BK MLADA BOLESLAV
25. 11. 2022 | Adéla Kvapilová, Redakce, foto: Markéta Křížová

Konečně za tři body! Boleslav otočila utkání s Brnem

22., pátek 25. 11. 2022
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o – Čekání na výhru za tři body je u konce. Mladá Boleslav se po více jak měsíci dočkala plnohodnotného vítězství, když na ve 22. kole Tipsport extraligy na ledě brněnské Komety otočila vývoj utkání a zvítězila poměrem 3:1.
Kometa Brno: Čiliak (41. Furch) – Ščotka, Ďaloga, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A), Kučeřík – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Dufek, Sallinen, Vincour – Šalé, Zbořil, Kollár – Kratochvíl
Ml. Boleslav: Krošelj – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Lantoši, Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, Kousal – Beránek, Fořt, Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný
Branky a nahrávky: 5. Strömberg (Koblížek, Zaťovič) – 26. Beránek (Fořt), 40. Kousal (Stříteský), 59. Najman (Lantoši, Åberg). Rozhodčí: Pražák, Obadal – Hlavatý, Axman. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 031. Střely na branku: 32:42. Zblokované střely: 18:15. Hity: 5:3. Vhazování: 24:30. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Komentář

Skóre zápasu se otevřelo hned v páté minutě. I přes tlak Mladé Boleslavi se z úvodní branky radovali domácí, kteří využili brejkovou situaci. Radek Koblížek poslal z pravého kruhu kotouč do předbrankového prostoru na Kima Strömberga, který trefou do horního růžku překonal Krošelje a poslal Kometu do vedení.

Středočeši se vzápětí pokusili najít odpověď, jenže je trápila střelecká nepřesnost a brněnská obrana. Následně se po Zaťovičově akci domácí málem dostali do dvoubrankového vedení, zkušený kapitán zkusil boleslavského strážce oklamat kličkou, Krošelj další puk za svá záda už ale nepustil. K vyrovnání byl v 17. minutě blízko Pavel Kousal, prudkou střelu Čiliak vytěsnil mimo brankovou konstrukci.

Bruslařský klub vstoupil do prostřední části aktivněji a díky důrazné hře si vybojoval klid na hokejkách. Na sklonku 26. minuty se hosté dočkali vyrovnání. V závaru před brněnským gólmanem se nejlépe zorientoval Martin Beránek, který docpal kotouč za brankovou čáru. Sudí celou situaci ještě zkoumali na videu, gól následně potvrdili.

Mladá Boleslav posléze mohla otočit duel ve svůj prospěch. Kousal se ocitl v dobré střelecké pozici, jenže jeho pokus zastavila před brankovou čárou Kantnerova brusle. Boleslavský útočník se ale přeci jen gólové radosti dočkal. Necelou minutu před odchodem do kabin Pavel Kousal vyslal dělovku z vrcholku pravého kruhu a propálil vše, co mu stálo v cestě, a poslal svůj tým do vedení 2:1.

Před třetí částí došlo na straně Komety k výměně gólmanů, Marka Čiliaka nahradil Dominik Furch. Hned na počátku závěrečné dvacetiminutovky Moravané zahrozili, Ščotkův pokus ale Krošelj zlikvidoval. Na opačné straně se nadvakrát snažil přelstít brněnského maskovaného muže Jakub Kotala.

V 51. minutě se mohli Brňané dotáhnout. Za zásah vysokou holí usedl na trestnou lavici Kousal, který oslabil svůj tým na čtyři minuty. Dlouhé oslabení hosté přečkali bez újmy, po návratu nejproduktivnějšího boleslavského hráče dokonce ujeli do přečíslení. Dvě minuty před závěrečnou sirénou okusila Kometa hru bez gólmana, risk se jí ale nevyplatil. Po přihrávce Lantošiho namířil puk do prázdné klece Ondřej Najman, a zapečetil tak vítězství Středočechů poměrem 3:1. Mladá Boleslav po více jak měsíci bere z utkání plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout: První třetinu jsme nezačali dobře, neměli jsme dobrý pohyb. Díky výbornému Markovi Čiliakovi a jedné proměněné šanci jsme šli do vedení. Ve druhé třetině jsme chtěli hrát pozorně zezadu a chodit do brejků, což se nám dařilo, ale bohužel jsme nedokázali přidat druhý gól. Pak jsme dvakrát udělali zbytečnou chybu, když jsme nedokázali vyndat jednoduché puky z naší třetiny a soupeř nás potrestal. Ve třetí třetině už jsme bušili do vrat a bohužel nás nepodržela ani čtyřminutová přesilovka, kterou jsme neporměnili. To nás stálo utkání.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.