BK MLADA BOLESLAV
22. 12. 2022 | Vojtěch Drbohlav

Z Pardubic vezou Bruslaři bod. Dramatický zápas rozhodly až nájezdy

30., čtvrtek 22. 12. 2022
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e – Oslabená Mladá Boleslav se vydala v rámci posledního předvánočního utkání na led prvních Pardubic. Zde hrála prakticky celé utkání na skóre vyrovnaně a držela remízový stav 1:1, a to až do samostatných nájezdů. Pardubice měly sice střelecky navrch (35:16), Boleslavští však dobře bránili. V prodloužení měli několik šancí a mohli rozhodnout, to se však nepodařilo. V samostatných nájezdech pak byli šťastnější domácí. Oba týmy si tak body rozdělili, Boleslavským připadl jeden.
Pardubice: Frodl – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko – Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Cienciala, Sedlák, Hyka – Říčka, Poulíček (C), Paulovič – Kaplan, A. Musil, Vondráček
Ml. Boleslav: Krošelj – Jánošík (A), Jeřábek, Štich, Bernad, Lintuniemi, Křepelka, Pláněk (A) – Šmerha, Lantoši, Stránský (C) – Kotala, Fořt, Eberle – Hradec, Bičevskis, Beránek – Simon, Půček, Kantner
Branky a nahrávky: 4. Dvořák (Sedlák, Cienciala), rozhodující nájezd Hyka – 8. Eberle (Lintuniemi). Rozhodčí: Cabák, Hribik – Lederer, Kis. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 8 979. Střely na branku: 35:15. Zblokované střely: 16:15. Hity: 6:4. Vhazování: 47:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1 – 2:1.

Komentář

Do vedení šli již ve čtvrté minutě domácí hokejisté. Ti nejprve uzamkli Bruslaře v jejich pásmu a z kruhů namířil puk přesně za Krošeljova záda Tomáš Dvořák. Vzápětí byli Středočeši blízko vyrovnání. Tomáš Fořt vystřelil z mezikruží, brankář zbrzdil puk betonem a na následnou dorážku už byl mladoboleslavský útočník krátký, puk mu ujel. Pokračovalo se tak za stavu 1:0.

Boleslavští kontrovali skóre utkání v sedmé minutě, kdy Dynamo opomenulo Jana Eberleho, jenž dostal parádní přihrávku od Alexe Lintuniemiho, ujížděl sám na brankáře a Dominika Frodla prostřelil do horní části branky kolem levého ramene. Bylo to tak 1:1. Zbytek první třetiny nenabídl výraznější gólové šance, a tak se nerozhodné skóre přeneslo do druhé dvacetiminutovky.

Druhá třetina již byla o něco vyrovnanější, přesto byli i nadále aktivnější domácí, kteří častěji stříleli. Vyšší šance na změnu skóre nastala krátce po polovině utkání, kdy hráli Pardubičtí přesilovou hru. Bruslaři se však velmi dobře bránili a oslabení proti silnému soupeři zvládli. Více větších šancí na gól se neudálo, a tak bylo po dvou třetinách skóre 1:1.

Do třetího dějství vstoupili domácí zostra a hned v první minutě hostům v čele s Gašperem Krošeljem výrazně zatopili. I v dalším průběhu této třetiny měli Východočeši více ze hry a Středočeši se museli zejména bránit.

Několik málo minut před koncem základní hrací doby se po zákroku domácích zranil obránce David Bernad, který záhy po zákroku opustil hrací plochu a zamířil přímo na ošetřovnu. Východočeši následně pokračovali ve svém tlaku, Bruslaře však několikrát podržel svými skvělými zákroky Gašper Krošelj.

Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, následovalo tedy pětiminutové prodloužení. Obrovskou šanci na rozuzlení této dramatické zápletky měl ve druhé minutě prodloužení Jan Eberle, jenž ujížděl sám na Dominika Frodla. Ten však jeho zakončení vychytal. V posledních minutách prodloužení si ještě Pardubice po Krošeljově faulu zahrály přesilovku, v níž měly obrovský tlak, Bruslaři se však nadále srdnatě bránili a měli také štěstí, když jeden z útočících hráčů při střele zlomil hokejku.

Utkání tedy pokračovalo samostatnými nájezdy bez kapitána Stránského, který odpykával Krošeljův trest a přihlížel penaltovému rozstřelu jen z trestné lavice. V samostatných nájezdech se z Bruslařů nikdo neprosadil, na straně Pardubic Gašpera Krošelje naopak dvakrát překonali jeho dva bývalí spoluhráči - nejprve Tomáš Hyka a následně David Cienciala. Pardubičtí tak zvítězili po nájezdech, Bruslařům za remízu po základní hrací době připadl bod.

Ohlasy trenérů

Richard Král: Boleslav dobře hrála dozadu, předvedla obětavost a obrovské nasazení. Celý zápas jsme dobývali, stál nás spoustu sil. Chyběla nám průbojnost, až ve třetí třetině jsme si dokázali vytvořit šance. Někteří kluci se vrátili z repre, Sedlák dlouho cestoval, tak nám trochu chyběly síly. Převaha byla spíše optická, vyložené gólové akce jsme si nevypracovali. Dva body a vítězství se počítá. Užijeme si svátky a pojedeme dál.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.