BK MLADA BOLESLAV
4. 11. 2022 | Adéla Kvapilová, Tomáš Taybner, Redakce, foto: Marek Sekáč

Série porážek pokračuje. Bruslaři nezvládli derby s Libercem

18., pátek 4. 11. 2022
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c — Poslední duel před reprezentační pauzou Mladé Boleslavi nevyšel. Bruslařský klub se sice po dvou zápasech bez vstřeleného gólu konečně dočkal a na počátku druhé třetiny dokonce vedl, ale nakonec na body potřetí v řadě nedosáhl a v 18. kole Tipsport extraligy na ledě Bílých Tygrů prohrál 2:6.
Liberec: Kváča – Balinskis, Štibingr, Rosandič, Melancon, Derner, Dvořák, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Vlach, Najman, Frolík – Ordoš, Jelínek (C), Flynn – Dlouhý, Šír (A), Rychlovský
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jeřábek, Stříteský, Štich, Lintuniemi, Hanousek – Åberg, Stránský (C), Šťastný (A) – Beránek, Závora, Kousal – Šmerha, Kotala, Kantner – Lunter, Bičevskis, Eberle
Branky a nahrávky: 2. Najman (Vlach, Frolík), 32. Najman (Melancon, Birner), 44. Šír, 45. Flynn (Ordoš), 57. Balinskis (Filippi), 59. Najman (Melancon, Birner) – 18. Beránek (Kousal, Závora), 24. Eberle (Lunter). Rozhodčí: Šír, Úlehla – Komárek, Zíka. . Vyloučení: 5:7, navíc Vlach (LIB) a Jeřábek (MBL) 5 min. za bitku, Štich (MBL) trest do konce utkání za nesportovní chování . Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5 101. Střely na branku: 29:31. Zblokované střely: 10:18. Hity: 8:3. Vhazování: 30:25. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 6:2.

Komentář

Duel dvou trápících se týmů se rozehrál poměrně v rychlém tempu. Hned ve druhé minutě se před bránu dostal liberecký Adam Najman, který našel skulinku mezi Novotného betony a otevřel skóre regionálního derby. Vzápětí Bílí Tygři málem odskočili do dvoubrankového vedení. Michal Birner s Martinem Faško-Rudášem ujeli do brejku, tentokrát se proti střele z voleje boleslavský gólman vytasil.

O chvíli později mohli zahrozit i Středočeši, kteří necelou minutu odehráli ve výhodě pět na tři. Přesilová hra jim ale nesedla. Dokonce po konci Melanconova trestu málem inkasovali. Mladá Boleslav ale nadále pracovala na produktivitě a v 18. minutě se dočkala kýženého gólu. Martin Beránek vypálil z levého kruhu a pokusem pod horní tyč srovnal na 1:1. Navíc ukončil téměř 158minutové čekání Bruslařů na branku.

Hosté vstoupili odhodlaně i do prostřední části a ve 24. minuty ze svého počínání vytěžili gól. V mezikruží se k dorážce dostal Jan Eberle, který procpal puk mezi Kváčovými betony. Středočeši i nadále setrvávali v útočném pásmu. Hru následně obohatila bitka mezi Jaroslavem Vlachem a Radkem Jeřábkem. Oba vyfasovali pětiminutový trest, Vlach navíc ještě dvě minuty za hrubost.

V polovině zápasu si přesilovou výhodu střihli také domácí a nemýlili se. Znovu to byl Adam Najman, který rozradostnil příznivce domácího týmu a pokusem z vrcholku kruhu překonal Novotného a srovnal na 2:2. Vyrovnávací trefa Severočechy nakopla. Středočeši navíc museli čelit dvěma oslabením v řadě.

Hned po startu třetího dějství Bruslaři zavřeli Tygry před Kváčovou klecí a jejich aktivita vyústila ve faul Filippiho. Mladoboleslavští si v přesilovce připsali několik nebezpečných střel, ale paradoxně to byli Tygři, kteří změnili stav utkání. V čase 43:22 totiž Jan Šír využil nepřesné rozehrávky Bruslařů a nikým nerušený zakončil přesnou střelou k pravé tyči a domácí vedli 3:2.

Uběhlo 77 sekund a Tygři udeřili znovu. Ordoš ve středním pásmu obral Luntera o puk a svůj výpad po pravé straně vyšperkoval přihrávkou na Oscara Flynna. Mladoboleslavský odchovanec se v předbrankovém prostoru rychle zorientoval a nekompromisně poslal puk nad dosah Novotného – 4:2.

Snížení měl na holi Åberg, jeho bekhendová rána však skončila na brankové konstrukci, ale to bylo od Bruslařů všechno. Tygři jejich nedisciplinovanost potrestali 5. gólem z hole Janise Uvise Balinskise, jenž po pasu Filippiho propálil vše, co mu stálo v cestě.

Opaření Bruslaři inkasovali ještě jednou a znovu to byl Adam Najman. Liberecký střelec se na levém kruhu dostal k odražené střele Melancona, kterou pohotově uklidil do branky – 6:2. Severočeši tak po šesti prohrách slaví, Mladá Boleslav naopak prodlužuje šnůru neúspěchu na šest zápasů.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta: Od první minuty jsme válčili, což je po takové sérii zápasů potřeba. Dali jsme gól, ale potom zase dostali. V půlce zápasu to úplně nešlo naším směrem, obrovský respekt Jaroslavu Vlachovi, který to převrátil na naši stranu. Kluci to pak parádně odmakali a za to byli odměněni góly ve třetí třetině. Není ale konec, musíme pracovat dál podle plánu.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.