BK MLADA BOLESLAV
9. 3. 2023 | Tomáš Taybner

Bičevskisův gól nestačil, Kometa do Mladé Boleslavi přiveze dva mečboly

PK2, čtvrtek 9. 3. 2023
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
M l. B o l. – Snahu o vyrovnání série Bruslařům zhatilo brzké vyloučení, kterého Kometa využila k tomu, aby se ujala vedení. To následně navýšil ex-bruslař Adam Zbořil a Brno vedlo o dvě branky. Ve druhé periodě ale dokázal snížit Bičevskis a Bruslaři cítili šanci. Jejich snažení ve zbytku druhé i třetí třetiny ale nepřineslo gólový účinek, ačkoliv v 60. minutě musel dvě tutovky likvidovat Furch. Hlavně díky jeho zákrokům si Kometa připsala druhé vítězství v sérii a to znamená, že v Mladé Boleslavi bude mít možnost postoupit do čtvrtfinále.
Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Gulaši (A) – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Zbořil, Strömberg, Šalé – Vincour, Zembol, Koblížek
Ml. Boleslav: Krošelj (Stuchlík) – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), R. Jeřábek, Bernad, Štich – Lunter, O. Roman, Lantoši – Söderlund, Fořt, Šťastný – Šmerha, Bičevskis, J. Stránský (C) – Dvořáček, D. Přibyl, Malát
Branky a nahrávky: 3. Kundrátek (Ščotka, Holík), 4. Zbořil (Ďaloga, Strömberg) – 33. Bičevskis (O. Roman, Lunter). Rozhodčí: Šír, Sýkora – Gerát, Hynek. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6734. Střely na branku: 30:43. Zblokované střely: 8:18. Hity: 5:5. Vhazování: 25:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Fotogalerie

Komentář

Středočeši se jakoby neponaučili z včerejšího utkání a už v úvodní minutě nabídli svému soupeři přesilovou hru. Ačkoliv to dlouho nevypadalo, Kometa nakonec uspěla. V čase 2:24 se ujala střela Tomáše Kundrátka z modré čáry, která Krošeljovi propadla mezi betonem a lapačkou. Už za 74 sekund dostali Bruslaři další tvrdý direkt, když Adam Zbořil úspěšně tečoval nahození Ďalogy do Krošeljova protipohybu, slovinský gólman byl bez šance. Opaření Mladoboleslavští se snažili do hry vrátit aktivitou v osobních soubojích, znovu ale narazili na hranici pravidel, kterou překročil Šťastný. Napodruhé se ale zelenobílým borcům podařilo odolat. Ve 13. minutě v zakončení selhal Šmerha, jenž tváří v tvář poloprázdné kleci trefil jen Furchův beton. Na druhé straně při přečíslení orazítkoval břevno boleslavské svatyně obránce Gulaši. A protože Bruslaři nevyužili nabídnutou početní převahu, odcházelo se do kabin za stavu 2:0 pro domácí.

Hned v úvodu prostřední periody tečoval Söderlund střelu Šťastného a Furch se musel pořádně protáhnout, aby skákající touš zastavil. Ve 24. minutě Krošelj lapačkou sebral gól Šalému, jenž pálil po nabídce od Holíka. Další útočné choutky domácích hráčů pak oddálilo vyloučení Zbořila, ale Kometa se s koncem oslabení znovu dostala ke slovu. Rychlou kombinaci modrobílých zakončoval Flek, jemuž se ale ve vyložené pozici nepodařilo trefit branku. Ve 31. minutě byl vyloučen Bičevskis, jehož trest Bruslaři přečkali a po jeho návratu dokonce skórovali. Roman totiž krásnou zpětnou přihrávkou zpoza brankové čáry připravil gólovou tečku pro Marise Bičevskise. Viditelně povzbuzení Středočeši tlačili, vyrovnání se ale ve druhé části nedočkali. Mimo jiné i proto, že byla ukončena s předstihem, protože rozhodčí Šír si podle svých slov netroufal dohrát 4 zbývající minuty bez svého zraněného kolegy Sýkory.

Zbytek druhého dějství se tak dohrál společně se třetí třetinou a Bruslaři pokračovali ve stejném duchu. Po výměně stran měli k dispozici přesilovku, zužitkovat ji ale nedokázali. Jejich souvislý tlak Kometa přerušila ve 47. minutě, kdy ve skvělé pozici střelou ani následnou dorážkou neuspěl Koblížek. Hra se tak v dalších minutách vyrovnala a čas rychle utíkal. V 54. minutě za katr usedl Hrbas a na trestné lavici zažil horké chvilky, vydržel tam ale celých 120 sekund. Nejblíže ke gólu byl při přesilovce Lintuniemi, jehož ránu zastavila Furchova maska. V samotném závěru se naprosto zbytečně nechal vyloučit Kučeřík. Při hře s odkrytými zády Lintuniemi vyslal do úniku Lantošiho, ten ale 28 sekund před koncem marně hledal prostor mezi Furchovými betony. V čase 51:59 pálil do poloprázdné klece Roman, ale domácí gólman znovu zázračně zasáhl, a tak bylo rozhodnuto. Kometa ovládla i druhý domácí zápas a do Mladé Boleslavi vyráží s cílem sérii rozhodnout.

Ohlasy trenérů

Patrik Martinec: Povedl se nám začátek, dali jsme dva góly a myslím, že jsme hráli pěkný hokej. Měli jsme tam i poté několik hezkých akcí, které jsme ale neproměnili. Ten zápas jsme pak mohli dohrávat s větším klidem. Boleslav poté samozřejmě přidala a po gólu na 1:2 byla lepší. Potom už to bylo o obětavosti kluků a zákrocích Dominika, který tam vytáhl tři fantastické zákroky. Jsme strašně rádi, že vedeme 2:0 a uvidíme, co se bude dít dál.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.