BK MLADA BOLESLAV
17. 10. 2008 | Jitka Čechová

Slavii stačily na vítězství dvě branky z úvodní třetiny

16., pátek 17. 10. 2008
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. – Do utkání s úřadujícím mistrem extraligy nevstoupili mladoboleslavští hokejisté vůbec špatně a v prvních okamžicích měli nad svým soupeřem dokonce navrch. Slibný start Středočechů ovšem zastavil už ve třetí minutě nešťastně inkasovaný gól. Boleslavští, snažící se nalézt pohotovou odpověď, poté zaváhali ještě jednou v závěru první třetiny, čímž – aniž by to v ten moment kdokoli tušil – bylo rozhodnuto o výsledku utkání. V dalším čase se už totiž nikdo neprosadil a zápas tak skončil 2:0 pro hostující celek z Prahy.
Ml. Boleslav: Chábera – Marušák, Kočí, Schnabel, Brňák, Holub, Jindra, Bauer – Nouza, Král, Handlovský – Tomas, Benda, Kubeš – Eiselt, Rod, Gajovský – Barinka, Čech, Boháč – Sýkora
Slavia: Svoboda – Žižka, Kadlec, Vašíček, Novák, Drtina, Jebavý, Kolařík, Sloboda – Beránek, Hruška, Růžička – Tomica, Jelínek, Červenka – Kraft, Sklenář, Bednář – Doležal, Vondrka, Micka
Branky a nahrávky: 3. Doležal (Jelínek), 20. Růžička (Bednář). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4100. Střely na branku: .

Fotogalerie

Komentář

Do utkání vstoupily oba týmy svižným tempem, kterým by se jakoby snažily dát najevo, kdo bude na ledě pánem. Hned v samotném úvodu si slibný tlak dokázali vypěstovat domácí, hosté naopak těžili hlavně z rychlých a nečekaných úniků. Jeden takový jim vyšel už ve třetí minutě zápasu, kdy se nejprve trochu krkolomně a se štěstím dostal do pásma Jelínek. Díky boleslavskému dotírajícímu obránci se mu nepovedla ani pořádná přihrávka, k Jiřímu Doležalovi se ale puk přeci jen dokutálel a po jeho střele také nakonec od tyčky odrazil do sítě.

Boleslavští se snažili tuto svou poněkud smolnou branku vykompenzovat, velkou šanci měl Čech před brankou Svobody, přihrávku Barinky od mantinelu ale nedokázal dostatečně rychle zpracovat. Ještě o chlup blíž gólu byl Kubeš, na kterého v podobné situaci přihrával Benda. Kubešovi, samotnému před okrytou brankou, ale projel puk mezi nohama. Následovalo několik minut, ve kterých se převážně snažili o prosazení hosté, a i když Bednář a po něm i Hruška mířili příliš vysoko, Vladimír Růžička nakonec obranné řady domácích prolomil v přesilové hře. Tutovou šanci na straně Středočechů nezužitkoval Barinka, který střílel po perfektním přechodu celé své formace do útoku, mimo síť.

Druhá třetina přinesla ve svém úvodu početní výhodu domácího týmu, převaha Středočechů na ledě ale nebyla nijak zvlášť znát. Až teprve po vypršení trestu hostujícího Vondrky přes modrou šikovně přejel Rod a snažil se se střelou ještě vteřinku posečkat na správný okamžik. Puk se zpoza hradby těl nakonec dostal až k Svobodovi, ten jej ale chytil. Na nedostatek příležitostí si nemohli stěžovat ani Slávisté, k zajímavé střele od modré se protlačil Vondrka a Chábera musel vytáhnout jeden ze svých rozkleků.

Oproti první třetině byli Středočeši ve větším tlaku, v relativně krátké době své štěstí podruhé zkoušel Rod, byl ale odstaven Novákem. Následovala další početní výhoda pro hostující tým, v němž Slavia na ledě dominovala a dostala se k několika střelám přímo ohrožujícími Cháberovu svatyni, její náskok nicméně nezvýšil ani Bednář pálící ostře zápěstím z mezikruží. Přesilovku si znovu střihli i Mladoboleslavští, gólově se neprosadil ale ani Král, který modrou čáru přejel jen o chviličku dřív a připravil se tak o možnost samostatného nájezdu.

Stejně jako prostřední i třetí dějství začínali Boleslavští s jedním hráčem v poli navíc. Trochu paradoxně ale o Středočeších bylo vědět až po vypršení trestu. Pořádně hostujícímu brankáři zamotali hlavu Gajovský s Handlovským, kteří Svobodu ostřelovali hned na několikrát, a který si s jejich pokusy naštěstí pro Slavii poradil. Počet neproměněných šancí na straně domácích narůstal, jejich fanoušci museli jen nechápavě kroutit hlavou, když se kotouč po jedné z dalších akcí jen prokutálel brankovištěm a těsně minul tyčku.

Krůpěje potu zůstávaly i na čelech boleslavské obrany a jejich brankáře Chábery. Domácí obhajovali další oslabení a po něm se své snažil říct Sloboda, který si sjel na přihrávku až před brankoviště. Jeho teč šla ale mimo síť a neuchytil se ani únik Bednáře, kdy Chábera puk vyrážel betonem. Boleslavští v závěru utkání svého soupeře ještě dokázali zatlačit v obranném pásmu, neuspěl ale už ani Král se svou bekhendovou kličkou, čímž skončil zápas, o kterém se gólově vlastně rozhodlo už v první třetině.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: "Nám se první třetina nepovedla. Nevím čím to bylo. Dvakrát jsme zbytečně inkasovali. Od druhé třetiny se hra poměrně vyrovnala, ale ke gólu nám jako již poněkolikáté chybělo trochu štěstí. Mohli jsme zápas zdramatizovat, i když ten byl zajímavý už takhle dost. Bohužel."

Jiří Kalous, asistent trenéra HC Slavia Praha: "Bylo to vyrovnané utkání. První třetinu jsme odehráli výborně, získali jsme dvoubrankový náskok a to soupeře přinutilo k většímu tlaku. Měli jsme i trochu štěstí, ale především jsme další dvě třetiny sehráli výborně takticky. Jsme rádi za tyto tři body z horkého ledu Mladé Boleslavi, odkud se body lehce nevozí."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.