BK MLADA BOLESLAV
9. 10. 2022 | Tereza Trčková

Boleslav otočila zápas třemi brankami a slaví výhru nad Brnem

9., neděle 9. 10. 2022
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
V devátém kole Tipsport extraligy se Bruslaři střetli s Kometou Brno na ledě ŠKOENERGO Arény. Středočeši sice prohrávali v polovině druhé třetiny už o dvě branky, ale díky brankám Jeřábka a dvougólového Kousala dokázala zvítězit 3:2 a Boleslav tak zakončuje sérii tří domácích zápasů výhrou.
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jeřábek, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, Štich – Šťastný, Lantoši, Åberg – Lunter, Fořt, Stránský (C) – Šmerha, Najman (A), Kousal – Kantner, Bičevskis, Eberle
Kometa Brno: Furch – Ščotka (C), Ďaloga, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas – Flek, Holík, Horký – Sallinen, Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Malý, Vincour (A)
Branky a nahrávky: 28. Jeřábek (Šťastný), 46. Kousal (Pýcha, Najman), 58. Kousal (Pýcha, Åberg) – 22. Strömberg (Koblížek, Sallinen), 28. Šalé (Kollár, Zbořil). Rozhodčí: Hribik, Veselý – Kajínek, Lučan. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 597. Střely na branku: 30:21. Zblokované střely: 16:10. Hity: 9:7. Vhazování: 28:28. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Fotogalerie

Komentář

Hned v první minutě zápasu měl slibnou šanci Šťastný, který po nahrávce Åberga stál sám před Furchovou bránou, ten si ale hned po 20 vteřinách připsal úspěšný zákrok. Zanedlouho měl první příležitost i brněnský tým, nepříjemná střela Kollára na Novotného nevyzrála. První vyloženou šanci zápasu měl hostující celek ve čtvrté minutě, který se dostal do přečíslení tři na dva, Hrbasova střela z první avšak síť nerozvlnila. O dvě minuty později měli první tutovku i Bruslaři, kdy po přihrávce zpoza jihomoravské branky vyslal silnou střelu Pláněk. Jeho pokus Furch nedokázal udržet, a tak se puk ocitl před Najmanen, jeho dorážka ale gólové parametry neměla. První třetina pokračovala ve velkém tempu, a dokonce se hra nepřerušila skoro pět minut. V 11. minutě nepřesně rozehrál Pláněk a dostal tak do úniku dva brněnské hráče, které zastavil až zákrok Novotného. Samostatný únik se o minutu později opakoval na boleslavské straně, když špatné střídaní Komety využil Fořt, jeho střelu zápěstím Furch schoval ve své lapačce. Boleslav nadále zvyšovala tempo a měla jednu šanci za druhou. Asi největší ohrožení Furchovy svatyně přišlo ve 14. minutě po spolupráci Åberg-Šťastný, jejich skvělou kombinaci zakončoval Pláněk silným projektilem, ani tato střela ŠKOENERGO Arénu nerozjásala. Ke slovu se dvě minuty před koncem dostal i Ďaloga, jehož nahození nepříjemně tečoval jeho spoluhráč a puk doslova proskákal až k Novotnému, který na poslední chvíli vyrazil puk nad branku. I přes velké příležitosti na obou stranách šly týmy po první třetině do kabin za bezbrankového stavu.

