BK MLADA BOLESLAV
20. 1. 2023 | Lukáš Chuchválek

Střetnutí s Třincem rozhodla v závěru jediná branka Tima Söderlunda

39., pátek 20. 1. 2023
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Dva dny po náročném zápase s Vítkovicemi čekalo na Bruslaře další těžké zápolení. Na 39. kolo totiž přivítali ambiciózní Třinec, jenž zaujímá třetí příčku v tabulce. Drtivou většinu utkání se hrálo za vyrovnaného stavu a Boleslav začala s větší aktivitou, jenže soupeře velice podržel brankář Kacetl. Až teprve v samém závěru přišlo rozhodnutí, které pro Boleslav vystřelil Tim Söderlund, kterému se tento zápas nesmírně povedl a právem byl označen za hráče zápasu.
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Bernad, Štich – Söderlund, Roman, Lantoši – Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – Šmerha, Najman (A), Klíma – Lunter, Závora, Dvořáček
Třinec: Kacetl – Havránek, Marinčin, Čukste, Jeřábek, Doudera, Roth – Chmielewski, Roman, Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Svačina, Hrehorčák, Kurovský – Dravecký (A), Haas, Hrňa
Branky a nahrávky: 59. Söderlund (Lantoši, Pláněk). Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 362. Střely na branku: 21:30. Zblokované střely: 17:14. Hity: 7:4. Vhazování: 19:36. Průběh utkání: 1:0.

Fotogalerie

Komentář

Hned na úvod připravil Lantoši skvělou šanci pro rozjetého Tima Söderlunda, jehož klepnutí u pravé tyče šlo za téměř prázdnou bránu. Poté z dálky Kelly Klíma též minul a ještě jednou Lantoši tentokrát nenahrával, nýbrž se snažil trefit semafor, ale Ondřej Kacetl jeho úmysl přečetl. Následoval ještě Dvořáčkův dalekonosný nástřel, který gólman vyrazil, a pak šli hosté do protiútoku a Chmielewski bekhendem prověřil Filipa Novotného. Následovala Douderova střela z dálky a na vyražený puk poté nikdo z Ocelářů nedosáhl. Podobných svižných útočných akcí na obě strany bylo k vidění ještě hodně. Ale více navrch měla přece Boleslav. To platilo i pro obě přesilové hry. To nezamířil přesně Jan Stránský, a pak na druhé straně ani snaživý Aron Chmielewski. Do kabin se tak odcházelo bezbrankově.

Stejně jako na začátku prvního dějství i ve druhém Bruslaři předváděli dobrý pohyb a častěji se drželi na kotouči. První vážnější situaci měl ale na svědomí Kurovský, jenž z pravého kruhu trefil bližší tyč. Také domácí zazvonili na brankovou konstrukci, když Lantoši při přesilovce Bruslařů z levé strany trefil spojnici. Ve 29. minutě Söderlund obkroužil třineckou klec a vypálil na bližší tyč, díky pozornému Kacetlovi se skóre neměnilo. O pár minut později ujížděl hostující obraně Klíma, ale Čukste se s ním stihl vrátit a odzbrojil ho. Ke slovu se poté hlásili také hosté, po krátkém tlaku pálil z pravého kruhu Jakub Jeřábek, ten ale těsně minul bližší tyč. Parádní žabičku předvedl na druhé straně Ondřej Roman, který vyslal do šance Söderlunda. Z následného tlaku Bruslaři vytěžili přesilovku, při té opět zvonila tyč za Kacetlem a znovu po střele Lantošiho. Ani atraktivní druhá třetina však branku nepřinesla.

Na startu třetí dvacetiminutovky dostal Daňo od Hudáčka lahůdkový pas před brankoviště, který stačilo jen usměrnit za záda Novotného. Slovenská kombinace ale nepřinesla potřebné ovoce, protože Daňo branku minul. Oba celky poté měly k dispozici početní výhodu, ale ani jedna z nich nebyla využita. Potom se hra uklidnila, protože čas rychle plynul a nikdo nechtěl udělat rozhodující chybu. Nakonec ji udělali hosté, kteří nechali ve středním pásmu rozjet Tima Söderlunda. Švédský šikula se vyhnul obráncům a z levého kruhu zakončil přímo do pravé šibenice. Oceláři už na odpověď neměli dostatek času, a tak se tato trefa ukázala jako vítězná.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka: Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas až do konce. Měli jsme štěstí, že jsme na konci dali gól. Celý zápas nás držel gólman, hráli jsme dobře zezadu. Hráli jsme zodpovědný hokej, který teď musíme hrát. Jsme rádi za tři body.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.