BK MLADA BOLESLAV
26. 9. 2008 | Michal Miškovský

Boleslavští poprvé vyhráli doma, poradili si se Znojmem

8., pátek 26. 9. 2008
Ml. Boleslav - Znojmo MBL - ZNO
M l. B o l. - Extraligový nováček z Mladé Boleslavi slaví první domácí výhru v O2 extralize. Středočeši potvrdili bodový zisk z předešlých dvou utkání a naplno bodovali v Metrostav Aréně i v duelu se Znojmem. Soupeře načal v 10. minutě přesilovkovou trefou obránce Kočí, těsně před druhou přestávkou zvýšil kapitán Král a se stavem 2:0 již hosté nedokázali nic udělat.
Ml. Boleslav: Chábera – Kočí, Marušák, Bauer, Mocek, Brňák, Holub, Jindra, Schnabel – Nouza, Král, Handlovský – Kubeš, Benda, Tomas – Barinka, Čech, Pšurný – Eiselt, Sýkora, Boháč
Znojmo: Trvaj – Tesařík, Bičánek, Chvátal, Štach, Švrček, Mojžíš, Kotáška, Rýgl – Sellingr, Procházka, Erat, Beroun, Haman, Plášek, Růžička, Meidl, Demel, Kucharczyk, Čachotský
Branky a nahrávky: 10.Kočí (Marušák, Nouza), 40. Král (Tomas). Rozhodčí: Šindler, Levonen – Blümel, Barvíř . Vyloučení: 4:6, navíc hostující Čachotský osobní trest 10 minut. . Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3860. Střely na branku: 21:24.

Fotogalerie

Komentář

Orlům sice stále chyběl v sestavě veterán Dopita, ale i tak se dostali do prvního náznaku šance. Ve třetí minutě nebezpečně střílel v mezikruží zpoza bránícího hráče Meidl, ale těsně netrefil bránu. V dalších minutách přebrali iniciativu Boleslavští. Už o minutu později se nechal vyloučit znojemský Kotaška a domácí si v početní výhodě vytvořili několik slibných šancí. Nouza stejně jako Kočí však z bezprostřední blízkosti neumístili puk za Trvaje. Co se Bruslařskému klubu nepovedlo při první přesilovce, dokázali v polovině úvodní třetině při té druhé. Faul Bičánka ztrestal už po šesti vteřinách Kočí, jenž napřáhl od modré a nekompromisně zavěsil pod horní tyčku.

Šanci zvýšit náskok dostal nejprve ve 13. minutě Barinka, který byl sám před bránou, ale Trvaj v tu chvíli patrně ani netušil, jak puk po jeho střele chytil. Jen o minutu později byl v další stoprocentní příležitosti nepokrytý Nouza, k němuž se mezi kruhy odrazil puk, ale ani velký nápřah nepomohl boleslavskému forvardovi k trefě do černého. V závěru úvodní dvacetiminutovky už ani jeden tým soupeřova gólmana výrazněji neohrozil.

Druhé dějství odstartovalo příležitostí Eiselta, který se na pravé straně dostal už po třiceti vteřinách k puku, ale následnou střelou netrefil bránu. Ve 24. minutě poté, co znojemský Růžička zranil v obličeji Jindru, se domácí dostali ke čtyřminutové přesilovce, jenže Boleslavským se v ní vůbec nedařilo a největší příležitost vznikla prakticky náhodně. Kapitán Král za bránou zachytil chybnou Trvajovu rozehrávku, poslal puk před prázdnou znojemskou svatyni, ale tam na puk nikdo ze Středočechů nečekal.

V polovině zápasu o sobě dali vědět i Znojemští. Po nahození od modré doplachtil puk před bránu k Pláškovi, ale ten byl zřejmě vzniklou situací překvapený a mezi tři tyče kotouč nedokázal umístit. Hned poté se hosté propracovali i k prvním dvěma přesilovkám, Šejbovým svěřencům zatopili, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Další nepříjemný okamžik domácí přečkali ve 36. minutě. Obránci úplně zapomněli na Radka Procházku, který byl před bránou úplně sám, ale nadvakrát nedokázal potrestat hrubku domácí defenzívy. Na konci prostřední dvacetiminutovky pak Boleslavští vstřelili důležitý druhý gól. Tomas v levém rohu vybojoval puk, vyjel s ním před bránu, nadvakrát sice neprotlačil puk do sítě, ale další dorážející, kapitán Richard Král, už zasunul kotouč za Trvaje přesně.

Do třetí třetiny vstoupili Boleslavští v početní výhodě, neboť za faul v závěru přechozí části hry pykal Čachotský, ale domácím početní výhoda příliš nevyšla. Až po ní zahrozil Benda, který ještě před modrou nastřelil puk a ten proskákal těsně kolem pravé tyče. Právě Benda se dostal i do další příležitosti ve 49. minutě. Zpoza brány vyjel před Trvaje, ale tísněn protihráčem už nedokázal důrazněji zakončit. Poté se mohli dočkat snížení Znojemští, jenže nečekaný odraz puku po nahození ze středního pásma Chábera vyřešil a čistý štít udržel i při následném oslabení po vyloučení Tomase. V závěru se i přes snahu hostům nepodařilo se stavem nic udělat.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.