BK MLADA BOLESLAV
19. 2. 2023 | Lukáš Zrotal, Jitka Čechová, Lukáš Zrotal, foto: Vít Godla

Boleslavští počtvrté v sezoně porazili Kometu a konečně berou tři body

48., neděle 19. 2. 2023
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o – Nepochybně v obavách ale stále velmi odhodlaní za každou cenu všechno to negativní konečně zlomit odjížděli Bruslaři k zápasu 48. kola na led brněnské Komety. Jelikož v nejlepším rozpoložení aktuálně nejsou ani domácí, působila první třetina velmi opatrným dojmem a gól nepřinesla. Krátce po polovině utkání pak vystřelil Bruslařům vedení Sebastián Malát, jenž se pro tento duel posunul do první formace. Kometa záhy vyrovnala. Do třetí třetiny se tak šlo za vyrovnaného stavu 1:1. Třetí dějství pak patřilo Středočechům, o konečné vítězství 4:1 se v něm zasloužili Adam Jánošík a David Šťastný, do prázdné branky pečetil kapitán Stránský.
Kometa Brno: Furch – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Ondráček, Holík, Horký – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Strömberg, Koblížek
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), Štich, Bernad – Malát, Roman, Lantoši – Söderlund, Fořt, Stránský (C) – Šmerha, Najman (A), Šťastný – Lunter, Bičevskis, Závora – Přibyl
Branky a nahrávky: 35. Holík (Zbořil, Kundrátek) – 34. Malát (Jánošík, Lantoši), 45. Jánošík (Roman, Pláněk), 53. Šťastný (Fořt), 60. Stránský (Fořt). Rozhodčí: Jeřábek, Cabák – Rampír, Axman. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 169. Střely na branku: 21:23. Zblokované střely: 13:23. Hity: 2:2. Vhazování: 23:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Komentář

Už v první minutě zápasu se ke střele dostal Kundrátek, jeho pokus od modré čáry ale skončil nad brankou. Celkově byla Kometa v úvodu zápasu aktivnější, herní převahu ale v gól nepřetavila. V šesté minutě zahrozil na druhé straně hřiště Bičevskis, z dobré pozice však Furchovu branku netrefil. Šance měli i domácí, když Ondráček tečoval střelu Horkého. Novotný puk do lapačky nezachytil, puk však nemířil mezi tři tyče. Do další slibné šance vyslal Vincour Strömberga, finský střelec ovšem první gól zápasu též nevstřelil. To se nepovedlo ani Holíkovi, který se po pasu od Kučeříka ocitl sám před brankou, z blízkosti Novotného přestřelil. A to nebylo z brněnských šancí vše. Na modré čáře chyboval Lintuniemi a do protiútoku se dostali Pospíšil s Flekem, boleslavský gólman ukázal svůj um a vytasil skvělý zákrok betonem. Po první dvacetiminutovce tak skóre zůstalo bezbrankové.

Dobrý zákrok ukázal i domácí brankář. Lantoši se pokoušel od modré prostřelit skrumáž před brankou, Furch si ale letící kotouč našel vyrážečkou. Krátce na to dostala Kometa šanci na reparát v přečíslení, ale ani tentokrát to nevyšlo. Na Novotného se řítili Zbořil se Zaťovičem, první jmenovaný se střelou z kruhu neprosadil. Gólová siréna se poprvé rozezněla až ve 34. minutě. Boleslavským se povedlo přečíslení třem proti dvěma, když se puk přes Lantošiho a Jánošíka dostal až k Sebastiánu Malátovi, který úspěšně zakončil. Záhy na to však Kometa dostala k dispozici přesilovku a skóre dotáhla. Petr Holík to vzal na sebe a ze své oblíbené pozice na pravém kruhu mířil přesně. Oba mančafty si do konce periody ještě zahrály početní výhodu, další góly už ale nepadaly.

V úvodu třetího dějství měla více ze hry Boleslav. Blízko gólu byl Fořt, který šikovně tečoval nahození Bernada, puk ale branku minul. Gólu se ale hráči v zeleném nakonec dočkali. Roman vymyslel dobrou přihrávku na Adama Jánošíka, který svůj útočný výpad proměnil v gól. Kometa nic nevzdávala a prahla po vyrovnání. Tomu velmi blízko Martin Zaťovič, dobrou přihrávku od Koblížka ale nasměroval jen do výstroje brankáře Novotného. Poté se potvrdilo otřepané klišé „nedáš-dostaneš“. Fořt našel ve volném prostoru Davida Šťastného a ten se nadvakrát prosadil. V závěru se Kometa pokoušela o vyrovnání, hosté ale dobře bránili a zdramatizování zápasu nepřipustili. V poslední minutě ještě vítězství hostů potvrdil gólem do prázdné branky Jan Stránský.

Ohlasy trenérů

Patrik Martinec: Výborní byli fanoušci, ti byli skvělí. Náš výkon neměl parametry. Vůbec. Boleslavi jsme nestačili, že to bylo po dvou třetinách 1:1 - to bylo jen díky Furchovi a štěstí. Jinak jsme podle mě byli celou dobu horší a zaslouženě jsme prohráli.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.