BK MLADA BOLESLAV
1. 11. 2022 | Daniel Schubert

Lídr ligy uhájil ve ŠKOENERGO Aréně těsné vedení

17., úterý 1. 11. 2022
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – ŠKOENERGO Aréna hostila v rámci 17. kola lídra extraligové tabulky Dynamo Pardubice. Vlažný vstup do utkání byl rychle ukončen tlakem domácího celku. I přes velké šance Bruslařů se skóre měnilo až v druhé třetině, když se prosadili hosté. To však domácí ještě více povzbudilo a hnali se dál za vítězstvím. Bohužel i přes velké šance zůstal pardubický strážce Will bezchybný a Dynamo tak zvítězilo 1:0.
Ml. Boleslav: Novotný - Pýcha, Pláněk (A), Jeřábek, Stříteský, Štich, Lintuniemi, Křepelka - Åberg, Stránský (C), Šťastný (A) - Beránek, Závora, Kousal - Šmerha, Kotala, Kantner - Lunter, Bičevskis, Eberle
Pardubice: Will - Dvořák, Košťálek, D. Musil, Chabada, Vála, Bučko - Kousal (A), Zohorna (A), Radil - Říčka, Poulíček (C), Cienciala - Paulovič, A. Musil, Matýs - Koffer, Rákos, Urban
Branky a nahrávky: 38. Paulovič (Matýs). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 356. Střely na branku: 45:22. Zblokované střely: 20:9. Hity: 10:7. Vhazování: 27:45. Průběh utkání: 0:1.

Fotogalerie

Komentář

Úvod utkání zavedl obě mužstva střídavě do útočných pásem, první větší šance přišla v 16. minutě, kdy se domácí Beránek sám podél levého mantinelu dostal až k bráně hostů, kde puk nebezpečně prolétl před Willlem. Hosté na sebe s odpovědí nenechali dlouho čekat, hned vzápětí hrozil před domácí bránou Cienciala, jeho střela šla ale příliš vysoko. Následný průběh přinesl hru nahoru dolů, v 10. minutě se zjevil před bránou hostů nepokrytý Pláněk, mířil však těsně mimo. Domácí to ale povzbudilo a v následujících chvílích si připsali několik velkých šancí. Jediné větší ohrožení domácí brány přišlo v 7. minutě po teči Pauloviče. Tlak domácích byl ale větší a vyústil i v první trest hostujícího celku. V přesilové hře se nápor Bruslařů ještě stupňoval, přinesl jim i krátkou výhodu 5 na 3 a řadu dobrých šancí. Celou obranou Dynama se dokázal efektně proháčkovat Åberg, jeho vyraženou střelu pak jen těsně neproměnil Kotala. Bylo vidět, že tlak domácích hostům vůbec nechutná, změny skóre se však diváci nedočkali.

Prostřední dějství přineslo pokračující tlak Mladé Boleslavi a další velké šance, do kterých se dostal Šmerha či Åberg, Will byl ale neprůstřelný. Na puk si šáhl i Novotný, se střelou Radila ale neměl větší problémy. S postupem času se síly na ledě začaly vyrovnávat. V 29. minutě vyslal Štich dělovku od modré, i se zakrytým výhledem ale hostující gólman dokázal zareagovat vyrážečkou. Obrovská šance Bruslařů přišla v 6. minutě, kdy Stránský a Åberg jeli proti jedinému bránícímu hráči, zpětnou přihrávku už ale domácí kapitán nečekal. Ve 38. minutě pak poslal Pardubice do vedení Matej Paulovič, který využil toho, že Novotný byl mimo postavení po střele Matýse. I přes velké šance Bruslařů tak šlo do vedení Dynamo.

Třetí část přinesla hned ze začátku obrovský závar před hostující bránou, tam se snažil probít Šťastný, obrana Dynama však jeho pokus zneutralizovala. Pardubický David Musil si snažil dorážet u pravé tyče, po neúspěšném pokusu se pak aspoň pustil do potyčky s Jeřábkem. Při hře 4 na 4 pak hosté uzavřeli Bruslaře v obranném pásmu, obětavá obrana ale další gól hostů nepřipustila. Mladá Boleslav si v přesilovce přidala další obrovské šance, před Šťastným stála poloodkrytá brána, střela mu ale nesedla. S blížícím se koncem začaly pracovat nervy, a především ze strany hostů narůstala i intenzita hitů. Přibývalo i nepřesností z obou stran, domácí ale urputně bojovali za srovnání skóre. Tomu svědčilo i další oslabení hostů, ve kterém se do šance dostal Kousal, jeho střelu ale zlikvidovala lapačka Willa. Domácí si v závěru vyzkoušeli i hru bez gólmana, toužené vyrovnání už ale nepřišlo.

Ohlasy trenérů

Petr Haken: Musím vyzdvihnout všechny hráče, protože zápas z naší strany kvalitu měl. Určitě jsme nebyli horší a nezasloužili jsme si prohrát, to by měli hráči slyšet. Musíme být takto nastavení a bojovní i do dalších zápasů. Čeká nás utkání s Libercem, které musíme odehrát stejně a chtít dát branku. Věřím, že se nám to povede a první gól nás posune k tomu, abychom tyto zápasy vyhrávali.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.