BK MLADA BOLESLAV
14. 10. 2022 | Tereza Trčková

Boleslavští na severu Čech těžili z povedené první třetiny. Bylo to jen tak tak

10., pátek 14. 10. 2022
Litvínov - Ml. Boleslav LIT - MBL
L i t v í n o v – Jako nůž máslem prošli boleslavští hokejisté první třetinou zápasu na ledě VERVY. Čtyři vstřelené branky, z toho tři v přesilovkách, na první pohled dávaly tušit klidnému průběhu utkání. Jenže opak byl pravdou. Domácí nic nevzdali a nakonec došli až k rozdílu jediného gólu. Bruslaři měli štěstí, že se tak stalo až dvě minuty před koncem, který už posléze zvládli. Doplňme, že svůj premiérový gól v české soutěži zaznamenal Pontus Aberg.
Litvínov: Godla (21. Tomek) – Zile, Jaks, Freibergs, Wesley, Demel (A), Strejček, Šalda – Abdul, Sukeľ, Hlava – Berka, Stránský, Zdráhal (A) – Straka (C), Gut, Kudrna – Zygmunt, Helt, Havelka
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jeřábek, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Åberg, Fořt, Stránský (C) – Kantner, Najman (A), Kousal – Lunter, Bičevskis, Beránek
Branky a nahrávky: 34. Hlava (Stránský, Sukeľ), 51. Zdráhal (Abdul), 58. Stránský (Kudrna, Jaks) – 4. Kantner (Kousal), 8. Najman (Åberg, Kousal), 11. Åberg (Lantoši, Šťastný), 19. Stránský (Najman, Kousal). Rozhodčí: Micka, Šindel – Lhotský, Špůr. Vyloučení: 6:7, navíc Strejček (LIT) a Stránský (MBL) 5 min. za bitku. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 197. Střely na branku: 44:22. Zblokované střely: 31:10. Hity: 6:3. Vhazování: 36:40. Průběh utkání: 0:4, 3:4.

Komentář

Ve 4. minutě zápasu otevřel skóre Matyáš Kantner, který si našel osamocený puk na modré čáře a dovezl ho až ke Godlovi, který neměl proti jeho střele žádnou šanci. O čtyři minuty později už se Bruslaři dostali do dvougólového vedení, kdy dokázali využít početní výhodu. Pontus Åberg šikovnou střelou překvapil Godlu, který nedokázal puk udržet a vypadl těsně před brankovou čárou. K ní se dokázal dostat nejrychleji Ondřej Najman, který kotouč pohotově uklidil do branky. Bruslaři neměli dost a v 10. minutě přidali i třetí gól a znovu v přesilovce. Premiérovou trefu zaznamenal šťastným způsobem Pontus Åberg, jehož střílenou přihrávku zpoza branky tečoval přímo do Godlovy branky litvínovský obránce. Asi nejvýraznější šance chemiků přišla ve 12. minutě, kdy se blafákem snažil Novotného překonat Sukeľ, ten jeho úmysl a i následnou dorážku vystihl. Pak už ale zase zaúřádovala přesilovková formace Středočechů. Do mezikruží dostal přesnou přihrávku Jan Stránký, který silným projektilem uklidil puk do pravého růžku Godlovy svatyně a Boleslav vedla minutu před koncem prvního dějství už 4:0.

Do druhé třetiny zkusili chemici vlít novou krev do žil vystřídáním brankářů a mezi tři tyče se postavil Matěj Tomek. Začátek dějství už se ale nesl v klidnějším duchu a oba týmy nezaznamenaly větší šanci překonat oba brankáře. Příležitost, která zaváněla gólem, si Boleslavští připsali až ve 28. minutě, kdy pozornost Tomka prověřil Martin Pláněk, gólman si ale připsal jistý zákrok a podržel svůj tým. Jednu z největších šancí druhého dějství ale měli právě Litvínovští. Ve 33. minutě Zdráhal okroužil Novotného branku a překvapil ho nahozením na branku, to se Novotnému nešťastně odrazilo pod brusli, kterou jen tak tak udržel před brankovou čárou. O minutu později už ale boleslavský gólman kapituloval. Nicolas Hlava usměrnil do branky přihrávku zpoza branky od Šimona Stránského a poprvé tak překonal Novotného.

Třetí třetina se nesla v podobném duchu jako ta přechozí. Aktivnější byli chemici, ze svého tlaku si nedokázali vytvořit šanci na snížení skóre. Výraznější moment přišel až ve 48. minutě, kdy se strhla bitka mezi Janem Stránským a Janem Strejčkem. Rozhodčí ale bitku rychle rozehnali a oba hokejisté putovali na trestnou lavici. Druhou branku Litvínovských přinesla 51. minuta, Patrik Zdráhal dokázal přesnou střelou najít skulinku mezi betony Novotného a snížil stav utkání na 2:4. V 54. minutě dostali domácí výhodu v podobě přesilovky, kterou posílili odvoláním gólmana Tomka. A tenhle taktický krok jim vyšel. Před Šimonem Stránským vyplaval kotouč, který z první nasměroval za Novotného záda. Tlak Vervy pokračoval, ale ke štěstí Bruslařů z něj vyrovnávací gól vytvořit nedokázala a Boleslav si tak odváží z Podkrušnohoří cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička: První třetina rozhodla. Byli jsme v ní jasně nedisciplinovaní a tato nedisciplinovanost rozhodla utkání. I přes mnoho vyloučení, které soupeř potrestal, jsme měli šance, které jsme nevyužili. Od druhé třetiny jsme začali hrát hodně v útočném pásmu, drželi jsme se na puku. Měli jsme hodně šancí, ze kterých jsme ale vytěžili jen jeden gól, což proti takovému soupeři samozřejmě rozhoduje. Třetí třetina měla podobný průběh. Kdybychom v ní využili šance, které jsme měli, mohli jsme i přes počáteční čtyřgólové manko vyhrát. Zápas byl o proměňování šancí, a to jsme nedokázali. Je pro mě těžko pochopitelné, jak můžeme udělat takové nedisciplinované fauly v útočném pásmu, hráče jsme na to upozorňovali, že má Boleslav skvělé přesilovky, ale zápas jsme si tím bohužel prohráli.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.