BK MLADA BOLESLAV
13. 1. 2023 | Tomáš Taybner

Vyrovnané utkání s Hradcem dospělo do prodloužení, kde rozhodl Tim Söderlund

37., pátek 13. 1. 2023
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. — V rámci 37. Kola Tipsport extraligy přijel do Mladé Boleslavi hradecký Mountfield. Stejně jako v obou předešlých zápasech diváci v první periodě čekali na gól marně. Ve druhé části nejprve otevřel skóre Lalancette, do minuty však vyrovnal Lintuniemi a do třetí třetiny se šlo za stavu 1:1. Východočechům se znovu povedlo odskočit, ale vyrovnání zařídil Fořt a šlo se do prodloužení. V nastaveném čase poté rozhodl Söderlund, jenž vstřelil svůj první gól v boleslavském dresu. Další bude moci přidat v nedělí, kdy Bruslaři vycestují do Plzně.
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – Stránský (C), Fořt, Šťastný – Lunter, Najman (A), Klíma – Beránek, Závora, Dvořáček
Hr. Králové: Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Klíma, Pilař – Perret, Lalancette, Jergl – Novák, Štohanzl, Doležal
Branky a nahrávky: 34. Lintuniemi (Najman), 53. Fořt (Lantoši, Lintuniemi), 65. Söderlund (Lantoši, Pýcha) – 33. Perret (Jergl), 47. Blain (McCormack, Cingel). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Svoboda, Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 457. Střely na branku: 27:23. Zblokované střely: 13:13. Hity: 3:6. Vhazování: 23:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2 – 3:2.

Fotogalerie

Komentář

V úvodu zápasu měl větší množství práce domácí gólman Novotný, Kiviaho si na první zákrok musel počkat o něco déle. V 6. Minutě při rozehrávce zbytečně riskoval McCormack a Najman se dostal ke střele z levého kruhu, k dorážce se následně tlačil boleslavský Klíma, ale ve vysoké rychlosti se mu nepodařilo zasáhnout letící kotouč. V 11. minutě se na levém kruhu uvolnil Lev, ale Novotný jeho středu zvládl udržet ve své výstroji.Na druhé straně tečoval Najmanovo nahození před brankou stojící Lunter, také Kiviaho si však poradil. Šanci si následně vytvořil Perret, jenž obral o puk Šťastného. Svoji bekhendovou střelu ze slotu však Francouz poslal příliš vysoko. Čtyři minuty před koncem prvního dějství Přibyl udržel v rohu puk před dvojicí hradeckých hráčů a naservíroval puk Lantošimu, jeho střelu finský brankář vytěsnil betonem. Stejně jako při všech letošních soubojích Bruslařů s Mountfieldem skončila první třetina za bezbrankového stavu 0:0.

Druhá perioda se svém začátku poměrně často kouskovala, po čtyřech minutách přišlo i první vyloučení v zápase. Královehradečtí hráči si však kromě Jerglova pokusu ze slotu nevytvořili žádnou větší šanci, takže Bruslaři první oslabení přečkali bez úhony. Ačkoliv byli domácí hráči směrem do útoku nebezpečnější, do vedení šel Hradec. Rychlý protiútok zakončil střelou Jergl, puk dorazil do branky Jordann Perret. Odpověď přišla o necelou minutku později. V čase 33:11 předvedl Alex Lintuniemi na levém kruhu stahovačku, po které zamířil přesně do pravého horního rohu hradecké branky – 1:1. Po nevyužité přesilovce měli Boleslavští ještě jednu dobrou příležitost, když Šťastný přihrávkou hledal Fořta, jenž si najížděl k pravé tyči.

Během prvních 60 sekund třetí části Bruslaři vyprodukovali hned tři střelecké pokusy, dvakrát pálil Söderlund a z levé strany příklepem zahrozil Jánošík. Na druhé straně ostřelovali Novotného především obránci Pavlík, McCormack či Jank. Snažení Mountfieldu vyústilo v nedovolený zákrok Přibyla, který ve 47. minutě odešel na trestnou lavici za sekání. Hradečtí hráči uspěli na buly a od modré přesně mířil Jérémie Blain – 1:2. Blízko k vyrovnání měl Lantoši a poté i Dvořáček, ale Bruslaři si museli počkat až do přesilovky. Po bekhendové žabičce Lantošiho vystřelil z levého kruhu Tomáš Fořt, který dokázal procedit puk skrz výstroj přesouvajícího se Kiviaha. Zejména první útočná letka Bruslařů nadále tvořila šanci za šancí, ale další branka už nepadla.

V nastaveném čase měl největší šanci Pýcha, jehož na útočné modré našel skvělým pasem Lantoši. Bek Bruslařů však neuspěl se svým zakončením na vyrážečku Kiviaha. Napodruhé už to domácímu týmu vyšlo, když Lantoši vybojoval puk a k bekhendovému blafáku se dostal Tim Söderlund, jenž rozhodl o majiteli bonusového bodu za výhru po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous: Byly tam dobré věci i horší, na těch budeme muset zapracovat. Nabízeli jsme soupeři zbytečně šance, ale na tom se dá pracovat a my se na to určitě zaměříme. Musím říci, že tým je velmi dobře fyzicky připraven a na tom se dá stavět. My v tomto stylu chceme pokračovat. Pro kluky je to určitě psychická vzpruha a impulz do dalších zápasů, protože se teď příliš nedařilo. V situaci, ve které se nacházíme, je pro nás každý bod důležitý.

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.