BK MLADA BOLESLAV
23. 11. 2008 | Jitka Čechová

Páteční prohra odčiněna, Zlín si odváží sedmibrankový náklad!

25., neděle 23. 11. 2008
Ml. Boleslav - Zlín MBL - ZLN
M l. B o l. – Boleslavští měli po páteční prohře s Budějovicem co napravovat a v zápase se Zlínem se jim to povedlo na výbornou! První třetinu totiž vyhráli 3:0, a i když se Okenáři v prostřední dvacetiminutovce zvládli dvakrát prosadit, s domácími Středočechy nakonec prohráli vysoko 2:7. Poprvé se v dresu Mladé Boleslavi navíc gólově prosadil Aleš Padělek a to nejprve v 17. a poté ještě ve 24. minutě.
Ml. Boleslav: Chábera (41. Šindelář) – Posmyk, Kočí, Holub, Schnabel, Jindra, Benda, Mocek, Brňák – Tomas, Král, Pšurný R. – Padělek, Rod, Handlovský – Kazionov, Sýkora, Boháč – Barinka, Eiselt, Nouza
Zlín: Biegl (24. Sedláček) - Hamrlík, Galvas, Míka, Linhart, Nosek, Lučka, od 26. navíc Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Balán, Kubiš, Andrašovský - Rytnauer (33. Záhorovský), Kollár, Rachůnek - od 26. navíc M. Pšurný, F. Čech, Mokrejš
Branky a nahrávky: 13. Mocek (Nouza, Eiselt), 15. Eiselt (Sýkora, Nouza), 17. Padělek (Handlovský, Kočí), 24. Padělek (Handlovský, Kočí), 26. Boháč (Rod, Kazionov), 57. Kočí (Král, Padělek), 59. Benda (Boháč) – 34. Rachůnek (Kollár, Galvas), 39. Leška (Hamrlík, Balaštík). Rozhodčí: Polák – Bejček, Kabourek. Vyloučení: 5:6, Schnabel (MBL), Kubiš (ZLN) oba 5 minut + trest do konce utkání, Bořuta (ZLN) 10 minut os. trest. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3270. Střely na branku: 47:46.

Fotogalerie

Komentář

Mladá Boleslav nastoupila do utkání proti Zlínu ve značně pozměněné sestavě. Trenér Šejba se po pátečním fiasku s Českými Budějovicemi rozhodl pro zásadní zásah do složení jednotlivých formací, a tak se sice na úvodní buly postavil jako obvykle Richard Král, na křídlech mu ovšem nově sekundovali Tomas s Pšurným. Už ve druhém střídání domácí tým nabídl svému soupeři možnost přesilové hry, když na trestnou lavici usedl Padělek. Okenáři Středočechy v početní výhodě potrápili, hlavně tečovaná střela Balaštíka, kterou Chábera pouze vyrazil ramenem. Boleslavští nicméně oslabení ustáli a po jeho vypršení se také přihlásili o útočné slovo. Velkou příležitost k brance si vypracoval Eiselt, kterému se podařilo obejít jednoho zlínského obránce, zatímco druhý se věnoval dorážejícímu Sýkorovi. Eiselt ale minul.

Parádní příležitost zaznamenal o pár minut později také Tomas, jemuž nahrával Král od modré. Tomasova pověstná ostrá střela šla ale rovněž těsně vedle. Všechnu tuto snahu měla korunovat přesilová hra, kterou Boleslavským "zařídil" Galvas, o kterou ale Středočeši vzápětí přišli po faulu Roda. Ve čtyřech proti čtyřem byli aktivnější Zlínští, ani střela Hamrlíka ale nenašla žádnou odezvu, a tak se až ve 13. minutě chopil příležitosti David Mocek, který Biegla doslova propálil. Hostující tým vypadal, že inkasovanou branku potřebuje rozdýchat, hráči Mladé Boleslavi mu ale tuto příležitost nedopřáli. Václav Eiselt se totiž dopracoval do podobné šance, v jaké už jednou byl, tentokrát se mu ovšem podařilo zakončit. A o další dvě minuty později se Metrostav Aréna radovala znovu, když Aleš Padělek po perfektní souhře s Handlovským střílel do protipohybu Biegla.

