BK MLADA BOLESLAV
16. 9. 2022 | Tomáš Taybner

Bruslaři zažili úspěšnou domácí premiéru. Spartu udolali poměrem 4:2

1., pátek 16. 9. 2022
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. — Páteční večer byl opět ve znamení hokeje. Po letní odmlce se opět rozběhla Tipsport Extraliga, dokonce se jedná o jubilejní 30. ročník. Natěšené publikum jako první rozjásal Matěj Stříteský a od té doby Sparta musela dotahovat. Premiéru Jakuba Kováře v brance Sparty narušily góly Tomášů Šmerhy a Fořta, ve třetím dějství skóre dotvořil kapitán Jan Stránský. Tři body zůstávají ve ŠKOENERGO Aréně, Sparťané se do hlavního města vrací s prázdnou. Bruslaře již tuto neděli čeká výlet na Hanou, kde budou o další body bojovat v Olomouci. Úvodní vhazování padne v 17 hodin.
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Åberg, Najman (A), Kousal – Lunter, Fořt, Stránský (C) – Beránek, Bičevskis, Eberle
Sparta: Kovář – Graňák, Krejčík (A), Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Simon, Konečný, Řepík (C) – Tomášek, Horák, E. Thorell – Forman, G. Thorell, Kaše – Dvořáček, Vitouch, Přibyl
Branky a nahrávky: 5. Stříteský (Lantoši), 13. Šmerha (Lantoši, Stříteský), 25. Fořt (Lunter), 56. Stránský (Lantoši) – 14. Horák (Tomášek, Thorell), 26. Vitouch (Přibyl). Rozhodčí: Úlehla, Kika – Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 347. Střely na branku: 32:13. Zblokované střely: 9:15. Hity: 3:2. Vhazování: 28:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Fotogalerie

Komentář

Už od úvodního vhazování byl patrný rozdíl v nasazení hráčů oproti přípravě. Už na sklonku 1. minuty si dobrou šanci vytvořil exsparťan Tomáš Šmerha, jenže z pravého kruhu mířil jen do středu branky, čímž Jakubu Kovářovi usnadnil práci. Na druhé straně se k odraženému puku dostával Gustaf Thorell, avšak ke střele se nakonec nedostal, protože ho Matěj Stříteský včas odzbrojil. Ve 3. minutě Martin Beránek důrazně napadal a zisk kotouče vedl až ke střele Marise Bičevskise, jenž z vrcholku kruhu příklepem jen těsně přestřelil. V čase 4:41 otevřel gólový účet nové sezóny navrátilec Matěj Stříteský, ten těžil ze skvělé akce Róberta Lantošiho. Slovenský forvard od pravého mantinelu proháčkoval až do slotu, kde mu kotouč utekl. Pravou tyč však v pravý čas zavíral právě mladoboleslavský obránce, jenž puk zametl do branky. Vyrovnat mohl David Vitouch, který po milimetrovém pasu Davida Dvořáčka ujel domácí obraně. První větší šanci Sparty však Filip Novotný nemusel řešit, neboť hostující forvard vůbec netrefil domácí klec. Ve 13. minutě se Středočeši usadili v pásmu a po přistrčení Matěje Stříteského pálil z pravého kruhu Róbert Lantoši, avšak Jakub Kováč dokázal kotouč vyrazit před sebe. Naneštěstí pro hosty přímo na hůl Tomáše Šmerhy, který neměl problém jej uklidit do branky a zaznamenat tak první trefu v zeleno-bílém dresu – 2:0. Do té doby nevýrazné Spartě se ovšem podařilo snížit. To když David Tomášek zpoza branky přihrál do slotu, kam si sjel Roman Horák a v čase 13:47 nekompromisně zakončil nad vyrážečku Filipa Novotného. Ve zbytku úvodního dějství už diváci ve ŠKOENERGO Aréně žádnou větší šanci neviděli, takže se oba celky do kabin rozešli za stavu 2:1 pro Bruslaře.

