BK MLADA BOLESLAV
19. 10. 2008 | Michal Miškovský

Nováček na Kladně dvakrát prohrával, ale zápas otočil v nájezdech

17., neděle 19. 10. 2008
Kladno - Ml. Boleslav KLA - MBL
K l a d n o – Hokejistům Mladé Boleslavi se alespoň částečně povedla odplata za první vzájemné prohrané utkání s Kladnem. Ani zápas na půdě okenářů se sice pro extraligového nováčka nevyvíjel podle představ, Šejbovi svěřenci museli dvakrát dotahovat jednogólové manko, ale to se jim v obou případech povedlo. Přes prodloužení dospěl zápas až k samostatným nájezdům, v nichž Boleslavským zajistil bod navíc Nikola Gajovský. Bruslařský klub tak poprvé vyhrál zápas, v němž prohrával.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek - Pavlas, Růžička - Kameš, Hořava - Srdínko - Diviš, Patera, Procházka - Nedvěd, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Kuchler - Stieler
Ml. Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí - Brňák, Schnabel - Holub, Jindra - Mocek, Bauer - Gajovský, Král, Handlovský - Benda, Čech, Tomas - Barinka, Rod, Boháč - Sýkora, Nouza, Eiselt
Branky a nahrávky: 8. Bělohlav (Kalla, Patera), 26. Bělohlav (Nádašdi, Kalla) – 15. Rod (Barinka, Benda), 43. Sýkora (Nouza), rozhodující sam. nájezd Gajovský. Rozhodčí: Hribík - Prchal, Bejček. Vyloučení: 8:7, navíc domácí Srdínko osobní desetiminutový trest za úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3059. Střely na branku: .

Komentář

Úvod zápasu vyšel lépe Kladenským, kteří si díky brzkému vyloučení Bauera už ve třetí minutě vyzkoušeli přesilovku, ale po střelách Kally a Patery mohl boleslavský gólman zůstat klidný. Chvíli po návratu Bauera se dostali k početní výhodě i svěřenci Jiřího Šejby, když si pomohl nedovoleně Srdínko, který navíc k dvouminutovému trestu vyfasoval ještě osobní desetiminutový za úder do oblasti hlavy a krku, ale Boleslavi se v přesilovce příliš nedařilo. 22 vteřin před jejím koncem navíc fauloval Brňák, a když už byli domácí kompletní, zkrácenou přesilovku využili. Kallově střele sice ještě ke gólu něco málo chybělo, ale dorážející Bělohlav už rozsvítil červené světlo.

Extraligovému nováčkovi sice chvíli trvalo, než se po inkasované brance oklepal, ale po polovině úvodní dvacetiminutovky už byli Boleslavští zase svěží. Benda ve 14. minutě sice ještě se svou překvapivou střelou ihned po buly neuspěl, ale o minutu později se už Kopřiva nechal nachytat na švestkách. Rod objel jeho bránu a kotouč protlačil pod gólmanovým betonem až za brankovou čáru. V dalším průběhu první třetiny si Kladenští zahráli dvě přesilovky, ale Cháberu příliš neohrozili.

Také do druhé třetiny vstoupili o něco lépe Kladenští. Ve 25. minutě se dokonce dostali po faulech Kočího a Bendy k přesilovce 5 na 3, chvíli nato sice fauloval Patera a z dvojnásobné početní výhody najednou byla “jen“ přesilovka 4 na 3, i tu však domácí využili. A byl to gól, který se výrazně podobal tomu úvodnímu. Od modré sice tentokrát střílel Nádašdi, ale puk se znovu dostal k Bělohlavovi, který se ani podruhé nemýlil.

Boleslavští si poté vynutili tři fauly soupeře, ale vázlo zakončení. Handlovský dvakrát netrefil odkrytou část brány, hrozili také Tomas a Kočí, ale ani ti nenašli recept na překonání Kopřivy.

Do třetí třetiny se tak vstupovalo za stavu 2:1 z pohledu domácích, ale tento výsledek vydržel jen do 43. minuty, kdy slavila úspěch souhra dvou Tomášů. Střílenou přihrávku Nouzy přesně tečoval Sýkora. Nabuzení hosté se poté dostali k dvěma přesilovkám a také mimo ně se dostali do zajímavých příležitostí. V 51. minutě to zkoušel Boháč podobně jako autor první boleslavské trefy Rod, ale neuspěl a o minutu později si Kopřiva poradil také s tečovaným pokusem Bendy. V závěru zmíněné druhé přesilovky Boleslavských si ale svěřenci Jiřího Šejby výrazně zkomplikovali život. Na trestnou lavici totiž usedl Čech, a když byli Kladenští kompletní, hosté toho museli hodně přetrpět. Kalla ve velké příležitosti vyhořel na Cháberovi a Diviš trefil tyč.

Zápas tak dospěl až do prodloužení, jenže ani to nerozhodlo. Na řadu tedy přišly samostatné nájezdy, v nichž si vzal hlavní slovo až v páté sérii Nikola Gajovský, který byl jako jediný ze všech v individuální soutěži úspěšný.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Müller, trenér HC GEUS OKNA Kladno: "Dnes se nám hra nedařila, zvláště rozehrávka zezadu. Od druhé třetiny jsme dokonce byli horší než soupeř, ale i tak jsme s bodem nespokojeni. Nájezdy rozhoduje více štěstí. V předchozích zápasech se nám podařilo hned dvakrát získat bod navíc, tentokrát to však bohužel nevyšlo."

Jiří Šejba, trenér BK Mladá Boleslav: "Podali jsme velmi dobrý výkon. Přitom dvě třetiny jsme byli výsledkově dole, ale vždy jsme dokázali náskok domácích dotáhnout. Díky našemu pohybu po hřišti jsme dokázali eliminovat kladenskou hru. V nájezdech jsem dával šanci i mladším a v případě Gajovského se potvrdilo, že mladí hráči neberou tyto situace tak důležitě jako starší."

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.