BK MLADA BOLESLAV
30. 12. 2022 | Adéla Kvapilová, Redakce

Poslední zápas roku Bruslaři nezvládli, prohráli o gól

33., pátek 30. 12. 2022
Ml. Boleslav - Kladno MBL - KLA
M l. B o l. – Střelecké trápení pokračuje. Poslední zápas kalendářního roku se v Mladé Boleslavi nesl v duchu středočeského derby. Ve 33. kole Tipsport extraligy totiž Bruslařský klub přivítal v domácí ŠKOENERGO aréně Kladno. To je sice v extraligové tabulce poslední, přesto dokázalo trápící se Bruslaře zaskočit a porazit je 2:1. Mladá Boleslav tak prohrála počtvrté v řadě.
Ml. Boleslav: Krošelj – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Jeřábek, Lintuniemi, Křepelka, Štich – Lunter, Lantoši, Šťastný – Kantner, Najman (A), Kousal – Eberle, Fořt, Stránský (C) – Simon, Bičevskis, Beránek
Kladno: Brízgala – Kehar, Dotchin (A), Sotnieks, Voráček, Slováček, Babka, Voráček – Kubík, Plekanec (C), Jágr – Bláha, Indrák, Pytlík – Procházka, Filip, Brodecki – Michnáč, Zikmund (A), Melka
Branky a nahrávky: 38. Najman (Stránský) – 21. Dotchin (Kubík, Plekanec), 41. Sotnieks (Melka, Voráček). Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 824. Střely na branku: 36:27. Zblokované střely: 24:14. Hity: 11:4. Vhazování: 24:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Fotogalerie

Komentář

Zápas už od úvodu měl rychlý spád. Domácí začali velmi aktivně a nebezpečně kombinovali kolem Brízgalovy klece. Část stadionu pomalu zvedala ruce, když pokus Davida Šťastného rozvlnil boční síť. Na opačné straně se ocitl v obrovské šanci Antonín Melka, který se u brankoviště pokoušel zkrotit neposedný puk a procpat ho přes Krošeljovy betony. V osmé minutě usedl na trestnou lavici Róbert Lantoši. Přestože Kladno strávilo velkou část přesilové hry v útočném pásmu, nedokázalo vymyslet akci, která by boleslavského gólmana překvapila.

Posléze fauloval Martin Procházka, Bruslařský klub ale také výhodu nevyužil. Přibrzdil ho hlavně přechod přes útočnou modrou, kterou měli hostující hráči dobře pokrytou. V závěru úvodní pasáže si Kladno zahrálo ještě jednu početní převahu. Během ní měl největší možnost ke skórování Mário Lunter, který ujel do protiútoku. Ještě se mu před bránou nabízel Ondřej Najman, ašvak boleslavský útočník se rozhodl zakončit sám, Brízgala zneškodnil pokus v náruči.

Na gólovou trefu se na počátku prostřední třetiny dlouho nečekalo. Hosté ještě dohrávali přesilovou hru z předchozí části a nedisciplinovanost Mladé Boleslavi trestali. Od modré čáry se napřáhl Jake Dotchin, jeho dělovku ještě před Krošeljem smolně do vlastní brány tečoval Tomáš Fořt. Vedení Kladna bylo vzápětí ohroženo, když po pokusu Lantošiho zacinkala za Brízgalou tyč.

Následné minuty nabídly dynamický hokej, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Nicméně žádný z celků se nedokázal dostat do vyložené šance. Ta přišla až v průběhu dalšího Procházkova trestu ve 38. minutě. Domácí hráči v jejím závěru způsobili závar před kladenskou bránou, Ondřej Najman od pravé tyče přizvedl kotouč, na něj si ještě Brízgala sáhl a přehodil za svá záda.

Stejně jako na počátku prostřední dvacetiminutovky, tak i v úvodu třetí periody Kladenští udeřili. V čase 40:54 vyslal od modré čáry ránu Kristaps Sotnieks a poslal svůj tým do vedení 2:1. Bruslařský klub následně zahájil stíhací jízdu, jenže nedokázal zaskočit hostující obranu ani pozorného Brízgalu.

Mladé Boleslavi nepomohla ani početní výhodu před polovinou závěrečné třetiny. Následně okusil hru s hráčem navíc i druhý středočeský celek, ale také ji nezužitkoval. Pravděpodobnost vyrovnání Mladé Boleslavi se s ubývajícími minutami snižovala. Rytíři si navíc střihli další výhodu, během které slibně pálil z pravé strany Jaromír Jágr, avšak rozvlnil pouze boční síť. Dvě minuty před sirénou ujížděl sám ke Krošeljovi Tomáš Plekanec, v gólové situaci ale trefil pouze tyč. Mladá Boleslav následně odvolala gólmana, jenže risk jí nepomohl. S Kladnem prohrála 1:2, a zaznamenala tak čtvrtou porážku v řadě.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák: Pro nás je to hořký kalich. V první třetině jsme měli tlak do brány a měli jsme dobrý pohyb, ale bohužel jsme z něj nevytěžili branky. Ve druhé části jsme inkasovali v oslabení, ale věřili jsme, že dobrým pohybem a tlačením se do brány vyrovnáme. Naštěstí vyrovnání ještě v této části přišlo. Pak nám zase nevyšel vstup do třetiny, pustili jsme soupeře do pásma a ze střely jsme dostali gól. Na ten už jsme, i přes pár šancí, nedokázali zareagovat. Ve třetí třetině nám chybělo větší nasazení, měli jsme za vítězství více bojovat. Nedá se nic dělat, musíme pracovat dál. Věříme, že sérii zastavíme a od nového roku se pro nás situace zlepší.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.