Hned v úvodní minutě prostřední periody se do dobré pozice dostal Alex Lintuniemi, jenž prudkou ranou mířil vedle. Poté na trestnou lavici putoval zkušený zadák Dominik Graňák, kterého po 17 sekundách doprovodil Milan Jurčina a domácí dostali k dispozici dvojnásobnou početní převahu. Nejvážnější šanci měl Ondřej Najman, jehož střela z velkého úhlu do sítě neprošla díky pohotovému zákroku Jakuba Kováře. Mladoboleslavští si však napravili chuť v čase 24:41, kdy kapitán Jan Stránský rozjel povedenou souhru celé třetí útočné letky. Po jeho bekhendové žabičce se ke kotouči dostal Tomáš Fořt, ten přenechal kotouč Mário Lunterovi a najel si k levé tyči, kam mu slovenský forvard vrátil puk a bylo to 3:1. Odpověď Sparty přišla o minutku později. To když Daniel Přibyl našel zpoza domácí svatyně Davida Vitoucha, který bekhendem přehodil lapačku Filipa Novotného a radoval se z gólu. Ve 32. Minutě vyhozený puk proskákal až na Erika Thorella, jenž se dostal do přečíslení společně s Davidem Tomáškem. Švédský forvard nechtěl střílet a pravý moment na přihrávku propásl, takže z toho nakonec nic nebylo. Na druhé straně byl blízko ke gólu Róbert Lantoši, když jemně tečoval nahozeníAlexe Lintuniemiho a kotouč pak proskákal kolem levé tyče. Pak se publiku připomněl David Němeček, u kterého vyplaval puk po pasu Daniela Přibyla. Domácím fanouškům známý rázný obránce trefil připraveného Filipa Novotného. Na tyčku pak zazvonil Ondřej Mikliš, jenž svůj projektil dobře schoval za bránícího hráče. Víc už toho druhá dvacetiminutovka nenabídla, také domácí se do kabin opět vraceli o jeden zásah šťastnější než Pražané.

Třetí třetinu odšpuntovala odvážná akce Martina Pláňka, jenž s pukem na holi a bránícím hráčem na zádech projel celé hřiště, přičemž dostal puk až na Jakuba Kováře. Na druhé straně se ke střele v přesilovce dostal Dominik Simon, jehož rána zaduněla o betony Filipa Novotného. O chvíli se situace opakovala, tentokrát to z vrcholku kruhů zkoušel Jakub Krejčík. Ve 49. minutě se Róbert Lantoši prosmýkl mezi dvěma Sparťany do útočné třetiny a na pravém kruhu se dostal ke střele, která prosvištěla kolem helmy Jakuba Kováře a zabouchala na tvrzené sklo. Po faulu Tomáše Fořta si Pražené vytvořili hezkou šanci v přesilovce. Na jeden dotek putoval touš po ose Jakub Krejčík, David Tomášek, Michal Řepík a Roman Horák, ten bohužel pro hosty mířil příliš vysoko. Také Bruslaři se nadále hnali za gólem, což názorně předvedl David Šťastný. Domácí devětadvacítka se hladově obtočila kolem sparťanské klece bekhendem svou akci zakončila, přičemž Jakub Kovář puk raději přikryl. V 55. minutě Bruslaři hráli přesilovou hru a byla z toho čtvrtá trefa. Povedenou střílenou přihrávku Róberta Lantošiho si na hranici brankovišti našel Jan Stránský a pohotově ji nasměroval do branky. Hosté si sice vzali výzvu kvůli potenciální vysoké holi, jenže verdikt sudího už nezvrátili. Sparta to nakonec zkusila i v šesti, avšak skóre už se nezměnilo. Tři body tak na úvod ročníku zůstaly v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák: Přijel k nám soupeř s papírově velice silným týmem. Myslím si, že jsme dobře vstoupili do utkání, podařilo se nám dát rychlý gól. Celkově jsme 60 minut hráli podle plánu, který jsme si před zápasem určili. Kluci to odbojovali a šli si za vítězstvím. Jen škoda, že jsme si nepomohli tou přesilovkou 5 na 3, tam jsme ten gól měli dát. Hráli jsme dnes dobře i do obrany, podržel nás gólman a vůbec celý mančaft šlapal. Tým je neskutečně pracovitý a já věřím, že nám to takhle půjde i nadále. Pořád je to jen první zápas, ale my uděláme maximum proto, abychom na to navázali. Zítra nás čeká trénink a v neděli další zápas.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.