BK MLADA BOLESLAV
14. 10. 2008 | Lucie Mužíková, Jitka Čechová, Lucie Mužíková

V Plzni se Boleslavští po půlce zápasu zvedli, ale na body to nestačilo

15., úterý 14. 10. 2008
Plzeň - Ml. Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Dramatický spád mělo nakonec utkání 15. kola O2 extraligy na ledě plzeňského Lasselsbergeru. Středočechům se až do poloviny utkání příliš nedařilo, prohrávali totiž 0:3. Ve 35. minutě ale zvedl sebevědomí Boleslavských Vladislav Kubeš, který snižoval gólem ve vlastním oslabení a v poslední třetině přidal naopak přesilovkovou branku Richard Král. Za stejných herních situací se prosadili i Plzeňští, jen s tím rozdílem, že domácí tým to zvládl také v klasickém počtu hráčů na ledě, a tak tedy konečné skóre 3:2 hovořilo pro ně.
Plzeň: Altrichter - Benák, Zápotočný, Čakajík, Smrek, Cartelli, Pácal, Redlihs - Vampola, Straka, Vlasák, Fabuš, Kracík, Matějovský, Důras, Kubalík, Dvořák, Kovář, Laš, Adamský
Ml. Boleslav: Šindelář - Marušák, Kočí, Brňák, Bauer, Holub, Schnabel, Jindra - Nouza, Král, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Gajovský, Rod, Štrba – Barinka, Čech, Boháč - Sýkora
Branky a nahrávky: 13. Straka (Vlasák, Benák), 29. Adamský (Matějovský), 31. Cartelli (Vampola) – 35. Kubeš (Jindra), 41. Král (Sýkora, Kočí). Rozhodčí: Homola - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:11, navíc Dvořák (PLZ) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 5761. Střely na branku: .

Komentář

První příležitost domácích si vypracoval junior Kovář, který se otočil kolem obránce, ale Šindelář byl u své tyčky pozorný. Také úvodní početní výhoda putovala na modrobílou stranu, Lasselsberger si však žádnou vážnější příležitost nevypracoval. Když po Adamského faulu získali možnost přesilovky i hosté, vypadalo to, že si Šindelář v brance odpočine. Opak byl pravdou – v situaci jeden na jednoho Martin Straka vyškolil Brňáka a ani hostující gólman nebyl pro plzeňského kapitána překážkou. Oslabení domácích ale pokračovalo, a dokonce bylo umocněno vyloučením Kracíka. Explzeňský forvard Král přihrával před branku najetému Sýkorovi, ten však netrefil. V osmnácté minutě pak Kováře z mezikruží gymnastickým zákrokem vychytal Šindelář.

Plzeň dohrávala v úvodu druhého dějství přesilovou hru, ve které si ale vyloženou šanci nevypracovala. Individuálně to zkusil mladík Kubalík, jenž s vynaložení všeho hokejového umění přešel přes bránícího hráče, přihrávka na lépe postaveného Matějovského mu však nevyšla. V devětadvacáté minutě pak právě Matějovský vylákal Šindeláře z branky a pro Adamského nebyl problém trefit prostředek prázdné svatyně. Další možnost měl Lasselsberger vzápětí při sedmačtyřicet vteřin trvající početní výhodě o dva muže v poli. A taky ji využil! Mario Cartelli se nádhernou bombou z první trefil přesně k tyči, a zvýšil tak na třígólový rozdíl. Trochu studená sprcha pak přišla z hokejky plzeňského odchovance Vladislava Kubeše, který momentálně hájí boleslavské barvy. Devětadvacetiletý útočník zaznamenal první gól v extralize, navíc při vlastním oslabením. Po druhém zápasovém bodu sahal v šestatřicáté minutě, kdy přesnou přihrávkou před branku vyzval ke zkorigování výsledku Tomase. Ten však nechal vyniknout Altrichterův pravý beton.

A po necelých padesáti sekundách třetí třetiny se skóre měnilo znovu! A opět to byl plzeňský gólman, kdo lovil puk ze své sítě. Richard Král zakončil přesilovkovou akci do prázdné branky. Boleslav vycítila šanci vyrovnat a Plzeňští mnohdy nestíhali. Jedinou výjimkou byla souhra Vampoly a Důrase, kdy druhý jmenovaný zadovkou o kousek minul pravou tyčku boleslavské branky. Na druhé straně vyzkoušel Altrichterovu pozornost Rod. Plzeňský brankář si potom musel připadat jak na střelnici, když Homola poslal Lasselsberger do čtyř, a domácí tedy čelili dalšímu oslabení. Největší šanci pak spálil až po návratu Benáka Handlovský. Západočeši se z hostujícího tlaku oklepali pří své přesilovce, kdy na trestné odpočíval Schnábel. Stejný hráč po vypršení dvou minut si vyšlápl na Kubalíka, tento zákrok ještě potrestaný nebyl, ale když se Vampola tlačil do branky, zezadu ho atakoval Handlovský, a ten už vyloučený byl. Plzeň tak získala možnost přesilovky dvě minuty před koncem, v ní největší příležitost neproměnil Straka. Smutnit však nemusel, 53 sekund před koncem šli hosté do tří, a prakticky tedy sami zahodili šanci vyrovnat.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.