BK MLADA BOLESLAV
10. 10. 2008 | Jitka Čechová

Boleslavští si připsali skalp úřadujícího vicemistra díky vyhraným penaltám!

13., pátek 10. 10. 2008
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. – Dvakrát šli boleslavští hokejisté v zápase proti Karlovým Varům do vedení a dvakrát jej také ztratili. V mladoboleslavské Metrostav Aréně byl ale snad i právě proto k vidění pohledný a rychlý hokej s příležitostmi na obou stranách. Po základní hrací době zůstalo skóre vyrovnané a nezměnilo se ani v prodloužení, takže si Středočeši poprvé v sezoně vyzkoušeli také samostatné nájezdy. A úspěšně! Jako jediný se v nich prosadil Peter Barinka a zajistil tak svému týmu bod navíc.
Ml. Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Posmyk, Brňák, Bauer, Holub, Schnabel – Gajovský, Král, Handlovský – Tomas, Sýkora, Benda – Nouza, Rod, Eiselt – Barinka, Čech, Boháč - Kubeš. Trenéři: Šejba a Gudas.
K. Vary: Mensator - Němec, Hanzlík, Dobroň, Duben, Grof, Řezníček, Prošek, Mudroch - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Procházka - Bílek, Skladaný, Hluchý - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Branky a nahrávky: 13. Čech (Benda, Brňák), 16. Benda (Brňák, Tomas), 34. Kočí (Král, Sýkora), Barinka - rozhodující sam. nájezd – 19. Kristek (Procházka), 24. Procházka (Duben, Grof), 55. Kristek (Duben, Dobroň). Rozhodčí: Kubeš – Bádal, Bejček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3980. Střely na branku: 40:35.

Fotogalerie

Komentář

První třetina přinesla rychlý a vyrovnaný hokej a takřka od první vteřiny utkání se bylo na co dívat. Úvodní buly vyhráli hosté a jejich první příležitost tedy přišla o něco dříve. Střelu Skuhravého ale Chábera vyrazil a na druhou stranu tak okamžitě vystartoval Handlovský, jehož pokus zase Mensator odklonil škrtnutím o lapačku. Kapitán hostů Skuhravý se snažil prosadit – a to dokonce nadvakrát – i v páté minutě. V prvním případě domácí gólman jeho střelu vyrazil do rohu, v tom druhém ji raději přikryl tělem. V podobě branky se ale ve 13. minutě ozvali jako první Boleslavští, když se po perfektní sérii přihrávek prosadil Martin Čech.

Hosté se snažili na obdržený gól odpovědět, ale například Procházka, který zůstal před Cháberou nikým nekrytý, nedokázal dostatečně přesně zpracovat přihrávku. A jak praví staré hokejové přísloví Nedáš, dostaneš, tak se už o tři minuty později prosadili podruhé Boleslavští. V přesilové hře byl úspěšný Jan Benda. Karlovarské to zprvu trochu zaskočilo, takový vývoj utkání nejspíš tak docela nečekali. O první výraznější nádech se jim ale postaral – taktéž v přesilové hře – Jaroslav Kristek, který povedenou tečí snížil na 1:2.

Do druhé třetiny vstoupili o něco aktivněji domácí. Své se pokoušel říct Tomas, který svým obvyklým dravým tempem sice prokličkoval až k Mensatorovi, od finální střely byl ale odsunut. Nájezd dva na jednoho si poté střihli Kristek s Melenovským, jejich dobře klapající souhru ale zkazil Chábera vložením hole do přihrávky. Podobné štěstí ale už neměl ve 24. minutě, kdy vyrovnával Milan Procházka. A byl to tentokrát domácí tým, kdo po obdržené brance lehce zamrzl. Karlovarští měli hned několik příležitostí, kdy mohli vývoj utkání otočit, ale ani střela Skladaného z mezikruží či Skuhravého přímo z prostoru před bránou neuspěly.

Domácí se začali výrazněji prosazovat až o několik minut později. Slibně našlápnuto měl Eiselt, jeho střela ale mířila rovnou do Mensatorových betonů a podobně nevalně skončil i pokus o teč Kočího. Václav Kočí měl ale přece jenom více štěstí po polovině zápasu, kdy si vybruslil zpoza brány a do sítě dopravil Královu ukázkovou přihrávku. Konec druhého dějství ovládl domácí tým a do kabiny tak odešel opět s jednobrankovým vedením.

Závěrečná dvacetiminutovka začala na obou stranách hodně opatrně a spousta akcí tak končila už ve středním pásmu. Teprve až ve 43. minutě se k prvnímu výraznějšímu zákroku dostal brankář hostů, když mu nečekaně ostrou střelou provětral betony Boháč. Karlovy Vary se rozhodly nezůstat pozadu a na druhé straně to vzápětí na to zkoušel Kumstát. V jeho případě Chábera puk raději schoval pod beton.

V posledních deseti minutách se začali projevovat více hosté. Měli k tomu důvod, vždyť prohrávali o pouhou branku! Jedovatou střelou od modré to zkoušel Skladaný, Chábera vyrazil kotouč ale naštěstí pro Boleslavské na hůl svého obránce. O pár minut později už bylo před domácí brankou o dost větší horko, štěstí domácích spočívalo hlavně v tom, že střela Skuhravému, který stál u levé tyčky, vůbec nesedla. Vyrovnávací gól ale nakonec přece jen padl. Necelých šest minut před koncem se podruhé za zápas prosadil Jaroslav Kristek a utkání tak nakonec poslal do prodloužení.

Do něj vstoupili lépe hosté, jejich hra působila aktivněji a Boleslavští tak měli několikrát namále. Doslova trestuhodně nechali svým pásmem brouzdat Melenovského s pukem na holi. Největší příležitost k rozhodnutí utkání měl ale nakonec Kočí, když se dostal k odraženému puku. Klec hostů ovšem přestřelil.

Na řadu musela tudíž přijít loterie zvaná samostatné nájezdy. Ty rozhodl až v samém závěru první série Peter Barinka, který se jako jediný prosadil a zajistil tak Boleslavi bod navíc.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: “Povedl se nám nástup do zápasu, díky němuž jsme se dostali k přesilovkám a ty jsme následně dokázali využít. Ve druhé třetině náš výkon ovlivnilo to s Tomášem Brňákem, když mu byly vyraženy zuby, tak jsme ve stejném okamžiku inkasovali druhý gól. Třetí třetina byla taková nahoru – dolu a znovu jsme inkasovali vyrovnávací branku. Nakonec jsme rádi za výhru na nájezdy.“

Mikuláš Antonik, asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary: “Utkání rozhodly přesilovky, v nichž soupeř dva góly. Na konci jsme promíchali sestavu, jenže v závěrečných nájezdech se nám bohužel nepovedl ani jeden nájezd.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.