BK MLADA BOLESLAV
12. 10. 2008 | Jitka Čechová

Odveta extraligové premiéry Středočechům vyšla, Vítkovice porazili 3:0!

14., neděle 12. 10. 2008
Ml. Boleslav - Vítkovice MBL - VIT
M l. B o l. – Extraligová sezona je za svou první čtvrtinou a Boleslavští tak na svém ledě přivítali tým, s nímž tento ročník začínali. Zatímco na domácím kluzišti Vítkovic prohráli, doma se jim dařilo podstatně lépe! Ačkoli zápas 14. kola dlouho vyhlížel vyrovnaným dojmem, více důraznější byli v útoku nakonec mladoboleslavští hráči. V první třetině otevíral skóre utkání Robert Schnabel, v dalších dvou třetinách navyšovali Martin Čech a Peter Barinka, čímž si Středočeši vysloužili třígólové ale hlavně tříbodové vítězství.
Ml. Boleslav: Chábera – Kočí, Marušák, Schnabel, Brňák, Jindra, Holub, Mocek – Nouza, Král, Handlovský – Kubeš, Benda, Tomas – Gajovský, Rod, Štrba – Barinka, Čech, Boháč – Sýkora
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Ovčačík, Krstev, Trnka - Korhoň, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Svačina - Kvapil, R. Hruška, Klimek - Treille, Petrovický, Štefanka - Korhoň
Branky a nahrávky: 18. Schnabel (Benda, Kubeš), 40. Čech (Marušák), 50. Barinka (Čech, Tomas). Rozhodčí: Šír – Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:8, navíc Schnabel (MBL) - 10 minut za nesport. chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3940. Střely na branku: 29:32.

Fotogalerie

Komentář

Začátek utkání přinesl váhavou hru na obou stranách. Ačkoli spolu tyto týmy spolu už jednou hrály, nezdálo se, že by tak docela věděly, co od sebe mohou očekávat. Zvrat ale nastal už na konci první minuty, kdy na trestnou lavici usedl jeden z hráčů Vítkovic a Boleslavští se tak dostali do útočné třetiny na delší dobu. Skvěle organizovaně přejeli přes modrou Nouza s Bendou, ve finále ale prvně jmenovaný hráč mířil příliš vysoko. Následovala nepěkná podívaná. Trnka obětavě padl do střely Kočího, odnesl to ale nejspíš vyraženými zuby. Cestou na střídačku po něm na ledě zůstala táhlá krvavá skvrna. Do vypršení prvního trestu hostů se poté ještě snažil prosadit Sýkora, kterému do jízdy nahrával Kočí, Sýkora ale minul.

Krátce na to byl vyloučen hráč i na boleslavské straně a přesilovka tak čekala Vítkovické. A zapůsobila podobně jako před tím na domácí. Hráči Steelu se zvedli, dvě velké šance za sebou si připsal Korhoň, který se nejprve pokoušel puk tečovat, touš ale zamířil rovnou do Cháberovy lapačky. Vteřinu na to zkoušel své štěstí dorážkou, tentokrát ovšem mířil úplně mimo. Boleslavští dopřáli svému soupeři ještě další dvě přesilovky, Vítkovice se jich ale nezhostily nejlépe, a když navíc puk pár vteřin před vypršením v pořadí třetí početní výhody přeskočil hokejku Ujčíka na modré, bylo jasné, že z toho branka nebude. Naopak v 18. minutě si z modré do prostoru mezi kruhy sjel Robert Schnabel a Boleslavští se tak rázem radovali z první branky utkání.

Do druhé třetiny vstoupili o chlup aktivněji hosté, tempo, které mohlo vést k vyrovnání, ale ztratili v okamžiku, kdy na trestnou lavici usedl Ovčačík. Boleslavští se v následujících dvou minutách dokázali prakticky natrvalo usadit v útočném pásmu, s vyprodukováním nějaké vážnější střely, která by ohrozila vítkovického gólmana, to ale už bylo těžší. Největší příležitost měl nejspíš jen Benda, který se před Štěpánkem snažil clonit a také tečovat, puk se od jeho hole ale odrazil mimo. Přesilovka byla poté dopřána i Vítkovickým, pokud se ale před tím Boleslavským nedařilo střílet, tak hosté měli problémy trvaleji se usadit poblíž Chábery.

S určitou "rozlétaností" se v polovině zápasu roztrhl pytel. Chvilku se hrálo na jedné straně, aby puk vzápětí na to po nepřesné přihrávce zamířil na stranu druhou. V další přesilové hře, kterou hrály Vítkovice, si velkou šanci připsal Ujčík, když si vyražený puk sklepl na hokejku a vzápětí na to z otočky střílel. Chábera střelu vyrazil v poslední chvíli betonem. Na druhé o pár vteřin později zase hrozili hosté, když Král ve vlastní třetině vybojoval kotouč a poslal jej na Roda vracejícího se z trestné lavice. Štěpánek byl stejně pozorný jako před tím domácí gólman. Pozorný zůstal i na konci druhé dvacetiminutovky, avšak chyběla mu rychlost. Ve hře čtyř proti čtyřem Martin Čech nejprve střílel, vyražený puk se k němu ale dostal zpětně, a tak se s ním rozhodl obkroužit branku a těsně podél tyčky zakončit.

Ze série vyloučení na konci druhého dějství Vítkovicím na začátku toho třetího vykrystalizovala přibližně minutu a půl dlouhá přesilovka. Ani tentokrát ale hostům početní výhoda příliš nevyšla. Hned několikrát pálili přímo do bránících Boleslavských, Chábera si na puk sáhl až v samém závěru vítkovických zvýhodněných dvou minut, kdy ale jen vyrážel střelu Krsteva z ostrého úhlu. Hráči hostujícího celku ale i tak začali pociťovat, že se jim začíná povážlivě krátit čas, a přitlačili. Chábera musel vytahovat perfektní zákrok lapačkou proti dorážce Šimíčka.

Hostující celek ale do kolen nejspíš s definitivní platností srazila další nevyužitá přesilovka, po níž navíc ještě bleskově do třetice všeho dobrého (pro Boleslavské) a zlého (pro Vítkovické) inkasovali. Tomas, vracející se z trestné lavice, se totiž okamžitě zapojil do útoku. Přihrával na Čecha, kterého sice Štěpánek dalekým výjezdem z brány vychytal, už si ale nestihl všimnout dojíždějícího Petera Barinky, který tak střílel do úplně odkryté branky. Ke konci utkání už mladoboleslavský stadion obíhala mexická vlna a ještě před samým závěrem domácí fanoušci aplaudovali svému týmu za bezchybný výkon dokonce vestoje.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.