BK MLADA BOLESLAV
25. 11. 2008 | Jitka Čechová, Karel Psohlavec

Boháč vyrovnával v power-play, Boleslav si z Varů veze bod

26., úterý 25. 11. 2008
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K. V a r y – Už třikrát v po sobě jdoucích utkáních na kluzištích soupeře se Boleslavským nepodařilo bodovat, a že tomu nebude jinak, vypadalo dlouho i v případě zápasu s Karlovými Vary. Ty se totiž ve 13. minutě ujímaly díky gólu v přesilovce vedení, přibližně v polovině utkání ale vyrovnával taktéž v početní výhodě Václav Kočí. Středočeši se z vyrovnání neradovali dlouho, o minutu později už měli totiž gólový náskok opět domácí. Teprve až v závěrečné hře bez brankáře se podařilo znovu vyrovnat Danielu Boháčovi. Do následného prodloužení šla ovšem Boleslav oslabena a vítězství si tak nakonec přeci jen připsali Západočeši.
K. Vary: Mensator - Dobroň, Čutta, Mudroch, Řezníček, Němec, Hanzlík, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Zucker, Bauer, Zaťovič
Ml. Boleslav: Šindelář - Kočí, Posmyk, Brňák, Mocek, Schnabel, Holub, Benda, Jindra - Padělek, Král, Handlovský - Barinka, Tomas, Boháč - Sýkora, Eiselt, Nouza - Fiedler, Pšurný, Rod
Branky a nahrávky: 13. Košťál (Skuhravý, Kumstát), 29. Kumstát (Skuhravý, Košťál), 62. Pech (Skladaný, Prošek) – 28. Kočí (Posmyk, Král), 58. Boháč (Tomas, Král). Rozhodčí: Fraňo - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3030. Střely na branku: 36:40.

Fotogalerie

Komentář

Boleslavští přijeli do Karlových Varů s překvapivě otevřenou taktikou a svému zkušenějšímu soupeři nedovolili v úvodním náporu téměř nic. Snad jen osamocený Čutta mezi kruhy mohl při troše štěstí zamířit přesněji. Podobně nehlídán se takřka z protiútoku objevil před Mensatorem Nouza, jenže ani on nenašel při zakončení dostatek klidu. Energetiky tak dostala do sedla až početní výhoda. Ve 13. minutě se uvolnil Skuhravý za brankou a ideálním pasem našel mezi kruhy netrpělivě přešlapujícího Jana Košťála. Čerstvý otec synka Honzíka využil své pohody a přesnou ranou mezi Šindelářovy betony otevřel účet úterní bitvy.

Jenže to bylo na dlouhou dobu z domácí strany vše. Výborný náhradník Šindelář, který nastoupil do mladoboleslavské branky místo Chábery, pokryl Mudrochovu dělovku z další početní výhody a pak už jen čekal, kdy jeho spoluhráči v poli srovnají skóre. Aktivita Středočechů v závěru první třetiny a na začátku druhého dějství totiž po úspěchu hlasitě volala. Výtečný Mensator stihl hbitě pokrýt pokus zcela volného Handlovského a uhasil po svých kamarádech i požár v podobě na brankovišti dorážejícího Tomase. Jenže v přesilovce v končící 27. minutě už nečekanou střelu Václava Kočího neviděl.

Energetici se probrali a ta tam byla bezstarostná hra z předchozích minut. Vyšší aktivitu museli bruslaři z města automobilů řešit nedovoleným zákrokem a elitní domácí útok opět trestal. Navlas stejná situace jako při prvním gólu. Skuhravý za brankou přihrává a tentokrát Petr Kumstát pálí z prostoru kruhů mezi betony bezmocného Šindeláře.

Vstřelená branka Energii nabudila k dalšímu útočnému snažení. Jenže proti byl skvělý Šindelář. Zvýšení náskoku měl na holi tečující Melenovský, svou střeleckou smůlu nezlomil ani šikovně kličkující Skladný a další jemné usměrnění Dejovy rány nedostal do sítě ani Pech. Hosté sice měli příležitosti na srovnání, ale s postupem času, jakoby se z ledu vytráceli.

Když už se zdálo, že Karlovarští své hubené vedení ustojí, sáhli hosté ke hře bez brankaře. A stačilo jim pět vteřin od vhazování, aby mohli divoce oslavit branku na 2:2. Hrdinou večera se stal Daniel Boháč, který se obtočil kolem bránícího hráče a blafákem z bezprostřední blízkosti zasunul puk za Mensatora.

Prodloužení mohl ještě v poslední minutě odvrátit Košťál, jenže jeho dělovku Šindelář srazil těsně vedle své tyče. Chvilku před sirénou ale hosté museli zastavil Skuhravého faulem a tento prohřešek se ukázal být pro určení majitele bonusového bodu klíčový.

Ve výhodné přesilovce v prodloužení se sice chlapci v zeleném neprosadili, vzniklý tlak ale vyústil v dělovku Proška. Do dráhy puku se stačila vložit nejprve hůl Skladaného a nakonec i Lukáše Pecha, který tak rozhodl druhé prodloužení na domácím ledě za sebou.

Ohlasy trenérů

Josef Paleček, trenér HC Energie Karlovy Vary: “Máme těžce vybojované dva body, chtěli jsme však tři. Zaváhali jsme na začátku zápasu, kdy jsme viděli, že Mladá Boleslav přijela s jistou obavou. My jsme se však jejich hře přizpůsobili a potom jsme se již těžko dostávali do zápasu. Trošku jsme dojem napravili v prodloužení.“

Jiří Šejba, trenér BK Mladá Boleslav: “Hráli jsme velmi dobře a disciplinovaně. Udělali jsme však chyby, za které jsme byli vyloučeni. Domácí tyto přesilovky hráli velmi dobře a vstřelili nám v nich dvě branky. Dokázali jsme si však přesto vytvořit šance. Při power-play nám přálo i štěstí. Chtěl bych mužstvo pochválit za disciplinovaný výkon.“

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.