BK MLADA BOLESLAV
28. 11. 2008 | Michal Miškovský

Boleslav překvapila na půdě lídra extraligy! Vyloupila Vítkovice

27., pátek 28. 11. 2008
Vítkovice - Ml. Boleslav VIT - MBL
V í t k o v i c e – Výborné čtyři body vybojovali v tomto týdnu hokejisté BK Mladá Boleslav z dvojzápasu na ledě soupeřů. Po úterním zisku bodu v Karlových Varech si extraligový nováček tentokrát veze všechny tři z ledu vedoucích Vítkovic. Cesta k bodům vedla na půdě dalekého soupeře přes třetí třetinu. V ní totiž svěřenci kouče Šejby přečkali tři oslabení a sami dvakrát udeřili.
Vítkovice: Pinc - Krstev, Barinka - Kuboš, Stehlík - Jurečka, Ovčačík - Suchý - Klimek, Burger, Krenželok - Petrovický, Štefanka, Treille - Korhoň, Šimíček, Varaďa - Roman, Hruška, Strapáč
Ml. Boleslav: Šindelář - Posmyk, Holub, Kočí, Schnabel, Benda, Brňák, Mocek, Bauer - Padělek, Král, Handlovský - Barinka, Boháč, Tomas - Nouza, Sýkora, Eiselt - Gajovský, Rod, Pšurný
Branky a nahrávky: 39. Roman (Varaďa, Strapač) - 10. Sýkora (Eiselt, Nouza), 55. Handlovský (Benda), 59. Tomas (Boháč, Benda). Rozhodčí: Hribik - Čížek, Prchal. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3685. Střely na branku: .

Komentář

Úvod zápasu sice vyšel domácím, kteří si v páté minutě díky vyloučení Bendy zahráli i první přesilovku, tu však využít nedokázali, a poté už přebrali iniciativu Boleslavští. V osmé minutě sice Tomas po perfektní zadovce Boháče trestuhodně netrefil úplně prázdnou bránu, ale o dvě minuty později se již hosté radovali. Eiselt za bránou vybojoval puk, naslepo ho poslal mezi kruhy k Sýkorovi, který se trefil přesně.

O okamžik později dostali Středočeši perfektní příležitost, jak navýšit svůj náskok. Chvíli po vyloučení Suchého totiž nafilmoval pád za vlastní brankou Varaďa, a tak si extraligový nováček zahrál 92 vteřin trvající přesilovku 5 na 3. Svěřenci kouče Šejby ji však sehráli příliš staticky, a přestože byli dlouhou dobu nastěhováni v útočném pásmu, Pincovu branku vlastně příliš neohrozili. I v dalším pokračování úvodní dvacetiminutovky byli hosté lepší. Výjimkou byla jen Šimíčkova střela, s kterou si gólman Šindelář poradil. Naopak Středočeši si vytvořili daleko více střeleckých šancí. V 16. minutě pálil nebezpečně od modré Schnabel, jen o chvíli později z otočky Eiselt a za další minutu znovu od modré Benda, ale skóre se již nezměnilo.

Do druhé třetiny vstoupili Boleslavští přesně tak, jak zakončili tu předchozí, tedy v tlaku. Hned v úvodu se mohl zapsat mezi střelce Boháč, ale zblízka dvakrát nasměroval kotouč jen do Pincovy tyčky. Ve 25. minutě se do slibné pozice dostal Tomas, který si poradil i s ležícím protihráčem, jenž po ledě šermoval hokejkou, ale následně boleslavský útočník nedokázal překonat vítkovického strážce brány.

V polovině zápasu hosté přežili kritické momenty. Nejprve ubránili klasickou přesilovku, poté domácí hráli bez osmi vteřin dvouminutovou přesilovku 5 na 3, ale ani v ní i přes tlak nedokázali vytěžit vyrovnání. To přišlo zničehonic na konci 38. minuty. Varaďa dostal puk do útočné třetiny, přiťukl ho k Romanovi, který z levého křídla nečekaně napálil kotouč až za Šindelářova záda. V úplném závěru třetiny mohl poslat Vítkovice do vedení Klimek, ale přečíslení 2 na 1 zakončoval neúspěšně.

Třetí třetina byla dlouho v režii domácích. Nutno však poznamenat, že po úvodním vítkovickém tlaku se na tom výrazně podepsal také fakt, že Středočeši dvakrát pykali na trestné. Nejprve ve 44. minutě Padělek po nešťastném vyhození puku mimo ledovou plochu a o šest minut později Holub, který se provinil nedovoleným bráněním. Moravané se díky tomu dostali do množství střeleckých příležitostí, ale gólman Šindelář si se všemi poradil.

V dalším pokračování třetí třetiny však hosté vystrčili drápky. V 54. minutě sice Kočí zakončoval přečíslení 2 na 1 ještě nepřesně, ale po další akci už šli Boleslavští podruhé do vedení. Handlovský se prosadil střelou přes obránce. Domácím nezbývalo, než začít riskovat, a to se jim nevyplatilo. Do rychlého brejku se totiž v předposlední minutě dostala dvojice Boháč – Tomas, první jmenovaný přihrál Tomasovi, a ten dal výsledku definitivní podobu.

Ohlasy trenérů

Alois Hadamczik, trenér HC Vítkovice Steel: “Dobrých bylo dneska snad jen prvních deset minut. Nedáváme branky, hráči nejsou ochotni stát přímo před brankářem a stojí bokem. Zkušení hráči, kteří na sebe berou odpovědnost, dneska sehráli přesilovku pět na tři hodně špatně. Když nedáme skoro za dvě minuty gól, tak je to asi první bod, který výsledek poznamená. Hráli jsme pak na tři útoky, dali šanci zkušeným, aby se projevili. Nakonec jsme ale prohráli, protože Boleslav dobře bruslila, bojovala a šla za svým cílem. Nejsme v optimální pohodě. Máme spoustu zraněných a nemocných. I Šimíček, Stehlík a Burger dnes hráli se sebezapřením.“

Jiří Šejba, trenér BK Mladá Boleslav: “Vyhrála účelnost nad krásou, ale my jsme dnes úspěchu podřídili prostě vše. Domácím se nepodařilo rychle vstřelit gól, a pak samozřejmě dojde k nervozitě. Předvedli jsme solidní taktický výkon, který ale ještě není úplně vypilovaný. Na Vítkovice se nám letos daří a nebude to náhoda, když si vezmeme všechna tři vzájemná utkání. Pokaždé to bylo velice vyrovnané.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.