BK MLADA BOLESLAV
9. 9. 2008 | Michal Miškovský

Boleslav ve Vítkovicích zaplatila nováčkovskou daň

1., úterý 9. 9. 2008
Vítkovice - Ml. Boleslav VIT - MBL
V í t k o v i c e – Neproměňování vyložených šancí a inkasování ve zbytečném dvojnásobném oslabení stálo hokejisty BK Mladá Boleslav body v premiérovém extraligovém utkání ve Vítkovicích. Svěřenci kouče Jiřího Šejby v závěru druhé třetiny nevyužili několik slibných příležitostí a pět minut po začátku poslední dvacetiminutovky inkasovali z hole domácího Jiřího Burgera.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Barinka M., Kuboš, Stehlík, Trnka, Krstev - Kvapil, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Korhoň, Burger, Treille - Klimek, Hruška, Krenželok
Ml. Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Mocek, Bauer, Brňák, Posmysk, Jindra, Holub - Štrba, Eiselt, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Barinka P., Čech, Boháč - Sýkora, Nouza, Pšurný
Branka a nahrávka: 46. Burger (Jurečka). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5096.

Fotogalerie

Komentář

Úvodní minuty duelu, který otevřel letošní extraligové brány, protože jediný tento zápas startoval už v 17 hodin, patřily Mladoboleslavským. A to i díky tomu, že na trestnou lavici usedli ve čtvrté minutě v krátkém časovém úseku domácí Treille se Štefankou a svěřenci Jiřího Šejby tak měli k dispozici více než půlminutovou přesilovku 5 na 3. Střely hostujících Marušáka a Kočího od modré se však neujaly. Na opačné straně poprvé zkoušel štěstí v šesté minutě Svačina, z levého křídla však Cháberu nevyzrál.

Od osmé minutě byla hra poznamenána častými vyloučeními. K šestnáctivteřinové dvojnásobné početní výhodě se propracovali i domácí, poté dokonce mohli hrát 80 vteřin přesilovku 5 na 3, ale tu překazilo další vyloučení – tentokrát domácího Štefanky, a tak se Vítkovičtí k vážnější šanci nedostali. Do stoprocentní příležitosti se naopak dostali v úvodu 13. minuty, kdy se na led vracel potrestaný Štefanka, Středočeši. Po ideální zpětné nahrávce Čecha však Boháč trestuhodně minul prázdnou bránu. O tři minuty později byl vyloučen domácí Stehlík, ale početní výhoda hostům nevyšla a v závěrečných minutách první třetiny se nic zajímavého neodehrálo.

Také prostřední dvacetiminutovku zahájil extraligový nováček o něco aktivněji než soupeř, Boháč posílal puk do vítkovického brankoviště, kam si ale nikdo z jeho spoluhráčů nenajel. První přesilovku druhé třetiny mohl využít po Marušákově vyloučení domácí Kvapil, ale sám před Cháberou vyhořel. V tomtéž oslabení zahrozili i Boleslavští: Štrba ale minul bránu.

Po nepříliš záživné prostřední pasáži druhé třetiny přišla zajímavá závěrečná pětiminutovka, ve které se o vzruch starali Boleslavští. Ve 35. minutě však Čech neproměnil sólo, o tři minuty později měl na levém křídle dost času i prostoru Tomas, ale výborným zákrokem se zaskvěl Pinc a první změnu skóre nepřinesl ani Kubešův pokus pár vteřin před sirénou, když dostal útočník Boleslavi stejně jako o moment dříve Tomas dost prostoru, ale těsně minul.

Třetí třetinu otevřelo vyloučení vítkovického Šimíčka, který usedl na trestnou lavici hned po minutě hry. Paradoxně se ale do největší šance dostali v následných dvou minutách domácí. Přečíslení 2 na 1 soupeře však vyřešil dobrým obranným zákrokem hostující Jindra. Ve 46. minutě už však bylo extraligovému nováčkovi hůř. 102 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3 totiž svěřenci Aloise Hadamczika využili. Čistým průstřelem od modré posunul domácí do vedení Burger.

Snaha o vyrovnání byla na Boleslavských patrná, jenže Vítkovičtí si v obranné fázi počínali zkušeně, navíc mohl zvýšit v 55. minutě Ujčík, ale těsně netrefil. Na druhé straně se do slibné pozice dostali o dvě minuty později Nouza s Pšurným, ale neuspěli stejně jako Tomas v závěrečné power-play.

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni domácí střelec Jiří Burger a hostující strážce svatyně Jan Chábera.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.