Drtivý tlak Mladé Boleslavi pokračoval i ve druhé třetině a Zlínu více či méně nezbývalo nic jiného, než jen bránit. Například Leška se svou kličkovanou nedostal dál než za modrou čáru, kde se o něj postarala obrana Středočechů, přičemž poslala okamžitě na druhou stranu Aleše Padělka, který tak zvyšoval už na 4:0. To byla poslední kapka pro zlínského brankáře Biegla a mezi tyče se tak postavil Jakub Sedláček. Gólmanská výměna ovšem do řad Okenářů nepřinesla onen kýžený závan čerstvého vzduchu a "brankového" křestu se tak dostalo i právě Sedláčkovi, když si přes celé hřiště přejel Rod, který posílal puk přes bránícího hráče na Daniela Boháče.

Zlínu nezbývalo nic jiného než trochu pozměnit svůj herní styl. A zabralo to. Hostující tým se začal mnohem lépe prosazovat v útočném pásmu. Chábera sice neměl moc práce se střelou Balána, která šla moc vysoko, s Ivanem Rachůnkem na číhané u levé tyčky domácí branky to ovšem už tak snadné neměl, protože se nestihl přemístit a Zlín tak rázem snižoval na 1:5. Povedená kombinace s úspěšným zakončením hosty nakopla a Boleslavští se rázem museli ohánět ještě víc. I když na druhé straně stihl zahrozit Tomas a po něm i Handlovský, ve finále to byli stejně Moravané, kdo si připsal další gól. V závaru před brankou domácích se nejlépe a nejrychleji zorientoval Petr Leška a Chábera tak lovil ze své sítě už druhý kotouč. Tuto branku navíc okořenila následná bitka, kdy si mladoboleslavský Schnabel a zlínský Köhler snažili dost radikálním způsobem vysvětlit, co se jim na dané akci nelíbilo, z čehož nakonec pro Schnabela vzešel trest do konce utkání.

Začátek třetího dějství si Mladoboleslavští opravdu pořádně zkomplikovali. Nejprve odešel na trestnou lavici Benda, který v tomto utkání hrál na postu obránce, a Zlín tak měl rázem k dispozici přibližně minutu a půl dlouhou dvounásobnou přesilovku, protože z druhé třetiny ještě stále běžel pětiminutový trest Schnabela. A aby toho nebylo málo, Kočí hodil útočícímu hráči Okenářů pod nohy hokejku a hlavní sudí tak odpískal trestné střílení. Ještě než se ale Hamrlík jako vykonavatel nájezdu postavil k puku, sáhli Boleslavští k trochu nečekanému kroku – do branky postavili Filipa Šindeláře, který vzápětí zvládl Hamrlíkovu kličku úspěšně vytlačit betonem.

Práce Šindeláře tím ale rozhodně nekončila, valná část dvounásobné početní výhody ještě totiž Zlínu zbývala a Metrostav Aréna tak musela několikrát doslova tajit dech. Když se ale ani Záhorovský se svou tečí neprosadil a Středočeši byli v plném počtu, bylo jasné, že z tohohle obrovského mraku nezaprší. Zlín tato skutečnost nejspíš srazila do kolen, protože následujících několik minut na ledě jednoznačně dominovali domácí. Nejprve se v samostatném nájezdu snažil prosadit Kazionov, jehož střelu Sedláček vyrazil betonem, a hned potom se z těsného prostoru před brankovištěm snažil střílet Rod. Posledních několik minut ještě přinesly pořádné drama. Nejprve odešel do kabin předčasně Kubiš a v následující přesilové hře skóroval Václav Kočí. Pětiminutový trest se ale nesmazal a vyloučen byl navíc Bořuta, takže finálový gól Jana Bendy padl v dvounásobné přesilovce.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.