BK MLADA BOLESLAV
20. 12. 2022 | Adéla Kvapilová, Redakce

Bruslaři udrželi hubený náskok a proti Motoru slaví tři body

29., úterý 20. 12. 2022
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Po 133 minutách přišla gólová radost. Mladá Boleslav se po reprezentační přestávce představila v rámci 29. kola Tipsport extraligy na domácím ledě proti Českým Budějovicím. Středočeši otevřeli skóre jako první a ve 25. minutě šli do vedení. Na počátku třetího dějství sice Motor vyrovnal, avšak při následném oslabení se Bruslařský klub vrátil do jednobrankového náskoku. Ten si udržel až do závěrečné sirény a po čtyřech prohrách slaví vítězství.
Ml. Boleslav: Krošelj (43. Novotný) – Jánošík (A), Jeřábek, Štich, Bernad, Lintuniemi, Křepelka, Pýcha, Pláněk (A) – Šmerha, Lantoši, Stránský (C) – Kotala, Fořt, Eberle – Závora, Bičevskis, Beránek – Půček, Hradec
Č. Budějovice: Hrachovina – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Gazda – Čachotský, Pech (A), Valský – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Dzierkals, Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček
Branky a nahrávky: 25. Lintuniemi (Fořt), 44. Fořt – 42. Vopelka (Šenkeřík, Percy). Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Hynek, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2 157. Střely na branku: 18:30. Zblokované střely: 16:21. Hity: 2:3. Vhazování: 22:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Fotogalerie

Komentář

Mladá Boleslav nastoupila do 29. kola hokejové Tipsport extraligy v okleštěné sestavě. Chyběli útočníci Pavel Kousal, Ondřej Najman a David Šťastný. Na základě vysoké marodky dostal první šanci u A-týmu teprve 17letý Vojtěch Hradec. Na straně Českých Budějovic se po více jak dvou měsících vrátil po zranění ruky obránce Stuart Percy.

Ještě před úvodní buly byl Janu Stránskému předán jubilejní dres. Právě kapitán Středočechů odehrál v nejvyšší české soutěži už 700 utkání.

Vstup do zápasu měli lepší Jihočeši, kteří si ve třetí minutě hru s hráčem navíc. Přestože velkou část početní výhody strávili před Krošeljem, z branky se neradovali. Stejnou možnost dostali i hokejisté Mladé Boleslavi, když za zásah do nohou usedl na trestnou lavici Daniel Gazda.

Obrovskou šanci měl na hokejce v 10. minutě Jan Eberle. Ten se ocitl osamocený na modré čáře, puk mu sjel z hokejky, ale doklouzal se na vzdálenější tyč, ke které přijížděl Jakub Kotala. Boleslavský úročník těsně minul branku Hrachoviny. Další slibnou akci Středočechů zakončoval pokusem pod víko David Bernad, ale přestřelil. V závěru úvodního dějství se České Budějovice usadily v útočném pásmu, nicméně gólový zápis nezaznamenaly.

Motor navázal v úvodu prostřední periody na konec první části hned a působil aktivněji než Středočeši. Ve 25. minutě ale fauloval Kristofers Bindulis a hra se přesunula před Hrachovinu. Hned tři vteřiny po vhazování Bruslařský klub udeřil. Gólový účet otevřel bekhendem osamocený Alex Lintuniemi, který dostal přesnou přihrávku od Tomáše Fořta.

Vzápětí mohli domácí hráči odskočit do dvoubrankového vedení. Do trháku ujel osamocený Róbert Lantoši, jenže kotouč namířil do náruče budějovického strážce. Brejková situace se opakovala ve 29. minutě, ale ani tentokrát Lantoši Hrachovinu nepřekonal. I po následné minuty se Středočechům dařilo přecházet do protiakcí. Ve 38. minutě šli znovu hosté do čtyř. A Bruslařský klub málem trestal. Od jednoho z domácích se puk otřel o břevno a nebezpečně poskakoval před brankovou čárou.

Na počátku třetí dvacetiminutovky si České Budějovice vytvořily tlak. Krošelj byl natlačen do brány, celou situaci tak zkoumali rozhodčí na videu. Po překontrolování bylo zjištěno, že puk skutečně přešel brankovou čáru a Lukáš Vopelka se stal vyrovnávacím střelcem. Následně došlo ke střídání gólmanů na boleslavské straně. Gašpera Krošelje nahradil Filip Novotný. O chvíli později mohli Jihočeši navýšit, když za katr usedl David Štich.

Jenže radostný moment se udál na opačné straně. Tomáš Fořt po vyhraném buly ve středním pásmě projel až k Hrachovinovi a bekhendem zvednutým pod víko ho oklamal. Ve 47. minutu ujel do protiakce Tomáš Šmerha a v zakončení byl faulován. Při nařízeném trestném střílení mířil mezi betony, avšak proti budějovickému gólmany neuspěl. Středočeši v závěru čelili budějovické hře bez gólmana. Nápor domácí hráči ustáli, a uhájili tak hubený náskok 2:1. Po čtyřech porážkách tak Mladá Boleslav slaví tříbodovou výhru.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák: My jsme do zápasu chtěli vstoupit dobře, hlavně do obrany, abychom nikde nepropadali, abychom se snažili pohlídat silnou dvojici Gulaš-Pech. Myslím si, že se nám to dařilo, a důležité bylo, že se nám dařilo udržet stav 0:0. Pár šancí jsme v první třetině měli, bohužel jsme gól nedali. Ve druhé třetině jsme si konečně pomohli přesilovkou a hodně nám to pomohlo. Soupeř potom šťastně vyrovnal, ale myslím si, že druhý gól strašně nakopl náš tým, kdy jsme konečně dali gól i v oslabení. Obrovská gratulace do kabiny, protože kluci to odmakali v pár lidech, odbojovali a mladí ukázali, že mají to srdíčko a že do týmu zapadli velmi dobře. Tým si sáhnul na dno a byl odměněn třemi body. Jsme moc rádi, že jsme utkání zvládli.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.