BK MLADA BOLESLAV
12. 3. 2023 | Redakce, Tomáš Taybner

Konec sezony. Kometa ovládla čtvrtý zápas předkola

PK4, neděle 12. 3. 2023
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. – Po vítězné sobotě čekal Bruslaře další zápas o všechno. Vstup se ale domácím nepovedl, když Kometa otevřela skóre již ve 3. minutě díky přesilovce, na 2:0 poté zvýšil Holík. Ve druhé třetině mohl snížit Söderlund, nestalo se a Brno zvýšilo na rozdíl tří branek. Před odchodem do kabin se ještě prosadil Ondráček. Ve třetím dějství udeřil Ďaloga, na své si přišli i domácí fandové, kterým těsně před koncem sezóny Lintuniemi připravil poslední gólovou radost. Bruslaři tak prohráli 1:5 a sezóna pro ně končí. Děkujeme všem fanouškům za podporu.
Ml. Boleslav: Krošelj (Stuchlík) – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), R. Jeřábek, Bernad, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – Lunter, Fořt, Šťastný – Malát, O. Najman (A), Šmerha – J. Stránský (C), Bičevskis, Kel. Klíma.
Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Zaťovič (C), Holík, Horký – Zbořil, Strömberg, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour, Zembol, Koblížek – Ondráček.
Branky a nahrávky: 52. Lintuniemi (Pláněk, Stránský) – 2. Strömberg (Kundrátek, Holík), 8. Holík (Horký, Ondráček), 31. Flek (Pospíšil, Kučeřík), 40. Ondráček (Zaťovič, Vincour), 50. Ďaloga. Rozhodčí: Šír, Sýkora – Svoboda, Zíka. Vyloučení: 6:4, navíc Štich (MBL) 5+OK za úder do oblasti hlavy nebo krku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3835. Střely na branku: 29:21. Zblokované střely: 15:8. Hity: 8:5. Vhazování: 32:28. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Fotogalerie

Komentář

Brno dominanci v přesilovkách potvrdilo hned v úvodu utkání. Ve 2. minutě se hákováním provinil David Šťastný, jenž tak oslabil svůj tým. Hosté po 30 vteřinách výhodu jednoho hráče zužitkovali a po dorážce Kima Strömberga, který se ocitl osamocen před Krošeljem, se ujali vedení.

Následně se dostala do šancí i Mladá Boleslav, avšak v cestě ji stál připravený Furch. Středočechům k jeho překonání nepomohla ani početní převaha. V 8. minutě Kometa s klidem prošla přes modrou čáru, puk se dostal na hokejku Petra Holíka, který střelou k pravé tyči navýšil stav hostů na 2:0. Před koncem úvodní třetiny se pokusil vyburcovat fanoušky i hráče David Štich, který se pustil s Lubošem Horkým do pěstního souboje. Oba pak vyfasovali trest za bitku.

Kometa vstoupila aktivně i do druhé periody. Ve slibné šanci se ocitl Luboš Horký, který těsně minul Krošeljovu klec, na opačné straně o chvíli později přestřelil David Šťastný. Vzápětí si hostující celek střihl další přesilovou hru, tu ale nezužitkoval. Po jejím konci nebezpečně od pravého kruhu pálil Tim Söderlund, po jeho dělovce už část stadionu jásala, avšak švédský útočník rozvlnil pouze boční síť.

Radost ve 31. minutě propukla na opačné straně. Domácí špatně střídali, Jakub Flek se ocitl u odraženého kotouče a vypálil z nulového úhlu před bránu. Tam bránil Pavel Pýcha, který bruslí nešťastně letící kotouč usměrnil za Krošeljova záda. Navíc v čase 34:21 David Štich tvrdě dohrál Radka Koblížka, čímž zápas pro boleslavského beka skončil. Bruslařský klub pětiminutové oslabení přečkal, nicméně těsně před koncem druhé dvacetiminutovky zpoza brány Martin Zaťovič našel před Krošeljem Jiřího Ondráčka, který proti boleslavské opoře uspěl a navýšil vedení Brna na 4:0.

Bruslaři do třetího dějství vstupovali s cílem alespoň zdramatizovat takřka rozhodnutý zápas. Domácí hráči hlavně v úvodní pětiminutovce tlačili, jakoby jim ale nebylo souzeno. V 50. minutě Krošelje překvapil odraz kotouče nahozeného ze středního pásma, čehož se snažil využít Flek. Pátá nakonec stejně odbila, když do pásma vjel Marek Ďaloga, jehož akci u pravé tyčky přibrzdil Jeřábek, vytáhlý bek se ale k puku vrátil zpátky a doklepl jej do sítě - 0:5.

Nakonec se dočkali i fanoušci Bruslařů, kterým v 52. minutě udělal radost Alex Lintuniemi. Ten při přesilovce nic nevymýšlel a z pozice nad pravým kruhem rozvlnil sít - 1:5. Tomu všemu předcházelo odpískané sekání Fořta na Ďalogu, jež mohlo Bruslaře o přesilovku připravit. Brněnský obránce ale prokázal gesto fair-play, když faul na svou osobu odvolal.

Zbylé minuty už se nesly v duchu mírného tlaku domácích borců, kteří ale v plné parádě předváděli svůj největší sezónní problém - koncovku. Ačkoliv si zelenobílí vytvořili hned několik velmi slibných střeleckých pozic, ani jednu už v gól neproměnili.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous: Zápas se nám samozřejmě výsledkově nepovedl. Myslím si, že úvod zápasu ovlivnil celý následující průběh, protože stejně jako v Brně de-facto v první minutě jsme se nechali vyloučit a inkasovali jsme branku v oslabení. Proti kvalitnímu týmu, jakým Brno je, když taháte za kratší konec a musíte se tlačit od začátku, abyste to dotahovali, tak to bylo velmi těžké. My jsme navíc nebyli v koncovce produktivní. Takže jsme to nedokázali.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.