BK MLADA BOLESLAV
21. 9. 2008 | Jitka Čechová

Boleslav má první bod, boj o druhý ztratila tři vteřiny před koncem prodloužení

6., neděle 21. 9. 2008
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – Boleslavští za sebou mají další zápas plný dřiny a velkých šancí, tentokrát ale sklízejí aspoň malou odměnu za svou snahu! První extraligový bod vybojovali v utkání proti Litvínovu, ve kterém sice za Středočechy skóroval jen obránce Jiří Marušák v přesilové hře, i to ale stačilo k dovedení utkání do prodloužení. V něm si domácí tým vedl lépe než soupeř, stejně jako tomu bylo po většinu zápasu, nakonec je ale o možný druhý bod připravila nečekaná střela Jánského, která skončila v síti domácích pouhé tři vteřiny před koncem nastaveného času.
Ml. Boleslav: Chábera - Kočí, Marušák, Holub, Jindra, Brňák, Schnabel, Posmyk - Štrba, Král, Handlovský - Sýkora, Benda, Tomas - Kubeš, Eiselt, Boháč - Barinka, Čech, Pšurný
Litvínov: J. Hübl ml. - Walter, Šlégr, Kroupa, Skuhrovec, Punčochář, Kubát, Vobořil, Švarný - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Černý, Branda, Jenáček - Jánský, V. Hübl, Trávníček - Bahenský, Rindoš, Mach
Branky a nahrávky: 19. Marušák (Štrba) – 5. Reichel (Kubinčák), 65. Jánský (Trávníček). Rozhodčí: Kubeš - Kalivoda, Pouzar. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4047. Střely na branku: 37:30.

Fotogalerie

Komentář

Hned v úvodní minutě utkání zahrozila boleslavská první formace v čele s navrátivším se kapitánem Richardem Králem, který nahrával na před bránou opomenutého Handlovského. Na první pokus hostů si diváci museli počkat až do konce třetí minuty, kdy se do útoku prokousal Jánský. Byl ale zablokován Jindrou a puk tak pomalu doklouzal do Cháberovy lapačky. O chvilku později měli Litvínovští už o dost více štěstí, když Robert Reichel obral o puk Handlovského ve třetině domácích a setinu vteřiny nato zakončil pod horní tyčku.

Následovala početní výhoda domácích, jak už se ale stává jejich špatným zvykem, zůstala vzdor několika slušným šancím nevyužitá. Nějakou dobu po ní si Středočeši ještě zachovávali převahu, pak jeli dva na jednoho Mach s Jánským. Prvně jmenovaný, který mohl zakončovat do odkryté brány, ale minul. O své slovo se hlásili na straně Boleslavských také Pšurný s Barinkou, kteří prakticky zopakovali akci Litvínova jen s tím rozdílem, že zakončující Barinka se nakonec ke střele vůbec nedostal. Necelé dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky se ovšem blýskl Jiří Marušák, který proměnil přesilovou hru, jenž si jako vůbec první početní výhoda Středočechů v letošní sezoně mohla dát nálepku využitá.

Do druhé třetiny sice hosté vstoupili přesilovkou, při chuti ale byli spíše domácí. Hned dvě šance si připsal Čech, který nejprve dojížděl puk, brankovištěm se ale prohnal bez řádného zakončení. Napodruhé jeho střelu v poslední chvíli vyrazil Hübl betonem. Zhruba o dvě minuty si navíc Čech střihl ještě další "nálet" na Hübla a tentokrát to byli jen o nich dvou. Litvínovský gólman puk nebezpečně vyrazil nad sebe a poté jej ještě zmatečně lapal ve vzduchu, nicméně úspěšně. Mladoboleslavští byli v této fázi hry jednoznačně aktivnější, dobrou příležitost na obrat zápasu měl například Posmyk pálící od modré, jehož střela zůstala hostujícímu brankáři mezi betony.

Parádní akci divákům v Metrostav Aréně předvedl Čech také za spolupráce Barinky, kteří sehranými přihrávkami přejeli celé hřiště, nakonec ale celou záležitost přece jen trochu překombinovali a ve finální fázi projel kotouč Čechovi mezi nohama. Do příležitostí se dostával i Litvínov, i když poněkud více sporadicky. Slibně vypadal dojezd Skuhrovce, jeho teč ale přeletěla Cháberovu branku. Ke konci prostřední třetiny se hra vyrovnala a přibylo šancí na obou stranách, i tak ale zůstala tato část hry bezbranková.

Hned v úvodu závěrečné třetiny musel Chábera pořádně zpozornit při střele Reichela, včasným přesunutím si ji ale pohlídal. O další pernou chvilku Boleslavi se už za chvilku postaral Branda, jeho rána ale byla ve finále tečována jedním z domácích hráčů. Rozehrávky Boleslavi v této době trochu zamrzli, Středočeši několikrát vyhodili na zakázané uvolnění nebo se ocitli v ofsajdu. Nakonec se přes modrou čáru podařilo přejet Boháčovi, dva dotírající litvínovští obránci mu ale nedovolili pořádně zakončit.

Ani s Barinkovou střelou od modré neměl Hübl nijak zvlášť velké potíže. To se už rozhodně nedalo říct o souhře Sýkory s Bendou, jejímž výsledkem byla nepříjemná teč prvně jmenovaného hráče, a kterou litvínovský gólman vyrazil jen s notnou dávkou štěstí. Notnou dávku drzosti zase projevil Barinka, když obkroužil Hüblovu branku a poté se pokoušel o zakončení. Zůstalo ovšem jen u pokusu, protože boleslavský útočník byl zahákován. Minutu a půl později schytal ošklivou ránu do obličeje Štrba a domácí tak čekala třicet vteřin dlouhá dvojnásobná početní výhoda. Ačkoliv v ní i po ní Středočeši předvedli hned několik povedených akcí, zůstala nevyužitá a utkání tak zamířilo do prodloužení.

V začátku nastaveného času si domácí hned střihli početní výhodu, když ještě v šedesáté minutě fauloval Reichel, a jejich tlak z konce základní hrací doby tak přetrval. Vůbec největší šanci doslova spálil Sýkora, když netrefil Hüblem nečekaně nehlídanou branku v okamžiku, kdy litvínovského gólmana strhl jeho vlastní obránce. Vzápětí se u mantinelu strhla potyčka a vylučovalo se znovu, tentokrát na obou stranách. Ve hře třech proti třem se snažil předvést Tomas, jeho rychlý přechod ale nenašel patřičnou odezvu. To se už bohužel pro domácí nedalo říct o střele Petera Jánského, která skončila za zády Chábery tři vteřiny před koncem nastaveného času a sebrala tak Středočechům možný bod navíc.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.