl po dobrém napadání otevřít skóre Jan Schleiss, avšak na Krošelje nevyzrál. O necelou minutu později vypukla radost na opačné straně, když se v mezikruží ocitl osamocený Jakub Kotala, který přihrávku od Davida Šťastného procpal mezi Svobodovy betony. V závěru dějství byli domácí potrestáni za hru v šesti, ale i tato výhoda zůstala nevyužita.

Vstup do prostřední dvacetiminutovky měli opět lepší domácí, kteří se od vhazování usídlili před Krošeljem. Velkou šanci na srovnání měl Dominik Graňák, po jeho střele puk nebezpečně poskakoval podél brankové čáry. Vzápětí si slibně počínal Martin Lang, jehož pokus opět mírnil Krošelj. Navíc byl ve 26. minutě potrestán za hákování Miloš Kelemen, čímž daroval domácím výhodu jednoho hráče.

Bruslaři oslabení zvládli dobře, jenže slovenský útočník se při opouštění trestné lavice znovu provinil. Druhé oslabení v řadě se stalo pro Mladou Boleslav osudné, v čase 29:36 do horního rohu přesně mířil Michal Bulíř a vyrovnal na 1:1. Tím krušné časy pro Středočechy neskončily, indiáni i nadále působili aktivněji. V závěru periody se hra srovnala a těsně před odchodem do šaten se k dorážce nejrychleji dostal Oscar Flynn a vrátil Bruslaře zpět do vedení.

Drama, jak se patří, nabídl již začátek třetí části. Plzeňští hned zkraje začali Krošelje zásobovat nebezpečnými pokusy. Čerešňákovu ránu se pokoušeli za boleslavského maskovaného muže dorážet Blomstrand s Dzierkalsem, po nich se slibně prezentoval Dominik Graňák. Na počátku 47. minuty se znovu rozveselili fanoušci hostů, když nehlídaný Miloš Kelemen vyslal z pravého kruhu kotouč na vzdálenější tyč a rozvlnil tak síť za Svobodou.

Bruslaři si v 50. minutě celkem zavařili, k Filmannovi přisedl na trestnou lavici ještě Adam Jánošík, čímž si domácí zahráli téměř dvouminutovou početní výhodu. Tu i přes dobře přes dobře bránící trojici nakonec využili. Z levé strany se napřáhl Jan Schleiss, který ránu umístil pod horní tyčku a snížil na 2:3. Přestože domácí sahali po vyrovnávací brance, žádná další už nepadla. Mladá Boleslav tak po výhře 3:2 slaví společně s kotlem a dokonce i s fanoušky ze zámoří postup do čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC ŠKODA PLZEŇ): První třetina nebyla pro nás ideální, Boleslav nás dostávala pod tlak, byť z toho vytěžila jen jeden gól. Ve druhé třetině jsme začínali mít lehce navrch dali jsme gól z přesilovky, pak jsme bohužel hloupě nabídli faul. Třetí třetina byla obrovský boj. Tlačili jsme se do brány, chtěli jsme vyrovnat. Z jednoho brejku pak soupeř odskočil do vedení 3:1. Nadechli jsme se v přesilovce 5 na 3, při závěrečné hře bez brankáře jsem měli šance, ale nebylo nám přáno. Byl to vyrovnaný zápas se šťastnějším koncem pro hosty.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Měli jsme dobrý vstup do zápasu, první třetina byla z naší strany velice dobrá. Čekali jsme, že Plzeň začne tlačit, protože měli vždy vynikající začátek. Měli tam střely ze stran, ale vyloženou šanci si nevybavuji. Vstup do zápasu jsme brali jako klíčový. Ve druhé třetině se hra srovnala. Ve třetí třetině se ukázala neskutečná bojovnost našich hráčů, byli jsme šťastnější a pro výhru udělali maximum.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.