BK MLADA BOLESLAV
24. 1. 2023 | Tomáš Taybner

Bruslaři poprvé v sezoně předčili Olomouc, Novotný udržel čisté konto

41., úterý 24. 1. 2023
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. – V rámci 41. kola Tipsport extraligy přivítali Bruslaři olomouckou Moru. Všechny tři předchozí zápasy prohráli a ve všech také jako první inkasovali. To se pro tentokrát změnilo, když v 10. minutě otevřel skóre Ondřej Roman. Jeho branka určovala stav až do 41. minuty, poté přišly hned tři trefy z domácích hokejek. Za záda Filipa Novotného neprošla ani jedna z 28 olomouckých střel a domácí gólman tak oslavil čtvrté čisté konto sezony.
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Bernad, Štich – Söderlund, Roman, Lantoši – Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – Beránek, Najman (A), Klíma – Lunter, Závora, Dvořáček
Olomouc: Konrád – Ondrušek (C), Dujsík, Mareš, Škůrek, Řezníček, Švrček, Rutar – Káňa (A), Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, Olesz – Plášek, Knotek (A), Bambula – Kusko, Anděl, Navrátil
Branky a nahrávky: 10. Roman (Lantoši, Pýcha), 42. Najman (Beránek), 50. Klíma (Bičevskis), 53. Lunter (Dvořáček). Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 458. Střely na branku: 24:28. Zblokované střely: 11:17. Hity: 7:8. Vhazování: 17:31. Průběh utkání: 4:0.

Fotogalerie

Komentář

Bruslaři od úvodu sršeli energií, drželi se v útočném pásmu a připsali si několik střeleckých pokusů. Dobrou příležitost měl Lunter, který se dostal k odraženému kotouči a od pravé tyčky cpal puk na branku, Konrád předvedl úspěšný zákrok. Olomouc se k ohrožení Novotného dostala v 7. minutě, kdy Řezníčkovu zablkovanou střelu před brankou dorážel Anděl, skóre ale nezměnil. To na druhé straně se však měnilo. Při přesilovce z mezikruží vypálil Ondřej Roman a kotouč od brusle bránícího Škůrka odrazil za Konrádova záda. Aktivnější Bruslaři diktovali tempo i po zbytek prvního dějství, Olomouc se výrazněji ukázala jen na sklonku 17. minuty, kdy zničehonic ujel Orsava. Jeho únik ale skončil zákrokem Novotného.

Ve druhém dějství mohl navýšit Klíma, jenž od Najmana dostal puk před odkrytou klec. Olomocký bek Řezníček mu ale stihl přizvednout hůl. Mladoboleslavský útočník poté ve 28. minutě nastřelil pravou tyč olomoucké branky. Bruslaři se následně ubránili čtyřminutové početní převaze Kohoutů, kterou zavinila Söderlundova vysoká hůl. V oslabení se hned vzápetí ocitli i hosté. Konrád neudržel střelu Lantošiho z levého kruhu a touš zůstal ležet na brankovišti. K dorážce se natahoval Najman, Škůrek s Ondruškem ho však dokázali odtlačit. Urputná druhá perioda tak nepřinesla ani jednu branku.

Domácí hráči se ve třetí periodě dlouho nerozkoukávali a 96 sekund po jejím začátku odskočili do dvoubrankového vedení. Beránek u modré čáry vystihl nepřesnou rozehrávku Řezníčka, vjel s pukem do pásma a vyslal na zteč Ondřeje Najmana, jenž procedil puk skrz Konrádovy betony - 2:0. Ve 49. minutě Švrček krosovou přihrávkou nabil Káňovi, střelec Kohoutů svoji pověst nepotvrdil, čemuž napomohl i rychlý přesun Novotného. Skóre se ale měnilo na druhé straně, když Kelly Klíma udržel puk proti trojici hostujících hráčů a o chvíli později se po zpětné přihrávce Bičevskise dostal na levém kruhu ke střele, která prošla podél bližší tyčky. V 53. minutě našel Dvořáček najíždějícího Mário Luntera a ten si s únikem poradil bravurně, když Konráda chladnokrevně propálil ranou na vyrážečku 4:0.



Ohlasy trenérů

Václav Pletka: Z naší strany dobrý zápas. Podržel nás brankář, který chytal parádně. Konečně jsme využili přesilovku, kterou jsme si pomohli a dostali se tak do vedení. Zlomový moment byla ubráněná čtyřminutová přesilovka Olomouce. Hosté poté chtěli dát gól, otevřeli to a my jsme toho využili. Výborný výkon od celého týmu a pro nás skvělé tři body.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.