BK MLADA BOLESLAV
14. 9. 2008 | Michal Miškovský

Další prohra o gól, tentokrát na Slavii

3., neděle 14. 9. 2008
Slavia - Ml. Boleslav SLA - MBL
P r a h a – Ani na třetí pokus hokejisté BK Mladá Boleslav v premiérové sezoně v 02 extralize body nezískali. V duelu se Slavii opět nepředvedli špatný výkon, jenže stejně jako ve Vítkovicích a doma s Plzní prohráli o gól – tentokrát 4:5. Extraligový nováček proti úřadujícímu mistrovi vymazal dvoubrankové manko, když průběžný stav 0:2 srovnal na 2:2, jenže poté domácí opět odskočili o dva góly a další zvrat se Boleslavi i přes vstřelení kontaktních gólů nepodařilo.
Slavia: Svoboda – Žižka, Vašíček, Kadlec, Jebavý, Novák, Kolařík, Drtina, Martinka – Beránek, Hruška, Růžička, Tomica, Micka, Červenka, Čermák, Sklenář, Bednář, Doležal, Borovanský, Jelínek
Ml. Boleslav: Chábera – Kočí, Marušák, Jindra, Holub, Posmyk, Brňák, Schnabel - Barinka, Čech, Pšurný – Kubeš, Benda, Tomas – Nouza, Sýkora, Eiselt – Štrba, Boháč, Handlovský – Krupka
Branky a nahrávky: 9. Růžička (Červenka), 15. Doležal (Micka, Beránek), 43. Beránek (Novák, Hruška), 44. Beránek (Hruška, Kadlec) 56. Micka (Tomica) - 15. Eiselt (Sýkora), 30. Boháč (Štrba), 51. Handlovský (Boháč), 56. Tomas (Benda). Rozhodčí: Hodek – Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3725. Střely na branku: 41:42.

Komentář

Trenér Mladé Boleslavi Jiří Šejba učinil po dvou prohraných zápasech několik změn v sestavě a pohromadě zůstal prakticky jen Bendův útok. Do brány se vrátil Jan Chábera a po třiceti odehraných vteřinách mohl přes celé kluziště přihlížet, jak Barinka v první nadějné pozici v mezikruží jen trefil gólmana Svobodu. O dvě minuty později už zahrozili slávisté. S Hruškovými pokusy si však hostující brankář poradil. Další vzrušení přinesl ve čtvrté minutě boleslavský Tomas, jenž měl na pravé straně hodně prostoru, ale s jeho střelou mezi betony si Svoboda poradil. Ve stejné minutě se na opačné straně dostal do nájezdu Červenka, ale rovněž neuspěl.

V deváté minutě se už domácí radovali. Právě Červenka předložil puk Růžičkovi, který nasměroval puk do odkryté části Cháberovy brány. Boháčově formaci ve 13. minutě při obléhání Svobodovy svatyně chybělo i trochu štěstí, naopak Pražané o dvě minuty navýšili skóre. Souhru Doležala s Mickou zakončil první jmenovaný. Extraligového nováčka druhý inkasovaný gól nepoložil, ba naopak. Boleslavská odpověď totiž přišla hned za 14 vteřin. Sýkorovu střelu od modré Svoboda vyrazil a puk nadvakrát dotlačil do sítě Eiselt. Šejbovy svěřence kontaktní branka nabudila v 17. minutě se prokličkovával před bránu Pšuený, jenže nakonec ani nezakončil.

Druhá třetina odstartovala přečíslením Slavie, které zakončoval po nahrávce Červenky Kadlec, ale Chábera se stihl přesunout. V závěru 25. minutě usedl na trestnou lavici hostující Eiselt a Slavia hned v přesilovce zahrozila. Závar však domácí nezužitkovali a v dalším pokračování oslabení se Středočeši ubránili bez větších problémů. Odměnou jim bylo v polovině zápasu vyrovnání. Štrba odvedl za brankou Slavie velký kus práce, ke kotouči se dostal Boháč, vyjel zpoza brány a zakončil podél Svobodova betonu.

Hned po vyrovnání mohl Barinka dokonat obrat, ale těsně netrefil bránu. Ve 37. minutě osamocený Eiselt objel bránu Svobody, ale jeho následná přihrávka nedoklouzala k žádnému z jeho spoluhráčů. Prostřední dvacetiminutovku pak na druhé straně zakončil nevyužitou šancí Hruška, který z bezprostřední blízkosti Cháberu nepřekonal.

Patrně jediným plánem, s nímž Boleslavští vstupovali do třetí třetiny za stavu 2:2, bylo hlavně neinkasovat, a to hosté hned v úvodu nedodrželi. Ve 43. minutě totiž potrestal Schnabelovu hrubku zblízka Beránek a už za dalších 46 vteřin při přesilovce zvýšil na 4:2. Tentokrát ztrestal vyloučení Kočího. Boleslavské dva slepené inkasované góly pochopitelně zaskočily, ale v 51. minutě přece jen zdramatizovali závěr třetiny. Po zmatcích před Svobodou Boháč v tísni přiťukl kotouč k Handlovskému, jehož trefu sice ještě musel potvrdit hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím, ale na snížení na jednogólový rozdíl to nic nezměnilo.

Boleslavští samozřejmě mysleli na vyrovnání, ale čárou přes rozpočet jistě bylo v 54. minutě zbytečné vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. Když už byl extraligový nováček na ledě v pěti, vrátil domácím dvougólové vedení Micka, jehož trefu ještě potvrdil sudí Hodek po telefonátu s videorozhodčím. Ani stav 5:3 nevydržel dlouho. Ještě v 56. minutě snížil Tomas. V čase 58:25 si vyžádala boleslavská lavička oddechový čas a po jeho skončení se již Chábera do branky nevrátil, ale k prodloužení to už nevedlo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.