BK MLADA BOLESLAV
27. 11. 2022 | Lukáš Chuchválek

Prohrávat 0:3? Nevadí! Bruslaři skóre v závěru otočili

23., neděle 27. 11. 2022
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – Na zápas 23. kola Tipsport extraligy přijel houževnatý Litvínov, jenž si v první třetině vybudoval pohodlný tříbrankový náskok. Bruslařům se nedařilo v koncovce a herní projev byl mizerný, ale to jen do zhruba poloviny zápasu. To se dvěma rychlými brankami vrátili do zápasu, ale jejich rozlet hosté zastavili svou čtvrtou brankou. Přesto se Bruslařům povedlo nakonec srovnat a v jediné využité přesilovce zápasu v závěru otočili! V třetí třetině byli v porovnání s tou první jako vyměnění a po skvělém obratu berou tři body.
Ml. Boleslav: Krošelj (41. Novotný) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Lantoši, Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, Kousal – Beránek, Fořt, Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný
Litvínov: Godla – Zile, Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Wesley, Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka
Branky a nahrávky: 31. Kantner (Lintuniemi, Kousal), 34. Pýcha (Šťastný), 48. Kousal (Kantner), 51. Pýcha (Kousal), 58. Fořt (Najman, Kousal), 59. Najman (Stránský) – 6. Hlava (Demel), 15. Stránský (Freibergs), 17. Stránský, 38. Kudrna (Abdul). Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Kajínek, Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc Jánošík (MBL) a Zeman (LIT) 5 minut za bitku. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 643. Střely na branku: 47:21. Zblokované střely: 11:8. Hity: 8:7. Vhazování: 30:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 6:4.

Fotogalerie

Komentář

Boleslavští se pustili hned zkraje do ofenzívy, jenže naráželi na zeď jménem Denis Godla, který svůj tým parádně podržel, i proti Lantošiho nepříjemné střele zblízka. Hosté na tento tlak odpověděli protiútoky, z nichž první se nezdařil. Avšak v 6. minutě ujel domácím hráčům od modré Nicolas Hlava, jenž si najel s pukem před Krošelje a nápřahem mezi lapačku a levý beton otevřel skóre zápasu. V dalších momentech se Mladá Boleslav snažila dalšími útoky vyrovnat. K dispozici měla i dvě přesilové hry, jenže její ofenzíva nepřinesla gólový efekt. Nejblíže byl Pontus Åberg s pokusem k levé tyči, jenž však skončil v ochranné síti. V té době Litvínov nemohl útočit, avšak v 15. minutě se povedlo utahat boleslavskou obranu Šimonovi Stránskému, jenž udělal oblouk od kruhu ke kruhu a zleva vyslal střelu do mezery v rozestavení hráčů tak, že zacloněný gólman neměl šanci zareagovat. Téměr tři minuty před koncem třetiny šokoval Šimon Stránský Bruslaře znovu, když využil hrubky v obraně a dojel si před Krošelje, jemuž zasunul puk podél levého betonu. Špatnou první třetinu Bruslaři zakončili oslabením, v němž soupeři zabránili odskočit ještě víc.

Ač měli na startu druhého dějství k dispozici přesilovku, nedokázali Bruslaři svou výhodu přetavit v nebezpečnou brankovou situaci a často jim nesedaly střely. Poté až příliš horlivě postupovali vpřed a často překonávali modrou v ofsajdovém postavení. Bruslaři časem začali být trpělivější a díky tomu skončila ve 32. minutě i Godlova neprůstřelnost, když zamkli soupeře v pásmu a zbavili Abdula hokejky. Déle trvající převahu pak proti srdnatě bránícímu se Litvínovu přetavili v gól, o který se zametením do poloprázdné brány u levé tyče postaral Matyáš Kantner. Netrvalo dlouho a Boleslav vsítila kontaktní branku, když síť rozvlnila od tyče odražená rána Pavla Pýchy. A po těchto trefách to najednou šlo, i zápal byl ze strany domácích jiný, lepší. Na další akce Bruslařů si však Godla již dal pozor a pak tři minuty před skončením třetiny Litvínov ujel do brejku, který ranou k lapačce od pravého kruhu proměnil Andrej Kudrna. Tříbrankové vedení si hosté mohli navrátit ještě v přesilové hře, kde byl pár vteřin před sirénou velice blízko Matúš Sukeľ.

Do poslední části vstoupili Bruslaři se změnou na postu brankáře a hned po skončení přesilovky hostů musel Filip Novotný čelit nebezpečnému úniku Andreje Kudrny, jenž nakonec těsně minul. Na druhém konci kluziště se brzy potil i Denis Godla, za nímž při závaru zvonila tyčka. Ve 46. minutě zápas okořenili Jánošík se Zemanem bitkou bez rukavic, jež více nažhavila domácí hráče, kteří vstřelili kontaktní branku. Zasloužil se o ni Pavel Kousal díky své střele k bližší tyči. A v 51. minutě byla nálada na straně domácích nejveselejší z celého dosavadního průběhu, když Pavel Pýcha od modré propálil vše v cestě a bylo srovnáno. Litvínov se pokoušel vzít si zpět vedení během přesilové hry, jenže ji útočným faulem sami ukončili. Po tvrdém ataku na Pýchu šli Chemici do čtyř, čehož Bruslaři využili sedm vteřin před skončením početní výhody. Při závaru nedostal Denis Godla puk pod kontrolu a nakonec Tomáš Fořt ťukl do puku tak, aby se přesunul přes brankovou čáru. Vedení Boleslavi a otočení vývoje vzápětí potvrdil Ondřej Najman svou přesnou střelou. K vidění byl neuvěřitelný obrat.

Ohlasy trenérů

Petr Haken: Navážu na kolegu, my jsme určitě na začátku ve své kůži nebyli, protože si myslím, že Litvínov je teď v mnohem lepší formě než třeba Kometa. My jsme tento zápas možná ještě hráli v tom Brně a začátek nám utekl. Byli jsme potrestaní. Viděli jsme, že snaha byla obrovská, ale ve druhé třetině nám soupeř opět uskočil o dvě branky z jediného protiútoku, kdy jsme propadli. Musím vyzdvihnout celé mužstvo, že bylo schopné až do poslední minuty hrát a chtělo otočit ten zápas. Obrovská síla a musím všem do šatny pogratulovat.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.