BK MLADA BOLESLAV
6. 1. 2023 | Tomáš Taybner

Bruslaři smetli Kometu, dva góly dali Pláněk a Šťastný, trefil se i nováček

35., pátek 6. 1. 2023
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. — V rámci 35. kola Tipsport extraligy přivítali Bruslaři Kometu, která se v posledním kole od boleslavského týmu bodově odpoutala. Kdo by čekal taktickou bitvu pevných obran, ten by se průběhu utkání hodně divil. Do vedení šlo Brno, ale domácí třemi rychlými góly otočili stav utkání a dostali se dokonce do vedení 5:3, které ve třetí třetím dějství ještě narostlo na konečných 7:3. Středočeši se tak díky souhře dalších výsledků posunuli v tabulce o dvě příčky výš a na další posun mohou dosáhnout v neděli, kdy nastoupí v Litvínově.
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – Stránský (C), Fořt, Šťastný – Kantner, Najman (A), Klíma – Beránek, Závora, Dvořáček
Kometa Brno: Čiliak – Ščotka, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Gulaši (A), Ďaloga – Flek, Holík, Koblížek – Raška, Zbořil, Pospíšil – Zaťovič (C), Strömberg, Kratochvíl – Dufek, Malý, Kollár
Branky a nahrávky: 11. Najman (Lintuniemi, Lantoši), 12. Fořt (Pýcha, Šťastný), 14. Přibyl (Pláněk, Söderlund), 26. Pláněk (Jánošík, Beránek), 33. Šťastný (Bernad), 46. Pláněk (Najman), 55. Šťastný (Fořt) – 6. Raška (Kučeřík, Pospíšil), 19. Flek (Gulaši), 37. Zbořil (Holík). Rozhodčí: Mrkva, Úlehla – Svoboda, Hynek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 522. Střely na branku: 30:36. Zblokované střely: 13:22. Hity: 12:7. Vhazování: 26:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 7:3.

Fotogalerie

Komentář

Bruslaři na startu utkání působili svěžejším dojmem než Brno, ale hned po 3 minutách se provinili proti pravidlům a museli bránit přesilovku Komety. První větší šance však patřila domácím, Dvořáček při oslabení ve středním pásmu vybojoval touš a ujel do brejku, bekhendovým blafákem však Čiliaka nepřekonal. Na druhé straně pak přišla okamžitá odpověď, když po přihrávce Kučeříka vypálil Adam Raška a jeho střela po odrazu od Šticha zaplavala k pravé tyčce. V 8. minutě dostal Kratochvíl kotouč na útočnou modrou a ujel Pýchovi, ten ho však donutil zakončit bekhendem a Novotný měl tak lehčí práci. Poté Bruslaři přidali a zavřeli Kometu v jejím pásmu, z čehož následně vyplynul faul Hollanda. Bruslaři se usadili v pásmu a hned první střela Lintuniemiho změnila směr o hůl Ondřeje Najmana a skončila v síti. Uběhlo 27 sekund a Boleslavští vedli. Pýcha na levém kruhu nechal odklouzat bránícího hráče Komety a poté prudkou přihrávkou vybídl ke skórování Tomáše Fořta. Za další dvě minuty vypálil z modré čáry Pláněk a do kotouče sáhl debutant Daniel Přibyl - 3:1. Hosté mohli opět snížit při přesilovce, jenže si nepřipravili žádnou větší šanci. Přesto se skóre měnilo, to když v čase 18:16 ujel Jakub Flek, který svůj nájezd zakončil prudkou ranou pod břevno, čímž uzavřel skóre první periody.

Ve 24. minutě ujížděl po levé straně Dufek, jenže byl dobře dostoupen Pláňkem, svoji střelou trefil jen Novotného a navíc se poté nechal vyloučit. Po skončení početní převahy vyslal Přibyl do úniku Dvořáčka, ale ten ani napodruhé Čiliaka nepřelstil. Bruslaři ale přesto navýšili své vedení, tentokrát to zařídila svižná rána Martina Pláňka z levé strany. Hosté poté zatlačili Bruslaře před brankou Novotného, jejich snažení umocnila i početní převaha, přesto se skóre opět měnilo na straně domácího týmu. Bernad na modré čáře otevřel oči a prudkým pasem našel u levé tyčky najíždějícího Davida Šťastného, k zakončení byl však připraven také Söderlund. Také Kometa přidala a během další přesilové hry korigoval skóre Adam Zbořil, jenž od modré čáry vymetl pavučiny v domácí svatyni a hosté tak odcházeli do kabin jen s dvoubrankovým mankem.

Na startu třetí dvacetiminutovky byli hosté aktivnější a do dobré šance se dostal Kollár, jenž obdržel zpoza branky pas od Malého. Slovenský forvard z ideální pozice netrefil puk podle představ a Kometu to o minutku později muselo mrzet ještě o něco víc. Druhý gól v zápase totiž zaznamenal obránce Martin Pláněk, který z pravé strany propálil všechno, co mu stálo v cestě. Tento moment hosty z moravské metropole opařil. Další změna skóre přišla v 55. minutě, když rychlou akci Bruslařů zakončoval Fořt. Kotouč po zákroku Čiliaka zůstal ležet na brankovišti a David Šťastný jej doklepl do sítě. Po rychlé kombinaci útočníků první formace zela prázdná klec před Přibylem, ale ten trefil připravenou hůl Čiliaka.

Ohlasy trenérů

Petr Haken: Obrovská chuť, nadšení, poctivost, zodpovědnost a hlavně pohyb. Ten nás zdobil po celou dobu utkání. Myslím si, že hráči si zasloužili vyhrát.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.