BK MLADA BOLESLAV
26. 10. 2008 | Jitka Čechová

Po dramatické třetí třetině jede nakonec Boleslav ze severu Čech s prázdnou

19., neděle 26. 10. 2008
Litvínov - Ml. Boleslav LIT - MBL
L i t v í n o v - Zápas, který zpočátku působil trochu zdrženlivě a opatrně, se nakonec na litvínovském ledě změnil v pořádné drama. První dvacetiminutovka totiž žádnou branku nepřinesla a ta druhá patřila, co se týče gólové produktivity, jednoznačně domácímu celku, který si z ní odnášel dvoubrankové vedení. Boleslavští se ale vzchopili a hned po patnácti vteřinách třetího dějství snižoval Nikola Gajovský, o zhruba čtyři minuty později vyrovnával Vladislav Kubeš. Středočeši ale vzdor několika šancím zápas otočit nedokázali a naopak sami ještě dvakrát inkasovali.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Poživil, Walter, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Černý, Branda, Trávníček - Rindoš, Heinisch, Bahenský
Ml. Boleslav: Chábera – Marušák, Kočí, Brňák, Schnabel, Holub, Jindra, Bauer, Mocek – Handlovský, Král, Gajovský – Kubeš, Benda, Tomas – Barinka, Rod, Boháč – Eiselt, Sýkora, Nouza
Branky a nahrávky: 23. Kubinčák (Jenáček), 29. Hübl (Švarný), 51. Kubinčák (Švarný, Hübl), 60. Trávníček (Šlégr, Franěk) – 41. Gajovský (Handlovský), 45. Kubeš. Rozhodčí: Homola - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5693. Střely na branku: 32:36.

Komentář

Do utkání vstoupila obě mužstva poněkud opatrně a komplexně vzato zůstal tento přívlastek celé úvodní třetině. Do vůbec první vážnější šance se dostal až ve čtvrté minutě zápasu boleslavský Sýkora, když na něj šla přihrávka před nikým dalším nehlídaným litvínovským gólmanem Fraňkem. Sýkora ale svou příležitost dorážet puk do odkryté klece promarnil, když na kotouč nedosáhl. Na druhé straně se téměř okamžitě hlásil o slovo Lukeš, kterému sice přihrávka od Reichela sedla, litvínovský útočník ale minul.

První početní výhodu utkání dostali v osmé minutě Boleslavští, když na trestnou lavici usedl Šlégr. Středočeši si sice dokázali vytvořit tlak, na branku to ale nestačilo stejně jako jejich soupeřům z Litvínova ve dvou přesilovkách, které následovaly. Mladoboleslavští v případě oslabení zapracovali perfektně ve svých obranných řadách, a tak neměl šanci ani Jenáček se svou dělovkou od modré, ani Kubinčák, do jehož dorážky padl obětavě Kočí.

Druhé dějství přineslo už trochu jiný šálek kávy. Vstoupili do něj lépe hosté a už od jeho první minuty domácímu celku pěkně zatápěli. Nejprve předvedl povedenou kličkovanou až z vlastního pásma Gajovský, jeho střelu ale Franěk zlikvidoval stejně jako Tomasovu ostrou střelu po vyhraném buly. Staré hokejové pravidlo zní "Nedáš, dostaneš." a Litvínovští se ho jali také ihned plnit, když se na začátku 23. minuty prosadil Vojtěch Kubinčák po povedené kličce v prostoru mezikruží.

Hostující celek dostal o pár minut později šanci stav srovnat, když je po Trávníčkově hákování čekala další přesilová hra. Po nedorozumění Středočechů na modré čáře se ale do protiútoku dostal Viktor Hübl, kterého jeden z boleslavských obránců zahákoval. Protože ale Hübl dokázal zakončit a navíc ještě úspěšně, signalizovaný trest se neukládal a Litvínov tak naopak vedl již o dvě branky. Závěr prostřední dvacetiminutovky patřil vesměs Boleslavským, kteří se s dvougólovým mankem pokoušeli něco udělat. Pravděpodobně nejblíže k tomu měl Barinka, který pálil v okamžiku, kdy se Franěk přesouval, litvínovský gólman ale i v protipohybu vytáhl skvělý zákrok lapačkou.

Boleslavští měli při vstupu do poslední třetiny na vědomí, že mají co dohánět a hned v první minutě se s tím rozhodli něco dělat. Nikolovi Gajovskému stačilo pouhých 15 vteřin na to, aby Středočechům vykřesal svou dorážkou naději. Litvínovským tak bylo rázem jasné, že to ještě nebudou mít snadné a od Mladoboleslavských rozhodně nic zadarmo nedostanou. Pokus Reichela o opětovné navýšení ale šel příliš vysoko a naopak ve 45. minutě se při ošemetné a zamotané situaci prosadil Vladislav Kubeš.

Domácí tým nějakou dobu po vyrovnání působil hodně opařeně. Nedařilo se jim ani v přesilovce a naopak šli následně sami do oslabení. O obrat zápasu se při této příležitosti snažil Tomas, jeho hbité proklouznutí obrannými řadami Litvínova ale skončilo nezdarem. Další šance Boleslavským sebral svým vyloučením obránce Holub a řada byla na domácích, kteří opět začínali hrozit. A úspěšně! Vojtěch Kubinčák využil zmatku před Cháberou a v početní výhodě dorazil kotouč za jeho záda. Středočeši ale ještě pořád cítili možnost bodového zisku, z ostrého úhlu od pravého mantinelu se zkoušel prosadit Benda, čistě byl zlikvidován i Mocek, který se hnal k dorážce. Jak čas běžel, Boleslavským nezbylo nic jiného než pokusit se hrát bez brankáře. Tato loterie jim ale k vyrovnání nepomohla, naopak do prázdné brány mířil přesně Michal Trávníček.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Hübl, trenér HC Litvínov: " Před zápasem jsme upozorňovali naše hráče, že Boleslav měla dobré výsledky, nepřijede jen bránit a bude nepříjemná. Dvě třetiny jsme odehráli dobře. Vedli jsme 2:0, upozorňovali jsme hráče, aby šli do třetí třetiny koncentrovaně, ale přesto jsme inkasovali. Poté jsme si dali kuriózní vlastní gól. Hráče jsme burcovali, aby pořád bojovali. Poté jsme využili přesilovku a podařilo se nám zápas dotáhnout do vítězného konce. Jsem rád, že jsme to nevypustili a hráli až do konce. Máme tři body, které jsou hodně důležité."

Jiří Šejba, trenér BK Mladá Boleslav: "Odehráli jsme dobré utkání. Nepřijeli jsme bránit, hráli jsme otevřený hokej. Hrálo se nahoru dolů. Ve druhé třetině jsme neproměnili šance, v tomto směru byli domácí lepší. Podařilo se nám kuriózními góly vyrovnat. Ale utkání jsme ztratili při našem oslabení. Snažili jsme se ještě zápas zdramatizovat, ale domácí to dobře sehráli a zápas si pohlídali."

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.