BK MLADA BOLESLAV
18. 9. 2022 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Daniel Klement

Bruslaři na Hané marně dotahovali ztrátu z druhé třetiny. Z Olomouce se vrací bez bodu

2., neděle 18. 9. 2022
Olomouc - Ml. Boleslav OLO - MBL
M l. B o l. – Mladoboleslavští hokejisté vyrazili do Olomouce povzbuzeni pátečním vítězstvím nad Spartou. Na Hané to však byl nesmírně urputný hokej, kterému dlouho chyběly góly. Ty přišly ve druhé periodě z hokejek domácích hráčů, konkrétně jimi byli Matouš Menšík a Pavel Musil. Ve třetí části Bruslaře podržel Filip Novotný, na jehož práci na druhé straně navázal Jan Stránský gólem na 1:2. Další gól už však Boleslavští nepřidali ani při závěrečné hře bez brankáře umocněné přesilovkou. O další extraligové body budou Bruslaři bojovat v pátek 23. září na ledě ŠKO-ENERGO Arény, kam dorazí České Budějovice.
Olomouc: Konrád – Ondrušek (C), Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Káňa (A), Menšík, Orsava – Klimek, Nahodil, Musil – Kunc, Knotek (A), Bambula – Olesz, Navrátil, Kucsera
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Åberg, Najman (A), Kousal – Lunter, Fořt, Stránský (C) – Bičevskis, Beránek, Eberle
Branky a nahrávky: 24. Menšík (Dujsík, Olesz), 29. Musil (Klimek, Olesz) – 50. Stránský (Åberg, Lintuniemi). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 893. Střely na branku: 21:37. Zblokované střely: 13:23. Hity: 1:6. Vhazování: 30:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Komentář

Na horkém ledě Olomouce se na startu první třetiny lépe dařilo domácím, když už ve 2. minutě hrozil Lukáš Kucsera. Rána olomouckého forvarda jen těsně minula pravou tyč branky Filipa Novotného. Na sklonku 4. minuty se po nepřesné rozehrávce Bruslařů dostal do šance Pavel Musil, jehož ránu z pravého kruhu boleslavký brankář pokryl. V čase 5:56 doplnil Davida Šticha na trestné lavici Maris Bičevskis a Bruslaři se museli přes minutu bránit ve třech. Hanáci si však vytvořili jen jednu větší šanci, kterou zaznamenal Jakub Navrátil. Proti jeho ráně z pravého kruhu se však včas přesunul Filip Novotný. V 9. minutě se k odraženému puku dostal Ondřej Najman, jenž z otočky minul domácí klec. Bruslaři si poté také zkusili přesilovou hru, která však přinesla jen jeden střelecký pokus z hole Pontuse Åberga. Bezprostředně po jejím skončení Branislav Konrád musel zasahovat proti ráně Tomáše Šmerhy z levé strany a kotouč jen vyrazil. Nikdo ze zelenobílých však volný touš do branky neuklidil. V 18. minutě zakončoval rychlý útok čtvrté letky Martin Beránek, jehož střelu na bližší tyč Branislav Konrád vyrazil do ochranné sítě. Pár sekund před koncem první periody v přesilovce hledal Róbert Lantoši lépe postaveného Jana Stránského. Ten však nedokázal v pravý moment usměrnit puk za záda Branislava Konráda, neboť mu jeden z hostujících obránců stihl nadzdvihnout hůl. Oba celky se tak rozešly do kabin za bezbrankového stavu.

Na startu druhého dějství hráli přesilovku Kohouti, jenže z ní vytěžili jen střelu od Jana Bambuly, kterou zneškodnil Filip Novotný. V čase 23:50 už však mladoboleslavský brankář kapituloval, když před sebe vyrazil ránu Tomáše Dujsíka. Puk pak za jeho záda dorazil Matouš Menšík, jenž zaznamenal první gól ve své extraligové kariéře. Na druhé straně toužil z levé strany vyrovnat David Šťastný, jenže Branislav Konrád proti jeho střele včas nastavil lapačku. Třetí přesilovka Bruslařů přinesla ostrý příklep Pontuse Åberga, kterému však chyběla větší přesnost. Vyloučený David Škůřek po svém návratu na led ujel s pukem, jenže svůj kontr zakončil střelou do připraveného Filipa Novotného. V čase 28:47 se fanouškům z Mladé Boleslavi připomněl Pavel Musil, jehož zacloněná rána z vrcholku pravého kruhu skončila v síti. Ve 32. minutě z pravého kruhu hrozil Pavel Kousal a mířil dobře do pravého horního rohu, jenže Branislav Konrád si kotouč našel. Po nepovedené prostřední části však Bruslaři odcházeli s dvougólovým mankem.

Také do třetí třetiny vstoupili lépe domácí hráči, kteří si za svou aktivitu zasloužili přesilovku. V čase 41:20 se Bruslaři po druhé v zápase dostali do dvojnásobného oslabení, když Alex Lintuniemi trefil hokejkou Lukáše Nahodila a vyfasoval trest na 2+2 minuty. V přesilovce pak od modré pálil Jan Káňa a trefil tyč mladoboleslavské svatyně. Ve 43. minutě zachránil Bruslaře Filip Novotný, když betonem zastavil střelu Jakuba Navrátila a poté si poradil i s dorážkou Jana Káni. Celé svoje představení pak zakončil dalším zákrokem proti Jakubu Navrátilovi, jenž to opět zkusil z mezikruží. Ve 47. minutě Branislav Konrád jen vyrazil pokus Tomáše Fořta a Pavel Pýcha se dral za dorážkou, která v brance neskončila. Vzápětí se Jan Eberle prodral až před domácí branku, jenže si opět vylámal zuby na Branislavu Konrádovi. Bruslaři si pak zahráli čtvrtou přesilovku, kterou už dokázali zužitkovat. Postaral se o to kapitán Jan Stránský, když dorazil do branky poskakující kotouč po ráně Pontuse Åberga. Středočeši pak dostali chuť vyrovnat, což mohl v přesilovce učinit Pavel Pýcha, který však mířil mimo tři tyče. Dvě minuty před koncem Filip Novotný opustil svou klec a Bruslaři začali tlačit. Branislav Konrád nejprve chytil střelu Matěje Stříteského od modré čáry, poté odolal při skrumáži před svou branku, aby nakonec opět vychatal ránu Matěje Stříteského ze stejné pozice. Svým pohybem pak David Šťastný vybojoval přesilovku, ve které však nepřesně pálil Pontus Åberg, takže už se skóre neměnilo. Bruslaři tak na ledě Olomouce prohráli 1:2 a na další extraligové body nedosáhli.

Ohlasy trenérů

Boris Žabka: Měli jsme dobrý vstup do zápasu, paradoxně nás ale lehce rozhodila naše přesilovka pět na tři, kterou jsme nezahráli vůbec dobře. Do konce první třetiny jsme tahali za kratší konec, ale ve třetině druhé jsme se vrátili do zápasu. Povedlo se nám dát dva góly, což samozřejmě pomohlo. Poté to bylo rozkouskované několika přesilovkami a oslabeními. Je vidět, že náš tým je dlouho pohromadě, je tady skvělá parta. Kluci jsou ochotni si dojít pro ránu, navíc to bylo umocněné skvělým výkonem brankáře.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.