BK MLADA BOLESLAV
28. 9. 2008 | Jitka Čechová

Z Pardubic si Boleslav veze pětibrankový náklad

9., neděle 28. 9. 2008
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e – Utkání v rámci devátého kola O2 extraligy, v jehož rámci Mladoboleslavští hokejisté zavítali do Pardubic, se Středočechům vůbec nevyvedlo. Solidně našlápnutí z minulých utkání nedokázali proměnit ani jednu z přesilových her, ani několik výrazných šancí v klasické hře pět na pět. Nedařilo se jim ani v obranných řadách, po několika chybách nakonec propustili pět gólů, aniž by si sami nějaký připsali.
Pardubice: Lašák - Snopek, Štrbák, Píša, Čáslava, Koma, Havíř, Zukal, Šeda - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Tvrdík, Pucher, Somík - Kolář, Koukal, Starý - Ondřej, Blažek, Rákos.
Ml. Boleslav: Chábera (51. Šindelář) – Marušák, Kočí, Mocek, Bauer, Brňák, Posmyk, Holub, Schnabel – Nouza, Král, Handlovský – Kubeš, Benda, Tomas – Barinka, Boháč, Čech – Eiselt, Sýkora, Štrba.
Branky a nahrávky: 18. Koukal (Starý, Kolář), 23. Koukal (Starý, Kolář), 42. Kolář (Koukal, Štrbák), 48. Divíšek (Snopek, Pucher), 51. Pucher (Tvrdík, Píša). Rozhodčí: Homola - Kostka, Bláha. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7582. Střely na branku: 27:34.

Fotogalerie

Komentář

Boleslavští vstoupili do utkání z optického hlediska o chlup aktivněji, než domácí tým, který jakoby chvilku tápal a vyčkával, co může od svého soupeře očekávat. Už v prvních minutách zápasu se snažil prosadit Tomas svou střelou od mantinelu. Puk letící v ostrém úhlu ovšem jen brankovištěm domácího týmu proletěl. Ve slibné šanci se octl i Nouza, který se Lašákovi postavil nikým nehlídán, jeho pokus ale pardubický gólman vykryl. Našlápnutí Mladé Boleslavi nahrála i přesilovka, která je čekala ve čtvrté minutě, souhra Handlovského s Králem ale skončila s nezdarem.

Lehká převaha hostujícího týmu skončila v polovině sedmé minuty, kdy první ze tří početních výhod úvodní dvacetiminutovky hrály Pardubice. V ní se do největší příležitosti ke skórování dostal Cetkovský, který číhal na přihrávku před bránou Chábery, tu ale nakonec nezpracoval požadovaným směrem. Ve druhé přesilovce domácích, která přišla téměř vzápětí, nejvíce Boleslavské ohrozily dvě dělovky od modré. Ta první patřila Snopkovi, jenž mířil přímo do Chábery, ta druhá Čáslavovi, na jehož výzvu se už Chábera musel přemísťovat. Pro domácí tým platilo do třetice všeho dobrého, v 18. minutě si Petr Koukal dojel zpoza brány pro osamoceně ležící kotouč a bez debat zakončil.

Převaha domácího týmu trvala a dokonce se i projevila na začátku druhé třetiny, v jejíž třetí minutě se prosadil opět Petr Koukal. Mladoboleslavská obrana na něj totiž pozapomněla a podobně to vypadalo i o pár minut později, kdy zase před Cháberou zkoušel své umění Rákos. Způsobil pořádný zmatek a Kočí tak jen se štěstím vyvezl puk. Boleslavští se začali trochu zvedat, Král s Handlovským ovšem společnými silami jen označkovali pravou Lašákovou tyčku a Kubeš jen provětral jeho lapačku.

Hra po polovině zápasu trochu zamrzla a o puky se bojovalo hlavně ve středním pásmu. Následovala šance Koláře, který se snažil puk do sítě za Cháberou srazit, jednak ale na kotouč v konečném znění vůbec nesáhl a jednak by stejně byla odpískána vysoká hůl. O chvilku později hráli Boleslavští přesilovku, ani trochu se jim v ním ovšem nedařilo. Naopak ještě pardubický Tvrdík si střihl samostatný nájezd, který gólman Středočechů vyrazil lapačkou. Pravděpodobně vůbec největší šanci na gól měl za Mladoboleslavské Barinka, po jehož objezdu brány a následnému zakončení hlavní sudí dokonce volal videorozhodčího. Branka ale uznána nebyla.

Závěrečná dvacetiminutovka začala podobně jako ta druhá. Boleslavští se pokoušeli nadechnout a pomoci jim v tom měla i téměř dvě minuty dlouhá početní výhoda. Mnoho toho v ní ale nevymysleli a sotva doznělo oznámení z boxu trestoměřičů o návratu pykajícího pardubického hráče, už se domácí radovali z třetího gólu. Jan Kolář si klidně počkal na Cháberovo přesunutí a pak zavěsil do odkryté části brány. V ten okamžik se pro Mladoboleslavské vývoj utkání asi definitivně zlomil, ačkoli se ještě své snažili říct například Barinkou, v jehož případě udělala pardubická obrana chybu, on ale přesto nepřehodil Lašákův beton.

Necelých třináct minut před koncem zápasu Tomáš Divíšek tečoval dělovku od modré a vedení týmu z města perníku tak bylo rázem už čtyřgólové. Chvilku nato Boleslavští obránci neuhlídali ani Petera Puchera, který se před Cháberu dostal, aniž by mu v tom někdo důrazněji kladl odpor. O to si sice pochopitelně pokusil Chábera a zkoušel Pucherovi puk vypíchnout. Ten jej ale objel a definitivní stav utkání byl dokonán. Po tomto gólu do mladoboleslavské brány nastoupil Šindelář, na stavu utkání to ale už nic nezměnilo.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.