Ve 22. minutě se Kometa dokázala prosadit a otevřela skóre utkání. Sallinenova přihrávka přesně našla Kima Strömberga, který lehkou tečí kotouč přizvedl a poprvé překonal Novotného. Brněnští pokračovali v aktivitě, která jim v 25. minutě přinesla šanci na dvoubrankové vedení, skvělým zákrokem ale zachránil svůj tým Novotný. O chvíli později se Kometě nepodařilo dobře vystřídat rozhodčí potrestal jejich tým za hru v šesti. V početní výhodě měli Bruslaři první příležitost na vyrovnání. Åbergovi sice střela z první nesedla, šťastný odraz od mantinelu ale dostal puk až k Furchovi, který na poslední chvíli puk zalehl. Ve 28. minutě přišla další rána pro Bruslaře v podobě druhé inkasované branky, Kometa opět využila přečíslení a jemnou žabku Zbořila uklidil za záda Novotného Eduard Šalé. Z dvoubrankového vedení se jihomoravská metropole radovala pouhou půl minutu. Radek Jeřábek silnou střelou z mezikruží překonal Furcha a rozjásal ŠKOENERGO Arénu. Hra se značně otevřela a začaly přicházet šance na obou stranách. Příležitost na vyrovnání nevyužil v 30. minutě domácí Pontus Åberg, který šikovně tečoval nahození Pláňka, na poslední chvíli dokázal Fruch kotouč vyrazit. Za pár vteřin naopak zvonila branková konstrukce Novotného, který vytěsnil střelu Hollanda na pravou tyč a nedovolil Kometě odskočit na rozdíl dvou branek. Lintuniemi se v 34. minutě prokličkoval až k Furchovi, ten ale jeho střelecký úmysl vystihl a zamezil srovnání stavu. Minutu před koncem druhé třetiny se dostal do vyložené šance Lantoši, kterému nachystal puk Lintuniemi, skvělým zákrokem zachránil svůj tým Furch. V posledních vteřinách druhé třetiny ještě stihl ujet boleslavské obraně Koblížek, z velkého úhlu se prosadit nedokázal.

Brněnští měli v první minutě třetí třetiny hned dvě šance, při kterých puk poskakoval po brankové čáře. Obě ale naštěstí skončily před ní. Hra se ale rychle srovnala a začala bitva o každý puk. Kučeřík překvapil ve 45. minutě Novotného střelou zápěstím, která nakonec skončila nad brankou. Ve 46. minutě se Bruslaři konečně dočkali vyrovnání. Střelu Pýchy ještě dokázal Furch vyrazit, odražený puk se dostal k Pavlu Kousalovi, který střelou z první vymetl pravý růžek brněnské branky. Tempo hry se ještě zvýšilo a oba týmy se hnaly za vítěznou brankou. Výraznější šance ale nepřicházely a pokusy obou týmů končily mimo brankoviště. Furch se v 52. minutě vydal za svou branku pro kotouč, rozehrávka mu ale nesedla a dostal se pod tlak několika boleslavských hráčů, kteří jen těsně nedokázali doklepnout puk do jeho prázdné branky. Boleslav poháněná skvělou domácí kulisou pokračovala v tlaku, ze kterého se snažil Pláněk vytěžit gól, jeho střela nakonec skončila jen těsně mimo. Do soustavnějšího tlaku se dostala i Kometa a hned dvakrát prověřil střelou od modré pozornost Novotného Ďaloga, oba jeho pokusy dokázal Novotný pokrýt. Tři a půl minuty před koncem dostali Středočeši příležitost v podobě početní výhody. Tu dokázali dvě a půl minuty před koncem zužitkovat. A byl to opět Pavel Kousal, který střelou z mezikruží prostřelil vše, co mu stálo v cestě a Bruslaři poprvé v zápase vedli. Necelé dvě minuty před koncem zápasu šli do oslabení i Bruslaři, které ještě hosté odvoláním brankáře umocnili. Boleslavská obrana ale předvedla skvělý výkon a utkání tak skončilo výhrou Mladé Boleslavi 3:2.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák: Do zápasu jsme vstoupili s plánem, že chceme hrát 60 minut trpělivě, což se nám v minulém zápase s Karlovými Vary nepodařilo. Měli jsme dobrou první třetinu, a i přes to že jsme ve druhé prohrávali 0:2, tým ukázal, že dokáže otočit zápas. Byli jsme trpělivější než v posledním zápase a já jsem za ten průběh hrozně rád. Kometa byla rozjetá, měla tři výhry v řadě a my musíme respektovat sílu extraligy. Toto vítězství nad silným soupeřem je dobrá zpráva do kabiny. Že dokážeme takto otočit zápasy a vyplatí se hrát od první minuty do poslední vteřiny. Zápas byl odpracovaný a šli jsme postupnými krůčky nechci říct za vítězstvím, za tím, abychom se zápasem dokázali něco udělat.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.