BK MLADA BOLESLAV
23. 9. 2008 | Jitka Čechová

Třinec zničili extřinečtí hráči: Král nahrával, Tomas střílel

7., úterý 23. 9. 2008
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Mladoboleslavští hokejisté vezou z Třince první výhru! Po sérii proher a smůly tak konečně získávají zaslouženou odměnu za utkání, v němž se v plné parádě předvedli. Středočechům se podařilo využít přesilovou hru a skórovali dokonce i ve vlastním oslabení. S chutí si přitom proti Třinci zastříleli jeho bývalí hráči – Richard Král si připsal dvě asistence a Roman Tomas (na snímku) potom rovnou hattrick. Boleslavští po výhře nad Třincem střídají tento tým na předposlední pozici v tabulce O2 extraligy.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Malec, Andersons, Rangl, Gureň, Lojek, Kania - Melichárek, Kanko, Moravec, Květoň, Peterek, Martynek, Balej, Polanský, Pavelek, Hašek, Zeliska, Hampl
Ml. Boleslav: Chábera - Jindra, Holub, Kočí, Brňák, Schnabel, Marušák, Mocek, Bauer - Nouza, Eiselt, Handlovský, Kubeš, Benda, Tomas, Barinka, Čech, Boháč, Sýkora, Pšurný, Král
Branky a nahrávky: 15. Melichárek (Kanko, Moravec), 23. Balej (Pavelek, Polanský), 43. Pavelek – 6. Tomas (Benda), 8. Tomas, 18. Nouza (Král), 41. Handlovský (Král), 50. Tomas (Bauer, Benda). Rozhodčí: Jeřábek - Křivský, Guth. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2538. Střely na branku: 26:39.

Komentář

Lepší start utkání předvedlo domácí mužstvo, Třinci patřičné nadšení pro věc ale nevydrželo dlouho. Už ve druhé minutě totiž dostal svůj tým do útočné třetiny Kubeš, kde také hráči v zelenobílých dresech setrvali až do první branky zápasu, kterou si připsal extřinecký Roman Tomas, když za Vojtka poslal puk naservírovaný Bendou takřka na stříbrném podnose. A Roman Tomas, rodák ze Slovenska hájící barvy Mladé Boleslavi, zůstal při chuti i necelé tři minuty později, kdy domácího gólmana překonával dokonce ve vlastním oslabení.

Fanouškům Středočechů zřejmě zatrnulo ve 13. minutě, kdy nebezpečně zariskoval jejich brankář Chábera. Chtěl totiž na dlouhou hůl rozehrát, místo toho ale trefil domácího útočníka. Naštěstí pro boleslavského gólmana ale Balej minul. Tolik štěstí ovšem Chábera už neměl v případě Tibora Melichárka. Ten totiž snižoval na 1:2 po zmatku před boleslavskou brankou. Následovala ovšem početní výhoda Mladé Boleslavi, ve které nejprve sice neúspěšně hrozil Marušák, Tomáš Nouza ale u pouhé hrozby nezůstal a Středočeši tak po jeho perfektní střele z prostoru před Vojtkem svému soupeři opět odskočili na rozdíl dvou gólů.

Do začátku prostředního dějství na rozdíl od toho prvního vstoupili lépe Boleslavští, paradoxně ale stejně jako Třinec před tím dostali během relativně krátké doby branku. Z pravé strany útočné třetiny to zřejmě jen tak zkoušel Josef Balej, pokus to byl ale ve finále úspěšný, protože Cháberovi kotouč propadl výstrojí. Po obdrženém gólu se Mladoboleslavští trochu stáhli z útoku, o to důsledněji ale bránili. V oslabení to stejně jako v první třetině zkoušel Tomas, podobný fígl mu ale tentokrát nevyšel.

Blízko k vyrovnání měl chvilku na to Martynek, strážce svatyně Boleslavských jej ale nadvakrát skvělým způsobem vychytal. Středočeši následně zase ožili, na dostřel Vojtkovi se nejprve dostal Nouza, kterému ale sjel puk z hole, nebo Sýkora, jenž byl ovšem v posledním okamžiku zablokován. Hostující tým následně nedobrovolně "nabídl" dvě téměř za sebou jdoucí početní výhody, Třinečtí ovšem v obou případech zůstali bez kloudného nápadu, jak ohrozit Cháberu. Druhou třetinu tak sice vyhráli, lépe a aktivněji se ale prezentovali Boleslavští.

Závěrečná třetina přinesla perfektní start Středočechů, už v její 45. vteřině se totiž prosadil Lukáš Handlovský, který neváhal být patřičně důsledný u Vojtkovy brány a puk do sítě protlačit. Následovalo ale vyloučení na straně hostů a v pořadí sedmou přesilovku už tentokrát Třinečtí využili. Ačkoliv hlavní rozhodčí musel volat na pomoc videorozhodčímu kvůli posouzení, zda branky nebylo dosaženo vysokou holí, gól Zdeňka Pavelka byl nakonec uznán a domácí tak opět stáhli svou ztrátu na rozdíl pouhého gólu.

Od toho okamžiku začalo tempo hry narůstat. Třinečtí vycítili příležitost a Boleslavští naopak věděli, že mohou mít opět namále. Naštěstí pro ně si ale nejspíš nervy vycvičili už v předchozích více či méně neúspěšných utkáních a posledních deset minut zápasu zvládli na výbornou. Klid do jejich řad vnesl, svůj hattrick tím tak završil a nejspíš snad také trochu zadostiučinění pocítil Roman Tomas. Domácí tým po jeho gólu už svůj boj vzdal a utkání prakticky již jen dohrával. Jejich zdrcení příznivci už ani nečekali na závěrečnou sirénu a stadion houfně opouštěli před koncem.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.