BK MLADA BOLESLAV
23. 9. 2022 | Tomáš Taybner

Najmanův hattrick pomohl porazit Motor. Bruslaři vyhráli 5:1

3., pátek 23. 9. 2022
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. — Středočeši v pátek večer na svém ledě přivítali soupeře z Českých Budějovic. Motor přijel do ŠKOENERGO Arény jako neporažený, na což však Bruslaři nebrali ohledy a po povedené první periodě vedli 2:0 po brankách Stránského a Najmana. Ve druhém dějství nejprve snížil Hanzl, ale poté už se vlnily sítě pouze za Hrachovinou. Hattrick zkompletoval Najman, pátou odbil Šťastný. Bruslaře v neděli čeká utkání na ledě ambiciózního Dynama Pardubice.
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Lunter, Fořt, Stránský (C) – Kousal, Najman (A), Åberg – Beránek, Bičevskis, Eberle
Č. Budějovice: Hrachovina – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Karabáček – Strnad, Toman, Valský – Tomeček, Vopelka, Doležal
Branky a nahrávky: 13. Stránský (Kousal, Pýcha), 16. Najman (Åberg, Kousal), 34. Najman (Åberg, Pýcha), 47. Najman (Pýcha, Åberg), 53. Šťastný (Pláněk, Lantoši) – 23. Hanzl (Gulaš, Pech). Rozhodčí: Pilný, Šindel – Ondráček, Klouček. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 874. Střely na branku: 28:26. Zblokované střely: 13:11. Hity: 2:5. Vhazování: 23:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Fotogalerie

Komentář

Už na sklonku 1. minuty se rýsovala první gólová akce, když Lantoši s pukem objel branku a snažil se jej vracet do slotu podél bližší tyčky, kam si najížděli Šťastný a Šmerha, jenže přihrávka nebyla přesná. Na druhé straně se po špatné přihrávce jednoho z domácích beků dostali do přečíslení Dzierkals a Karabáček, avšak první jmenovaný nedokázal přesně přihrát a celou akci tak zmařil. Bruslaři hrozili také střelou Fořta, jenž z levého kruhu mířil do středu branky a Hrachovina mohl zůstat v klidu. Nebezpečnou ránu z levého kruhu pak vypálil Gulaš, který byl na těsno bráněn, ale i přesto dokázal vyslat kotouč na bližší tyč. Při první přesilovce Bruslaři sice zamkli svého soupeře v útočné třetině, ale Hrachovina musel pořádně zasahovat jen proti Najmanovi, který dostal puk k levé tyči a rychle se s ním vytočil. Střela po ledě mířená patrně mezi Hrachovinovy betony, však úspěšná nebyla. Českobudějovičtí pak ukázali, že hrozit se dá také ve vlastním oslabení, když se Tomeček nebezpečně s pukem tlačil až před Novotného. Nepovedený start druhé přesilovky však Bruslaři záhy napravili a dostali se do vedení. U modré čáry se s pukem vytočil Jan Stránský a poslal přesnou ránu k pravé tyči. Nutno říct, že Hrachovina přes clonícího Najmana neměl zrovna nejlepší výhled. V 16. minutě už to bylo o dvě branky. To když jeden z hostujících beků neodolal tlaku třetí útočné letky Bruslařů a nepřesně rozehrál. Kousal poté udržel útočné pásmo, přihrál Åbergovi a ten připravil snadnou pozici pro Ondřeje Najmana, který nedal Hrachovinovi šanci.

Novotný se po příchodu z kabin sotva rozkoukal a už musel do akce, když vyrážečkou likvidoval střelu prudkou střelu Dzierkalse z levé strany. Ve 22. minutě se do šance dostával Valský, jehož střelu Novotný vykopl a dorážku Tomečka jen za cenu faulu zastavil Jeřábek. A nebyla to jen tak ledajaká cena, protože aktivnější Motor vyloučení domácího beka ztrestal. Gulaš si po vhazování vzal puk a zadovkou našel Martina Hanzla, jehož svižná rána z levého kruhu skončila v brance. Novotný vůbec nestihl zakleknout a podél bližší tyčky poprvé inkasoval. Bruslaři se osmělili až koncem 28. minuty, kdy nenápadné nahození Šticha ve slotu tečoval Šťastný a za Hrachovinou se ozvala pravá tyčka. Poté byli zase aktivnější hosté, výsledkem však byly jen dva icingy Bruslařů a nepovedená střela Hovorky, kterému sjel puk. V čase 33:19 se při přesilovce znovu předvedl Åberg, jehož střílenou přihrávku v brankovišti usměrnil bekhendem Ondřej Najman – 3:1. Před Novotným bylo veselo ve 36. minutě, kdy se Štencel před brankou snažil hledat lépe postavené spoluhráče na zadní tyči, přičemž mu tím směrem najížděli hned dva, ale ani jeden se k puku nedostal. Při následné přesilovce Novotný zneškodnil Pechovu ránu zápěstím i Šenkeříkův příklep od modré. Také Hrachovina na druhé straně musel řešit několik domácích ranek, ale ve druhé periodě už nebylo k vidění žádných branek.

Bruslaři v úvodních okamžicích třetí dvacetiminutovky nezastihli tempo Motoru, ale na sklonku 41. minuty je z ospalého nástupu probudila tyčka po střele Hovorky. Hra se pak opticky vyrovnala, ale hosté i nadále vystrkovali růžky. Například Tomeček, jenž měl na pravé straně až moc prostoru a jeho rána mířila jen těsně nad. Tyčku poté od modré trefil Bindulis a stal se tak dalším českobudějovickým zvoníkem. O chvíli později ho to muselo mrzet dvojnásobně, když ze střídačky sledoval čtvrtý gól Bruslařů. Åberg našel Pýchu, jehož bombu Hrachovina vyrazil před sebe. Na brankovišti na tuto příležitost čekal Ondřej Najman, který puk doklepl do sítě a užil si ovace domácích fanoušků. Domácí fanoušci si přáli pátou, což jim mohl splnit Lantoši. Proti jeho střele z pravého kruhu si však Hrachovina včas vyjel a proto slovenský expres neskóroval. V čase 52:35 to však přišlo, když se nástřel Pláňka před brankou otřel o Davida Šťastného. Hrachovina byl opět bezmocný, neboť znovu nic neviděl. Pátý gól už hosty definitivně položil a další šance Bruslařů už odvracel jen Hrachovina.

Ohlasy trenérů

Petr Haken: Začátek z naší strany nebyl ideální. Potom jsme si pomohli přesilovkou, což jsme potřebovali. Vstup do druhé třetiny z naší strany nic moc, ale jsem rád, že se nám poté povedlo odskočit na rozdíl dvou branek. Musím pochválit hráče, že byli schopni dovést zápas do vítězného konce.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.